Přejít na obsah

Nepravidelné hučení kol pod plynem


david.fryc

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

prosím o radu, neb stejné vlákno jsem tu (zatím) nenašel... Mám Octavii 2, 1.9 TDi, r.v. 2010. Před pár týdny jsem ji nechal přezout na zimní kola, na nich najel cca. 800 km a potom se začalo ozývat takové divné hučení... Je to takové přerušované, jako když jedete po D1 po těch panelech, nebo jako když máte něco přilepeného na pneu nebo a jedno kolo prázdné nebo tak něco :) Potíž je, že to dělá jen a pouze při lehkém plynu. Nezáleží ani tak na otáčkách. Když jedu po dálnici na pětku ve vyšších otáčkách třeba 130 km/h, dělá to stejně jako při 50 km/h na čtyřku ve městě v nižších otáčkách; zase pod lehkým plynem. Hučení se pak liší jen ve frekvenci; stejně jako když jedete rychle nebo pomalu po D1. Sešlápnu spojku, dám plyn pryč a nebo naopak víc plynu - přestane to. Našel jsem tu nějaké diskuse na téma hučení v zatáčce, ale to asi nebude ta správná cesta; mě to hučí v zatáčce doleva, doprava, rovně...  Ty kola myslim... :) Jen zpátečku jsem ještě nezkoušel.

 

Nemáte někdo prosím nějaký tip? Zkusil jsem přitáhnout kola, ale nulový efekt. Něco s diskem nebo pneu? Proč jen pod lehkým plynem? A proč tak najednou? Žádnou díru nebo tak jsem teď nedávno neprojel...

 

Díky za každý tip.

 

Dave

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Diky za tip. Diskusemi ze znamymi automechaniky se patrani zuzilo na pneu a na poloosu. Nejakou dobu se zdalo, ze je problem pryc, pac zvuky nejak prestaly byt slyset... Nebo si na ne ucho zvyklo, cert vi... Pak zacalo auto vydavat hodne moc podivne zvuky (takove mlaceni, dost hlasite) pri zataceni doprava pod plynem a problem se projevil v cele sve krase - homokineticky kloub na leve strane sel do kytek. Vymeneno, vyreseno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...