Přejít na obsah

Vozík 7pin na originál tažné 13pin


kukuraj

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám na roomsteru originál tažné ( není dopsané do TP, ale je tam od výroby, takže tipuju, že zkrátka není dodělávané kdoví kde ) a má bohužel 13 pinovovou zásuvku. Půjčil jsem si vozík se 7pinovou zásuvkou, který je běžně provozován na Fabii I a je plně funkční, i když je asi 30 let starý, doma vyráběný. Vozík jsem připojil přes koupenou redukci. Hned po připojení nefungovalo na vozíku jedno zadní světlo a brzdová světla. ( i přes to, že den předtím na fabii fungovalo vše) Nicméně jsem to na asi 10km jízdu neřešil s tím, že roomster má brzdová světla dostatečně vysoko a jsou vidět. Po asi 3km se rozsvítila kontrolka EPC a následně jsem zjistil, že odešla pojistka brzdového spínače a samotný brzdový spínač. V čem hledat závadu? Je někde na vozíku zkrat, který elektronika fabky přežije a roomster už ně? Po peripetiích s výměnou spínače bych ho nerad zase odpálil, ale vozík bych potřeboval :(

Editováno: , autor: kukuraj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Asi bych nechal prověřit zapojení na vozíku, prověřil bych (dle schématu zapojení např. z návodu na Favorit nebo starší model Felicie, kde v elektrice bylo i zapojení zásuvky tažného zařízení) asi zapojení vozíku i výstup z redukce na 7 pólovou zástrčku. Mám Fabii II s 13-pólovou zásuvkou a redukcí na 7 pólů a měl jsem zapojených několik vozíků, ale vždy když byl nějaký problém, byl problém na vozíku, nikoli na autě. Ale nedá se vyloučit ani to, že je problém v krabičce napájející zásuvku. Stalo se i to, že byla vadná (nově namontovaná v servise s certifikátem, nesvítilo nic už při prvním použití). Občas někdo má třeba třeba osvětlení SPZ na vleku zapojené na jiný okruh (k pravému koncovému světlu místo k levému, či obráceně, nevím teď z hlavy, jak to má být) a pak může krabička vyhodnotit vyšší odběr, i když se mi to nezdá, protože starší nákladní vlek má jen zadní světla, ale např. karavan má s koncovýi světly i přední světla (je širší než tažné vozidlo). Tak nevím. Ale určitě bych prověřil např. dle schématu a dvou drátů z baterie 12V, že vlek je zapojený opravdu správně.

 

Pavel.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...