Přejít na obsah

Výměna vlnovce


h2o6n1z1a

Doporučené příspěvky

Ahojky všem.. vlastním fabii 2 1.4 16v a zajímalo by mě jestli nemá někdo zkušenost s výměnou vlnovce? Při poslední servisní prohlídce mi bylo sděleno v autorizovaném servisu že mám špatný díl výfuku konkrétně vlnovec. Zajímalo by mě jak poznám že je špatný..(jaký jsou příznaky) Díky všem za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som si ho dal mesiac dozadu vymeniť a zistil som to len náhodou keď mi bola vymieňaná manžeta poloosy, videl som okolo neho čierne tak som naštartoval troška popridával plyn a hneď vedel mechanik aj ja, že je ho treba vymeniť.

 

Mali by ti to zistiť aj pri emisiach keďže by tade unikali výfukové plyny. Oprava tak na pol hodinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja mozna mam mozna ne:( Pamatuji, ze mi neco v predni casti vyfuku menili.  A origo byl majlant. Takze neorigo dil. ale jestli to byla jen trubka ci i vlnovec uz netusim. Je to cca rok a neco zpatky. Rozhodne ale zvuk byl pred a po vymene jiny. Nejhorsi bylo, kdyz se mi v oblasti radicky rozpadla nejaka spona na vyfuku. a potrubi se rozpojilo. to pak byl poradny randal.

Editováno: , autor: lumirnavrat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi dík moc. Uvidím příští týden co mi poví v autorizovaném servisu. Každopádně studený starty jsou určitě hlučnější než byly předtím. Dneska jsem koukal že ten vlnovec je taky očouzen a nepatrně to z něj profukuje. Nejvíc mě trápí ta spotřeba pod 7 stim nejdu ať jedu jak jedu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám teraz v priemere okolo 6l a to chodím dosť dialnice. Máš krátku fabiu alebo Combi ? Ja mám takú skúsenosť, že krátka fabia má o 0,5l väčšiu spotrebu ako Combi. Porovnávam to medzi sestrinou krátkou a mojou Combi. Rovnaká výbava, rovnaký motor.  Možno inak zabehnutý motor.

 

Ten vlnovec to môže tiež mierne ovplyvniť ale nemyslím, že až toľko. A je to reálna spotreba podľa výpočtu podľa tankovania alebo v PP ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...