Přejít na obsah

Škoda Favorit - renovace?


Guf

Doporučené příspěvky

Zdarec všichni, 

 

máme doma Favorita s STK (r.v. 1993), prvním a jediným vlastníkem je táta, pak s ním dlouho jezdil děda, než umřel. Auto je pojízdné, ale stáří se na něm již podepisuje - rez na obvyklých místech, vybledlá barva. Motor sem tam zlobí, ale celkově nemá moc najeto, myslím něco kolem 70 tis. 

 

Přemýšlím nad tím, jestli by mělo cenu Fávo renovovat? Má pro mě citovou hodnotu a nerad bychom se ho zbavovali. S renovací aut nemám žádné zkušenosti, dal jsem do kupy jen starší ČZtu, ale to je jiná písnička. Díval jsem se na náhradní díly a třeba plechařina mi přijde docela za rozumné peníze. Má smysl ty plechy kupovat, nebo je lepší to vyvařit? Jak byste postupovali a na kolik to tak může +- vyjít? Díky moc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za žádnou cenu, opakuji za žádnou cenu se ho nezbavuj. Já mám úplně to samé akorát škodlivku 120, a je to rodinné stříbro. Rozhodně to cenu má. Už jen to, že ho máte od nova je velmi cenné především pro tebe. Šel bych do částečné nebo kompletní renovace. Ikdyž se řekne blbej favorit, tak cena za kvalitní renovaci není malá. Kolísá v závislosti na tom, co jsi schopný udělat sám a co ne. Já bych volil mix vyvařování a nových plechů. Zkoušel bych hledat plechařinu originální škodováckou (sbazar, bazoš, staré půdy, vyklízení garáží).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezpochybňuji hodnotu,  ve smyslu "rodinné auto" - pokud máš k němu velmi blízký vztah, tak šup do toho. Pokud by jsi to chtěl jen jako veterána, tak vzhledem k tomu, že už hnije, to nebude vůbec jednoduché. Stále se dají za pár šupů sehnat korozí netknuté kousky.

 

U té plechařiny se snaž kupovat originál díly. Levné polské či turecké blatníky jsou z nekvalitního plechu a mají minimální životnost.

 

Hoď sem nějaké fotky, ať máme nad čím slintat :-)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seriózni predajcovia uvádzajú zväčša pôvod dielu, aj keď väčšinou sa už dá zohnať len druhovýroba.
Mimochodom, pokiaľ by si mal záujem, dva úplne nové originálne predné blatníky (a aj plno iných dielov na Favorit zo zrušenej škodováckej predajne) by som mal na predaj, nakoľko musím vypratať do nového roka garáž. Prípadne Ti do správy rád poradím kde čo zakúpiť, sám som postihnutý diagnózou Favorit :)

Editováno: , autor: Tomino Men.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...