Přejít na obsah

cierne usadeniny na konci vyfuku


andy109

Doporučené příspěvky

koncovka vyfuku je cela cierna nielen nejaky povlak ale riadna vrstva. V skodovke mi menili cidla na EGR ventile ktore to vraj sposobili ale to nepomohlo. tiez mi trochu vibruje auto pri otackach od 1000 do 1700 kde je to hlavne citit na volante. Mam podozrenie ze by to mohli byt vstreky ale diagnostika ukazuje ze su v poriadku a v skodovke to nechcu riesit v ramci garancky. Neviem ci je to normalne ale nieco mi syci zo spodnej zadnej casti. auto ma najazdene 120 000 km rocnik 2014.

Editováno: , autor: andy109
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Jestli máš silný povlak černých sazí ve výfuku tak to nemůže být nic jiného než popraskaný DPF, protože i kdyby auto mělo vstřiky v nejhorší možné kondici, nefungovali žádné ventily a pod. tak se přes filtr ty částice stejně nedostanou, způsobilo by  to časté regenerace a nakonec ucpání filtru, ale ne černý výfuk...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna včera jsem měl auto na zvedáku (kvůli kontrole zadních ložisek a jejich budoucí výměně) a kontroloval jsem si i výfuk, jestli nezačíná "černat".

 

Vše okolo konce je čisté a uvnitř na mě dokonce "plechově blýskal", nikde ani náznak mouru. Najeto mám aktuálně +- 122 tkm, auto (viz podpis), výfuk i DPF původní. Pokud správně funguje DPF (i když auto blbě spaluje, tak by přes nej ten bordel neměl projít), konec je čistý; pokud nefunguje či byl odstraněný, je konec černý, zahnojený. Je možné, že to bude nakonec něco jiného, ale spíš se na 99% přikláním k tomu problému s DPF.

 

Edit: Dotaz je staršího data - víme, co to nakonec bylo?

Editováno: , autor: Rawac
Doplnění - edit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na emisích to projde, protože emise tohle neměří. Tlaky můžou fungovat i když je popraskaný, popel být ve výfuku prostě nesmí, jinak nefunguje, nechtějí to řešit protože je to drahé. Filtr může mít vadu z výroby, špatně těsní v pouzdře, nebo měl nějakou vadu, ale jestli máš černý povlak ve výfuku tak na 100 % nefunguje s diagnostikou se můžou jít bodnout. Nevím jak u vás ale u nás od rok 2019 budou na emisích jiná pravidla a ty už prasklý DPF, nebo kuchnutý poznají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...