Přejít na obsah

Specifický zvuk po nastartování


Daniel36

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

Chtěl bych se zeptat, před nějakou dobou jsem po nastartování auta zaznamenal zvláštní zvuk. Podařilo se mi ho zachytit na video - https://www.youtube.com/watch?v=etMCRIePXts&feature=youtu.be . Mám odkoukané, že je to takto pouze když není motor zahřátý, respektive ráno jak nastartuji zvuk je přesně takový. Po příjezdu do páce (50km) zvuk bez toho zvláštního zvuku.

 

Napadá někoho, kde může být problém? Mě napadla napínací kladka, ale nejsem odborník.

 

Octavia II 103 KW CR, rv 2012

 

Díkec

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám asi zrovna ten samý problém, ale zvuky se objevují jen někdy. V servisu mi řekli, že to dělá pravděpodobně řemen ostatního příslušenství (ono totiž jak se přiblížím k servisu, přestane to dělat, tak jsem to nahrál). Že prý už to kdysi řešili vyčištěním drážek v řemenu kartáčkem a byl klid. V létě mi to nedělalo, teď je to opět zpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak před chvíli jsem přebíral auto ze servisu a bohužel bez přesného vysvětlení. Při kontrole mechanikem se tento zvuk nepodařilo navodit.. možná jestli to nebude tím, že dnes bylo venku 10°C a já jsem to zpozoroval při teplotách kolem nuly. :-) 

 

Prý by se mohlo  jednat o některý z řemenů a pokud to budu chtít řešit, musím auto předat zavečer aby ho mechanik ráno za studena kolem 0°C nastartoval a zjišťoval kde co a jak. Až se doberu výsledku dám vědět.

Editováno: , autor: Daniel36
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

U mě záhada rozluštěna. Auto vydávalo naprosto identický zvuk jako je v odkazu prvního příspěvku (jedná se sice o 1.6 tdi) a byly to rozvody. Po shození řemene ostatního příslušenství zvuky přetrvávaly, takže včera výměna rozvodové sady včetně pumpy a zatím klid. Výměna rozvodů ve 105t km. Přijímací technik tvrdil, že pokud někdo přijel s tímto, nebo podobným zvukovým projevem, ze 70% to byly rozvody.

Jiný servis mi doposud tvrdil, že to bude pravděpodobně klíňák, jak jsem výše zmiňoval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...