Přejít na obsah

Startování 2.0 TDI 110kW


koepke

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Info: Kodiaq bol zas v servise pre problémové štartovanie. Diagnostikou bol nameraný nízky tocivy moment štartéra, takže prebehla výmena batérie a zatiaľ to vyzerá tak, že problém, ktorý trval od novoty auta je vyriešený. Auto teraz štartuje bez problémov. Môj problém však predtým znásobili aj pridreté vstrekovace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahojte. Od výmeny akumulatora neprešlo veľa času a v servise som bol zas. Vstrekovace opäť von, čerpadlo von a nafta odoslaná na rozbor. Nafta dopadla ok-a, čerpadlo tiež ale jeden vstrekovač bol pridrety. Pripomínam, že všetky vstrekovace boli menené pri stave cca 8000km. Toto všetko sa udialo pri stave cca 13000km. Od opravy som spravil max 500 km a Kodiaq zas štartuje ako traktor. Máte tu niekto podobné problémy? Je to motor DFGA, 110kw. Štarty mám natočené, preposlem ich do servisu a importerovi. Budem žiadať výmenu auta alebo motora.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, stále máme na to motore rovnaký problém. Servis nič nevyriešil (pomerali akumulátor, odber, ...), mali kontaktovať Mladú Boleslav, následne mňa, už sa potom neozvali. Ja som to nechal zatiaľ tak, lebo v lete nám auto nakoniec vždy naštartuje, ale niekedy to trvá ozaj dlho, čo znamená, že to vtedy má dlho odber z akumulátora, z čoho mi vyplýva, že v zime bude zas problém vôbec naštartovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dnes sa mi stalo, ze auto neslo nastartovat. Nechal som pusteny starter cca 10 cyklov, potom som to stopol. Skusane asi 5x za sebou - auto nestartovalo a ziadne kontrolky nesvietili. Uz som zacinal rozmyslat, ze zavolam odtahovku.

 

Potom som pockal 2-3 minuty a nasledne auto normalne nastartovalo na prvy krat.

 

Uprimne, v novom aute za niekolko desiatok tisic EUR by som problemy zo startovanim necakal. Mozno keby bolo vonku -30 stupnov.

 

Mam 140kW motor, najazdenych cca 15 000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každopádne by som Ti odporúčal navštíviť servis, určite tam niečo nie je v poriadku. Môj KODIAQ je zas v servise pre problémové studené štarty a vyzera to tak, že opäť budú meniť akumulátor(nízky tocivy moment štartéra) a ten sa už menil v máji. Som veľmi sklamaný z tohto auta!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Ahoj lidi, mám problém se startováním, ale trochu jiného rázu. Mám motor 2.0 ,110 kw DSG 4x4 a startování tlačítkem. Občas se mi stane, že i při dodržení startovací procedury (dle návodu) zmáčknu tlačítko k nastartování a motor točí, jak 30 let starý vyběhaný nafťák. Není to pravidelně a je jedno, jestli je zima, nebo léto a tak mi v servisu řekli, že závada se neprojevila, tak ji nemohou ani diagnostikovat. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj kamarádi. Možná vám pomůže zaměřit se na relé žhavení. Obdobný problém jsem měl s totožným motorem ve VW Touran a po dlouhém bádání a měnění dílů jsem zatím úspěšně skončil u tohoto relátka. Více se dočtete na tomto odkazu.

https://www.vw-club.cz/passat-b8-motory-diesel/zd-havejsi-start-a-chyba-start-stop-t348597-105.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Dobrý den všem. Patřil jsem do skupiny které auto dlouho startuje ale vždy nastartuje. Rozhodl jsem se proto že půjdu cestou prvně relátko, baterka a pak ostatní. Vyměnil jsem tedy prvně relátko a po cca měsíci zatím auto vždy chytlo dobře. Dokonce se mě zda ze to startování není takové "hrubé".  Měnil jsem relátko 527 vyroba070/17 HW:10 SW:11. 

Mám motor 2.0tdi 110kw 4roky 80000km. Auto v záruce... Takže děkuji za typ. Zatím se mě jeví že to vyšlo.

IMG_20211028_120445.jpg

IMG_20211028_120441.jpg

IMG_20211028_120438.jpg

Editováno: , autor: Jirka sirka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...