Přejít na obsah

Nejvhodnější benzín pro 1.4 TSI?


ondra073

Jaký beznín tankujete?  

38 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny řidiče!

 

Jsem čerstvým majitelem staršího Supa 2010 1.4 TSI (130 000km), nejdříve jsem tankoval klasiku - Natural 95. Poté jste začal pravidelně přidávat VIF. Pár dní dozadu, když jsem si pročítal manuál k autu, jsem zjistil, že podle výrobce je nejvhodnější benzín Natural 98. I když se to na našich benzínkách nehledá lehce, začal jsem tankovat právě devadesát-osmičku + VIF.

 

Co jsem zatím zpozoroval, tak jsou nižší otáčky na volnoběh. Případný lepší výkon, snadnější vytáčení motoru nebo nižší spotřebu jsem zatím nezaregistroval (ale třeba jsem jen méně všímavý a mám toho se Supem málo naježděného). 

 

Chtěl jsem tímto oslovit Vás, všechny zkušenější, jestli by se se mnou nepodělili o své zkušenosti a znalosti a pomohli mi tak se rozhodnout, jaké palivo je pro tento motor/auto nejvhodnější.

Předem díky!

 

*P.S. Pro moderátory - podobné téma jsem nenašel. Pokud tu je, tak se omlouvám a prosím o přesunutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Čau Pawouku,

 

ty jo, koukal jsem radši ještě jednou do toho manuálu a zjistil jsem, že jsem se přehlídl. Je to samozřejmě 95. Ta devadesát osma je tam napsaná, že se taky může používat. Jo, to tak bývá, když se něco čte hladovými oči a člověk toho má pak plnou hlavu :-) Na víčko mám MIN 95. 

 

No, nicméně to stále nezodpovídá mou otázku, a to zda to má smysl tankovat benzín s vyšším oktanovým číslem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem si to myslel. ;)

K benzínům N98/N100 - hele nevím, aktuálně jezdím posledních asi 3000 km na EVO Natural 100+ od MOLu. Je to první prémiový natural, kde mám pocit (exaktně změřeno to samozřejmě nemám), že to skutečně lépe táhne. Samozřejmě v patřičných otáčkách od cca 3500 a výš. Jinak žádný rozdíl oproti běžným N95, a to ani ve spotřebě. Ovšem tato legrace něco stojí a dlouhodobě to nehodlám dělat - vrátím zpět se k N95 a VIFu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to o něco višš investice,ale není zas o tolik a navíc se dá u Benziny koupit slevová karta na každý litr paliva je koruna sleva,tak vlastně dnes stojí 95o. 30.90kč a 100o.33.30 plus koruna na litru dolu je super já sám ji mám a spokojenost a vím že mám kvalitní palivo není to reklama z mé strany k Benzině,ale je pumpou i roku a nic nešidějí 

Tématu palivo se věnuji už déle a měl jsem už víc benzínovích vozů. takže závěr spokojenost doporučuji jen Benzinu a více méně OMV 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...