Přejít na obsah

Kamera do Superba III


Shaarky

Doporučené příspěvky

No ono s ohledem na typ skla ta kamera za běžného provozu prakticky není vidět, proto jsem to musel fotit i takto "z boku".Spíše mi šlo o praktičnost řešení a nulový dopad na výhled z vozu.

Jinak mám napájení taženo A sloupkem, právě kvůli Powermagicu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak sa podelím aj ja o svoje skúsenosti - mám pár dní nainštalovanú Blackvue DR750S + PowerMagic kvôli parkovaciemu módu.

 

Inštalácia zadnej kamery - naozaj jednoduchá, káble som pozastrkával pomocou priloženého plastového nástroja za tapacíry / plasty / tesnenie pri dverách. Zvyšný kábel som namotal za plast na C stĺpiku. Toto som riešil sám a trvalo mi to asi pol hodinu.

 

Inštalácia PowerMagic a natiahnutie káblov do poistkovej skrine - kvôli zachovaniu záruky som to ponechal autorizovanému servisu Škoda. Trvalo im to menej ako hodinu, vložili dve nové poistky, všetko krásne spravené a vyšlo to asi 35€. Na akumulátor však strácam záruku. Inak diagnostika od montáže kamery samozrejme hlási zvýšenú spotrebu počas vypnutého zapalovania. PowerMagic mám nastavený na nahrávanie bez obmedzenia a ochranu proti vybitiu akumulátora na 12,5V. 

 

Zatiaľ jediný problém bol s príjmom GPS signálu. Pôvodne som mal kameru umiestnenú rovnako ako @Shaarky, ale nie vždy chytala signál. Takže som ju dnes presúval vedľa ľavej strany zrkadla tak, aby čo najväčšia časť bola na vybodkovanej ploche nad ukončením fólie na vyhrievanie čelného skla. Zatiaľ sa zdá, že GPS signál chytá oveľa lepšie.

 

Priložený softvér a appka sú super, všetko sa dá celkom podrobne nastaviť, pozrieť záznam. S kvalitou záznamu som zatiaľ tiež spokojný. Kartu mám zatiaľ priloženú, ale budem musieť kúpiť väčšiu, pravdepodobne až 128GB, pretože na tú 16GB sa toho zmestí fakt dosť málo.

 

Ešte ladím nastavenie citlivosti, najmä v parkovacom režime. Keď to budem mať doladené, podelím sa o to.

IMG_1083.jpg

IMG_1084.jpg

IMG_1085.jpg

IMG_1086.jpg

IMG_1087.jpg

IMG_1090.jpg

IMG_1091_nakres.jpg

IMG_1092_nakres.jpg

Editováno: , autor: gabbi
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@gabbi a co FM rádio, pozoruješ nějaké zhoršení příjmu ? Samozřejmě myslím spíše na cestách. Zajímalo by mne, jestli 750S již ten kabel dozadu nemá řešen trochu jinak s ohledem na to rušení.

Jinak GPS se mi chytá, řekl bych tak v 80ti %, což mi dostačuje, s ohledem na to, že to především nevadí ve výhledu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zhoršenie príjmu FM rádia som vôbec nespozoroval - zatiaľ mi to príde rovnaké ako pred montážou kamery.

Čo sa týka GPS je to aj po premiestnení trocha sklamanie - väčšinou síce chytí signál hneď, ale včera sa mi stalo, že chytilo až po 40 minútach jazdy (začiatok cesty v meste, ale väčšina cesty mimo mesta po okreskách). Uvažujem aj nad premiestnením späť pod zrkadlo alebo skúsiť ešte inú pozíciu, ale už nemám pásky na prichytenie - dá sa to nejak dať dole a prichytiť aj tou istou páskou? Prípadne odniekadiaľ objednať novú takúto pásku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Nakoniec som to prelepil znova pod zrkadlo. Novú pásku sa mi podarilo zohnať od predajcu. Myslím, že signál teraz chytá rovnako ako keď som to mal vľavo od zrkadla. Niekedy chytí signál do minúty aj v meste, niekedy nechytí 20 minút vôbec - nechápem čím to je, ale už to veľmi nerieším. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj potřeboval bych poradit jaké používáte Kamery pro záznam jízdy chtěl bych čelní i zadní napájenou z přední  už nějakou solidnější/ z číny už jsem měl )  nebo existují nějaké které jdou přímo do columba ? r.v.2016 nebo z

jaké máte? a výhody nevýhody ?

zvažuju od Mia    C380 dual  752 dual nebo 798 dual

https://www.datart.cz/Cerna-skrinka-do-auta-Mio-MiVue-752-Wi-Fi-Dual.html?gclid=EAIaIQobChMItorU26HU5gIVEud3Ch14WACAEAQYASABEgIW_PD_BwE

 

https://cerne-skrinky.heureka.cz/mio-mivue-c380-dual/#

https://cerne-skrinky.heureka.cz/mio-mivue-752-wifi-dual/#

 

nevěděl jsem kam to zařadit tak snad je to dobře

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 3/7/2018 at 10:33 PM, Shaarky said:

No resul jsem to same do Superba III s pokovenym prednim sklem. Priorita byla mala velikost, snadne sundani a nandani a gps zaznam a wifi. Prosly mi rukama asi 3 kusy z alliexpresu a pokazde to melo vic ale nez pro.  Pak nejakej navitel r1000 na kterem bylo super prichyceni magnetem a vse ostatni se mi nelibilo. Nakonec jsem vzal TrueCam HD5 s gps modulem. U superba neni lehke najit misto, kde kamera nebude moc videt. Nakonec jsem nasel nejvhodnejsi misto pravo u spolujezdce u zrcatka. Pokusim se pridat nrjake foto. Kabel jsem zvolil jinej, dokoupil jsem kabel s uhlovou koncovkou. 

 

20190817_104412.jpg

20190817_104406.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

já nakonec tuhle. https://www.alza.cz/mio-mivue-j85-wifi-2-5k-qhd-d5468478.htm?o=8  má opravdu dobrý obraz, rozlišení není žádné pseudo ale opravdu 1600p a hlavně nemá displej který je zbytečný a díky tomu je kamera malá a skoro z venku není vídět (není nápadná). hezký obraz i v noci. a jedna z mála ze které jdou přečíst SPZ i z větší dálky. Nevypínám, moc nežere takže je natvrdo v zásuvce. chci abych měl přehled i kdyby se něco stalo v noci když parkuju. max bylo zapojeno 10 dní a i tak jsem nastartoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja zvazoval jeste origo napajeci modulhttps://www.electroworld.cz/mio-smartbox-napaj-kabel-pro-mivue-spirit?gclid=CjwKCAiA98TxBRBtEiwAVRLquyZMN940JxNarcAfV-5pXJ4kZiwFqmi7KwU2Jsv9kISVtuV2bTjuABoC2ggQAvD_BwE pro funci parking ale nevim v cem by se to melo lisit od napajeni prerusene klicem ...jak to pak pozna ze uz stoji a ma zapnout hlidani parking kdyz napajeci kabel po kameru je stejny jedine nejakym impulzem nebo nevim daval to nekdo pro Mio kamery ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja tu krabičku mam napojenú, spolu s kamerou MiVue J85 

Funguje asi takto... 

Po vypnutí auta sa kamera "zapne" do parkovacieho rezimu

Čiže nahráva iba pohyb pred autom, nie nonstop

Dá sa na krabičke nastaviť ako dlho ma byt v tom parkovacím režime... 12H/24/36H

A taktiež sa dá nastaviť kedy parkovaci režim vypne, ak napetie v batérií poklesne pod určite napetie

 

Ja to mam nastavene na 36H/11.8V

 

 

 

 

 

Editováno: , autor: titanius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...