Přejít na obsah

Zatékání do motoru přes čelní sklo


ski1961

Doporučené příspěvky

Teče to přes přední stěnu toho štandlíku se stěrači - prosakuje to na všech škodovkách, není to dělané, aby to úplně těsnilo. Částečně je to kvůli tomu, že kdyby se ucpaly odtové kanálky, tak by voda natekla přes topení do interiéru. Ničemu to prosakování, pokud nepřekročí neúnosnou mez nevadí. Ze spodu tam také cáká voda, navíc na kabelový svazek procházející schránkou s mechanismem stěračů normálně prší. Problém s kabaláží u jedničkové fabie spočíval v tom, že hlavní svazek ležel setrvale ponořený v louži na nosníku.

  • Pozitivní 4
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, jak říká píše Wittmann. Proto ten svazek dostal plastovou "podpěru". A problém s ucpanými kanály není nic výjimečného.. Po letech prach nečistoty s tlejícím listím udělá pěknou zátku a ruku na srdce, kdo to pravidelně čistí. Sám jsem to viděl u tchána a jeho 11ti leté Fabie - když pátral, proč má pořad po dešti a myčce mokro ve voze u spolujezdce. Takhle voda proteče a zase odteče, kdežto když to bude utěsněné tmelem, máte zaděláno na krásné jezírko s přepadem přes větrací otvor do interiéru.. jen do toho.. :t

Editováno: , autor: MRoom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, zatím jsem to nezkoušel, jestli mi tam teče, ale z anténářské praxe vím, že "nejlepší těsnění je díra" (u antén a jejich zesilovačů se myslí díra ve spodní části anténní krabičky, protože nikdy nelze tento systém dokonale utěsnit - dilatace materiálu teplo-zima atd.). Takže pokud je tam díra, tak voda má kam odtéct. A myslím, že motorový prostor je vodě vystaven "velmi". Jen si na to vzpomeňte, až pojedete po dálnici za deště a budete předjíždět kamióny chrlící na vás víc vody než Niagara. Na druhou stranu je pravda, že vodou nejzranitelnějšími prvky jsou el. konektory, ty se nedají dost dobře utěsnit. Až si na to vzpomenu někdy před garáží, tak to vyzkouším a dám vědět.

Editováno: , autor: Pepyczech
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...