Přejít na obsah

Paket pro špatné cesty Fabia 1


atr

Doporučené příspěvky

Mám na autě paket pro špatný cesty - tedy zvýšený podvozek. Pomocí čeho to je prosím dosaženo ? Slyšel jsem už obě varianty - tlumiče / podložky. Pokud bych se chtěl dostat na normální výšku co budu muset vyměnit - tlumiče, péra .......

A pravděpodobně udělat komplet geometrii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle mne zajima taky...ale opacne. Vzhledem k umisteni chalupy rodicu a stavu mistnich cest v JIzerkach...by se mi to libilo.

Vite taky nekdo, jestli je tam nejakej spec. kryt na podvozku...? Nebo je to jenom zvysenim...?

Co jsem viděl fabii a paket pro špatné cesty tak to bylo jen zvýšení o cca 1.5cm a žádný speciální kryt jsem neviděl, už od základu to je dost kryté alespon u mě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím všechny nadšence a zároveň prosím o radu.

Vlastním Fabia 1 facelift combi 1.4 16V 2006 55KW Elegance,najeto 144 tis.km a mám tam za příplatek paket pro špatné cesty.

Rozhodl jsem se udělat komplet výměnu předních tlumičů včetně uložení,dorazů,ložiska,prachovek.

V Etce jsem zjistil že tlumič pro paket špatné cesty má označení 6Q0413031BK a při googlování odpovídá u výrobců na tlumič dobíjený plynem.

Jelikož mám možnost nakupovat v ELIT autodíly za hodně dobré ceny tak jsem se rozhodl pro SACHS ADVANTAGE dále jsem zjistil odlišnost v dorazech tak chci dát SWAG které podle Etky patří do paketu a jako poslední zase odlišnost je silentblok v horním uložení SWAG .Ložisko a prachovky vypadají podle Etky že nemají odlišnosti oproti seriové výbavě.

Prosím nemá někdo zkušenost s výměnou a může poraďit jestli nedělám v mé úvaze někde chybu ?

Děkuji všem za případnou pomoc při mém problému. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravim,

mam takovy maly problem. Potreboval bych poradit jake tlumice od firmy Kayaba pouzit na me Fabii kombi 1,4 TDI s paketem pro spatne cesty. Zjistil jsem, ze vzadu jsou o chlup delsi tlumice nez u normalniho podvozku, ale vepredu jsem nezjistil jaky je v tlumici od normalu rozdil. Prosim poradte, popripade uvedte nejaky objednaci cisla tlumicu na cele auto. Diky za rady. Cudi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vim, ze existuji original dily, ale uz jen z principu je tam nechci. Ve Skodovce je to zbytecne drahe a s touto spolecnosti jsem nadobro skoncil. Krome kloudneho auta me tato spolecnost nic pozitivniho neprinesla. A myslim si ze jsem se u nich spalil mockrat. Proste tam chci mit tlumice KYB. Vim ze jsou kvalitni a za druhe mam na ne velkou slevu. Staci mi pouze cisla. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Ahoj,

čeká mě výměna tlumičů. Mám standardní podvozek a rád bych tam dal tlumiče a péra které odpovídají paketu pro špatné cesty. Problém je, že nevím jaké. Koukal jsem do online verze Etky a tam nejsem schopen najít tuhost pružin podle indexů.

Například - Z výroby mám na předku pružinu AD, někde se mi podařilo vygooglit že AD je pro rozsah zatížení 541-570kg, ale už jsem nikde nenašel která pružina z paketu pro špatné cesty (indexy P,Q,R,S,T,AA,AB) by měla ekvivaletní nebo podobný rozsah zatížení. Dá se to najit v instalované verzi  ETKY? Popřípadě mohl by mi tu někdo poradit jakou zvolit?

 

Auto je F1 combi, AME/FNK bez nějaké další spešl výbavy.

 

Díky

 

Editováno: , autor: milap
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...