Přejít na obsah

Kamera do Superba III


Shaarky

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, LiveBomb napsal:

Mě to na autorizak právě přijde docela ok. Navíc je to zapsaný jako zakázka v servisní historii.

 

Tak to je fajn zjištění :-) Instalace přes Blackvue vyjde cca na 2 tis., takže pokud to je v AS jen o tisícovku dražší a zapíšou to, tak není o čem a půjdu do toho taky, třeba i s jinou kamerou (líbí se mi i nějaké menší od Mio). Můžu se Tě zeptat, jak Ti to zapojili? Myslím jestli do pojistkové skříně a nebo do 12V zásuvky. Se zárukou pak není problém? Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kamery a kabely od tapecu jsem si umísťoval sám. Já zas nemám rád když se kabel někde případně mačká o hranu a nedá se s ním manipulovat.

A hodně ti udělá i to kolik kabelů a kam vedeš a kde má kamera přípojná místa.

Editováno: , autor: LiveBomb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

dokazete mi nekdo poradit kterou pojistku muzu pouzit pro odbocku na napajeni kamery, respektive ktera z u me dostupnych pojistek se zapina az po zapnuti zapalovani? dneska jsem se dival do pojistkove skrinky a u pozice zadniho sterace kterou jsem chtel vyuzit je osazena jen jedna strana kontaktu pojistky, nezkousel jsem merit jestli je osazena "ziva" strana..

dik

20200413_104204.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
V 29. 2. 2020 na 11:43, honza-marek napsal:

Taky přemýšlím o kameře.  Nemáte někdo zkušenost s touto?  https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup--viofo-a129-gps-cerna/

Mám ji rok, přední používám půl roku a dnes jsem se dokopal natáhnout propojovací kabel mezi přední a zadní kameru, ještě nemám hotovo.

Obraz má super, má i parkovací režim, můžu doporučit.

K tomu propojovacímu kabelu, může vést stropnicí, vedle hlav. airbagu? Nerad bych, aby se kabel připletl do cesty airbagu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 26. 9. 2020 na 21:12, lukas_repsol napsal:

Nerad bych, aby se kabel připletl do cesty airbagu.

 

Delal jsem svod od kamery u vnitrniho zrcatka po A sloupku. Kabel jsem uchytil tak, aby byl az za kazetou airbagu natesno u karoserie. Pokud vystreli, tak primou cestu ma volnou. Jestli to neco ovlivni, kdo vi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Měl jsem s firemním nehodu a pán ujel, bez kamery bych byl v ..., proto jsem se rozhodl pořídit i do Supa kameru. 

Jsem spokojen, jen ty body kde se to zkracuje nejsou úplně přesné a kousek chyběl, vyřešil jsem Tesou. Hlavní výhoda je snadné připojení k dešťovému senzoru.

20210324_211855.thumb.jpg.18e0646e5c484ca1d0003ad091b4307f.jpg20210324_211900.thumb.jpg.9d487e0ff1c876e498b682f2fa33ed4c.jpg20210324_211910.thumb.jpg.9520552df037cd1fd33fcc751513fab3.jpg

https://www.aliexpress.com/item/1005001986056204.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3fba4c4dBPxo1X

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 3. 2021 na 17:27, bojler napsal:

Pěkné, dívám se, že mají novou verzi napájenou ne z pojistek, ale ze zrcátka. Umí doběhnout nahrávání těch cca 5-10 sekund po vypnutí zapalování?

Vypne se cca 15 sekund po vypnuti zapalovani. Nejak ale reaguje i na odemceni, nebo otevreni dveri, pokud je vypnuta. Na chvilku se zapne a vypne. Nicemu to ale nevadi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Koupil jsem si TrueCam M9 + zadní kameru. V návodu je uvedeno, že kamera je vybavena superkondenzátorem a že jsou u ni krom jiného tyto možnosti provozu:

- Parkovací režim: kamera začne nahrávat pokud zaznamená náraz (musí být vypnutá a v napájení)
- Detekce pohybu: kamera začne nahrávat pokud zaznamená pohyb (musí být zapnutá a v napájení)

 

Zapojil jsem tedy kameru tak, aby byla stále pod napětím a zvolil jsem detekci pohybu. Důsledkem toho však je, že kamera neustále nahrává 24h v kuse a i když mám nastaveno, že má mít vypnutý display, tak je neustále docela dost horká. Mám to v tomto režimu teprve druhý den, ale začínám mít obavu o to, zda to zvládne auto baterie.

 

Máte zkušenosti s tímto typem provozu kamery TrueCam? Mám to raději přepojit tak, aby se kamera napájela jen při zapnutém motoru? Mrzí mne, že bych tím přišel o nahrávání při nárazu do zaparkovaného vozidla, nicméně určitě se mi nechce pokaždé před jízdou kameru zapínat a pak vypínat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

VAG měl zásuvku vždy zapnutou, i kdyby to mělo zničit akumulátor. Takže ten Truecam se musí nastavit jinak - dát na zásuvku ovládanou klíčkem, AUTO on, AUTO off (zap. při napětí atd.), zapnou senzor pohybu. Upozorňuji, že můj Truecam pak nahrával za jízdy naprosto trhaně, pohle toho, jestli vibrace zaznamenal, nebo ne (2 min ne, 2 min ano). Tudíž jsem to vypnul, protože to bylo za jízdy tupé. Nevím tedy, jestli to aktivuje např. zásek do dveří, i kdyby, co ze záznamu přes čelní sklo zjistíš? 

Ten superkondenzátor by mě tedy zajímal, většinou je tam ~300 mAh akumulátor, u mě z důvodu teplot už asi dávno mrtvý. cca po týdnu je to na nové nastavení času.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Chtel bych doplnit poznatky k me kamere z Aliexpresu o par prispevku zpet, kamera propojena k destovemu senzoru. Mrcha me posledni dobou dost trapi, nechce se vypinat. Bohuzel nevim, zda je problem na strane kamery, nebo se neco zmenilo v aute. Snazim se komunikovat s cinanem, ale mam pocit, ze uz jsme na bodu mrazu. 

Nevim jaka je logika vypinani, protoze nevim jak se ma chovat napajeni destoveho senzoru. Pokud nekdo z vas tady ma tuto kameru a mate nejake poznatky, sup sem s tim. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...