Přejít na obsah

Hučení/tření pri rejdu


Akrubek

Doporučené příspěvky

Ahoj,

nenašel jsem tu podobné téma, což mě trochu děsí.

Mám OIII, najeto asi 4k km, v podstatě od začátku mi dělá to, že jak při couvání, tak jízdě dopředu krokem, při plném rejdu, se ozývají zvuky podobné, jak by se dvě plochy třely o sebe...nicméně jsem měnil kola na zimní, jev je tam pořád, ale nikde jsem nenašel, že by třeba kolo se třelo o podběh nebo cokoliv jiného divného...nemůže tam něco kroutit při rejdu, třeba ty plechy, co kryjí kotouč? Nesetkal se s tím někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby kolo drelo o podbeh je v podstate vyloucene. Muselo by se jednat o zasadne odlisny rozmer disku/pneumatiky, vyrazny snizeni nebo nejakou fatalni zavadu v zaveseni, ktera by se nutne musela projevovat i jinak. 

Osobne tipuju manzetu na homokinetickem kloubu. Superb mi to dela taky, tedy pokud se bavime o stejnem zvuku.

Co udelat nahravku?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 8. 12. 2017 na 15:04, Akrubek napsal:

Uložení převodovky? Můžeš být prosím víc specifický? Jinak někdy mi to dělá, někdy ne, tak 50:50...možná rozhoduje teplota? Jen hádám...

 

 

hele rád bych ale nemůžu, nevím přesně, v servise mi řekli, jen že to byla náročná oprava, nvm co vše museli rozebrat, byla venku baterka a možná celá přední maska protože tam mám od té doby nad spz hluboký škrábanec .....

 

jinak odkaz na forum co hledal pub je ZDE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Na mé OIII RS TDI FL 13.000km už to začalo taky dělat. Je to takové drhnutí. Zní to jako kdyby auto dlouho stálo a byly orezlé kotouče. Dělá mi to jen v malých rychlostech ( pod 20km/h )při brzdění, kola můžou být rovně anebo v plném rejdu do obou stran. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky to hučení pozorují, dělá mi to když couvám do garáže, točím plný pravý, jakmile vytočím z plného zdá se že přestane. Najeto mám 5tkm , ale zatím jsem to nijak neřešil, to bych s tou mou hujdou musel byt v servise pernamentně a když ne se svou tak od ženy. Zajimavé je, že u předchozí trojky mi to nedělalo, až u té současné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

Ahojte,trošku to tu oživím.....Mám OCT 3 FL 1.8TSI,auto mi vydáva podobné zvuky pri rozjazde alebo v malej rýchlosti  a vytočených kolesách,napr. na kruháči,ale najhlasnejšie pri rozjazde v plnom rajde.Všimol som si,že to nerobí pri studenom motore a naopak pri riadne zohriatom po dialňičnej jazde,inak stále....Akonáhle vytlačím spojku tak prestane.....Začalo mi to v cca 50 000km a robí to doteraz 105 000km.Upozorňoval som na to autorizák pri každej prehliadke a nikdy na nič neprišli....Navrhli mi,ak chcem, tak ísť cestou pokus-omyl,spojka,prevodovka a podobne,samozrejme na vlastné náklady,lebo to nemá vplyv na prevádzku automobilu....Vyriešili ste to niekto už?ďakujem za poznatky ohľadom tohto problému.....Ide mi len o to,že ten zvuk je také trenie,alebo vysoká rezonancie a jazdím vačšinou dlhé trasy,tak nech ma to niekde neprekvapí,keď sa nieco zoderie,prestrihne pri namáhaní....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...