Přejít na obsah

Vyhrivane celni sklo


havrosh

Doporučené příspěvky

V 26. 12. 2018 na 9:44, Pytlák napsal:

Znamy prevzal noveho Karoqa pred tydnem. Ve skle ma dratky. Tak moc mu vadi, ze zvazuje, ze da pryc sklo a necha osadit sklo bez vytapeni. Volal mi, at to z meho objednaneho auta zrusim, dokud je cas. Uz jsem s nim domluveny, ze pujdeme jeho auto projet. Tak uvidim...

Taky jsem z toho mel obavu a po objednani Karoqa s dratky jsem si sel sklo s obavami osobne prohlednout. Pote jsem mel na tri dny na zkousku Ford focus, ktery ma taky stejne dratky. Prvni asi 3 hodiny jsem se bil do hlavy a uz se chystal zavolat prodejci, aby vyhrivani z objednaneho vozu vyskrtl. Hned druhy den jsem uz ale nemel nemel s dratky zadny problem a treti den uz jsem o nich vubec nevedel. Takze se na to snad doufam da zvyknout. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem si zvykl. Ráno jezdívám proti slunku a u OII bez vyhřívání skla se mi občas stalo, že se sklo po rozjezdu mlžilo a namrzalo zvenku, do toho nízký slunko - paráda - neviděl jsem skoro nic. Za mě zlatý drátky u Karoqa. I když folie jak to má Superb by byla lepší volba. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsem kdysi na Fordu a uz bych nechtel. Nevim teda, kam se to za ty roky posunulo, ale rozmrazuje pomalu a nerovnomerne. Kdybych nemel moznost parkovat v garazi a musel jezdit denne, tak bych mozna na chvili zvazoval. Nicmene, stejne bych to asi nebral, ty dratky jsou proste rusivy, zvyknout se da, ale neni to vono. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Odmlžení je OK, ale odmrazení, když je výrazněji pod 0, trvá ve srovnání ze zadním sklem, o poznání déle. Na druhou stranu si raději chvíli počkám, než oškrábu boční okna a usadím se zpět do embéčka, jde čelní sklo setřít stěračem. Už bych wagen bez vyhřívaného čelního skla, nebo případně nezávislého topení, nechtěl. Koneckonců je to i důvod, proč jsem nešel u Karoqa do 1.0 TSI, které by pro mé popojížďky kolem komína stačilo, bo tam vyhřívané čelní sklo nakonfigurovat nejde a musel bych volit nezávislé topení, u té 1.5 mě bude stačit ke spokojenosti kombinace vyhřívání sklo, sedačka a volant.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, Style Plus MY2020, vyrobeno ke konci 2019 - vyhřívané sklo stále drátky. Měl jsem z toho trochu obavy po přečtení příspěvků, ale je to v pohodě, všiml jsem si jich jen když jsem studoval rozpláclé mouchy na skle jak se na tu vzdálenost zaostří tak to vidět je, ale když člověk ostří před auto tak v pohodě. Těším se až bude zima, moje předchozí auta neměla vyhřívání ničeho a teď sedačky, volant i sklo, auto není v garáži takže očekávám že se to bude hodit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Áno, už som si to všimol. Sú dva druhy ľudí. Jedným drôtiky vo vyhrievanom čelnom skle nevadia, tí druhí by boli možno tiež v pohode, ale iba do chvíle, keď ich na drôtiky upozorníte. Od toho momentu sa pre nich stane sklo nepriehľadné. Ako sa rozpoznáte, kde patríte? Ak vám vadí tikot hodín v miestnosti, vyhrievané čelné sklo si neobjednávajte. A fóliu v Karoqu nehľadajte. Karoq má drôtiky. Aký prínos má vyhrievané čelné sklo? Pre mňa obrovský:

  1. Pri námraze len chvíľu počkám a zotriem rozpustenú námrazu kefou. Škrabkanie nehrozí.
  2. Pri zahmlievaní okien v hmlistom počasí neoceniteľné. Píšu v návode, že sa to má spúšťať aj automaticky, no neviem... Kto nemá, utiera handrou, často s rozporuplným výsledkom. Na starej škodovke využívam ochladenie klímou, ale v zime to nie je nič moc a keď to vypnem, po chvíli sa to zarosí znova.
  3. Ak špina z okna nezíde ostrekovačom, vyskúšam ohrev skla. Veľakrát pomôže, lebo sa niekedy nedá rozoznať, že je sklo zahmlené... čiže, čistenie predného skla stláčaním gombíkov. 

Má to však aj nevýhodu. Keď vyhrievané čelné sklo rozbijete, čiahnete hlbšie do vrecka. Ja som si preto predné sklo pripoistil. 

Editováno: , autor: ctiborB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 12. 4. 2021 na 16:52, nextcz napsal:

Na Focusu jsem měl drátky a vůbec mi nevadily. Teď mám folii a přijde méně účinná (výkonná) než u Focusu, tam jsme to měl rozmražené rychleji.

Nerekl bych, zrovna v tydnu odzkouseno. Ranni rozmrazovani soubezne, auta vedle sebe. Manzelky karoq - dratky, ja superb-folie a folie byla o relativne dost rychlejsi. Led a pres to snih.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Mám KAroqa r.výroby 2021 a má podle mě fólii. Žádné drátky ani v protisvětle jsem enviděl, naopak zcela čisté sklo působilo v protisvětle dojmme lehce zamženého skla s hnědooranžovým nádechem, asi jako jsme míval běžně špinavé dlouho nemyté sklo zevnitř. Vůbec to nevadí.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...