Přejít na obsah

Čidlo na automatické spínání denních světel a světel tlumených


Martin Rušaj

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi. Chtěl jsem se zeptat. Nemám automatické přepínaní světel (dení a tlumená). Docela bych to brál. Stačí dokoupit otočný přepínač a dodělat káblík a popřípadě dokodovat? Nebo by se musel dodělat senzor v zrcádku. Myslím si, že ten senzor, který pozná když se zhorší světelné podmínky a upozorní tě na to tím, že pohasnou budíky a svíti jen ručičky tam je a funguje stejně, jako když je auto režim ve výbavě vozu. Dík za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

ak sa nemýlim, sú 3 rozdielne čidlá:

- prístrojovka - budíky

- senzor v palubnej doske - spojený ináč aj s automatickou klímou

- senzor v spätnom - spojený zvyčajne s dažďovým senzorom

 

automatické svetlá spína buď palubovka (napr. môj prípad jednoduchého dorobenia) - alebo ďažďový senzor (väčšina čo nemá z výroby, tak mení dažďový za kombináciu dážď+svetlo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jak píše @wirer auto bez AUTO světel má senzor jen v palubce budících který udělá jen ztmavení podsvětlení, pak je ten senzor co si dodělával wirer, nebo ho má v základu Style a ten už řídí světla. "Vrcholem" nabídky pro Fábii je pak senzor ve zpětném zrcátku který obsahuje i dešťový senzor.

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V zrcátku má být jenom senzor vlhkosti, když máš climatronic. Jestli auto má i automatické stěrače, tak je tam dešťoví senzor a senzor vlhkosti v jednom.

Potom je ještě jeden senzor na zadní straně zrcátka a druhý ze předu pod sklem, ale ten nejde vidět, senzory slouží na ztmavení interierového zpětného zrcátka.

Ten černý čtvereček.

hes_12874-vnk3-286.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravím. Nechci zakládat zbytečně nové téma, dám dotaz sem.Potreboval bych jednoduše vysvětlit, jak je ve Fabii zapojeno zapínání světel. Mám rok 2015,nemám žádná čidla v zrcátku, žádnou polohu na spínači světel "AUTO", čili buď mám světla vypnuta a svítí pouze denní svícení (žárovky), nebo pokud usoudím, tak si rukou zapnu normální světla. A mě jde o jednu věc. Já nepotřebuji, aby to fungovalo automaticky, ale potřebuji, aby mě auto upozornilo po vypnutí motoru, že mám světla zapnuta, abych je vypnul. Minulé auto mi to hlásilo pískáním v palubce. Tady se NĚKDY, ale opravdu jen někdy ukáže nápis na Maxidotu, že mám vypnout světla. Nevím, proč ne vždy? Stane se mi často, že světla vypnout zapomenu. Ale přestože mě na to nic neupozorni, auto je potmě. Potřeboval bych jen vědět, jak to funguje, abych případně nevytloukl baterku, že mi třeba zůstanou svítit parkovačky. Nevím jak je to zapojeno a nechci se moc na to spoléhat. Nechápu, proč tam není nějaké upozornění po vypnutí motoru. Ten nápis na Maxidotu by mi i stačil, ale on se nerozsviti pokaždé. Proč? Umí to někdo srozumitelně vysvětlit, JAK to funguje? Návod jsem studoval, tam je jen popis otočného přepínače. Díky moc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha. Takže asi tak: poloha spínače "parkovací"  upozorní při vypnutí motoru a otevření dveří vždy zvukově a nápisem na Maxidotu "vypněte svetla". A parkovací žárovky zůstanou svítit. Poloha spínače další, tedy "potkavaci" při vypnutí motoru a otevření dveří neupozorní nijak, ale všechny žárovky jsou zhaslé. No, logiku to sice moc nemá, protože neznám nikoho kdo jezdí v autě na parkovačky, když už zapínám světla, tak plně potkavaci, ale budiž. Takže můj závěr je, že když zapomenu vypnout světla (potkavaci), tak se nemusím stresovat, jelikož se vše vypne a nehrozí, že by se mi vybila baterka. To, že na palubce mě nic neupozorni na zapnuta světla je důkazem, že to všechno zhasne. Vlastně můžu nechat spínač světel trvale v poloze "potkavaci" a nic se neděje. Chápu to správně? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, můžeš nechat spínač v poloze potkávacích světel a nic se neděje, světla se budou automaticky zapínat a vypínat s motorem auta. A právě proto to má logiku, na parkovací světla se normálně nejezdí, ale jsou situace kdy chceš nechat svítit auto i odstavené, proto parkovací (popřípadě když necháš vyhozený blinkr tak daná strana auta) zůstává svítit i po vystoupení a uzamčení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...