Přejít na obsah

Jak se jednoduše zbavit originálních ALU kol?


j57

Doporučené příspěvky

Dá se nějak jednoduše zbavit použitých originálních ALU kol z výroby? Pokud jsou na autě nevyhovující nebo nechtěná kola (např. R18 Alaris) s nájezdem okolo 20 tis. km, je reálné se jich nějak efektivně zbavit? Má s tím někdo zkušenosti?

 

V bazarech je spousta takových nabídek, často i nových kol, takže to na první pohled vypadá, že zbavit se nepotřebných kol je docela problém a je spíše věcí náhody, když se najde  nějaký zájemce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No. Skutečnost, že něco visí v bazaru ještě neznamená, že je cena odpovídající. Bazary jsou plné nabídek, kde má prodávající zcela nereálné představy (dokonce i použité zboží za cenu nového apod.) A už vůbec to není zárukou toho, že je o taková kola dostatečný zájem (i kdyby byly třeba za 50% původní hodnoty)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Například ze statistiky úspěšných obchodů (nikoliv těch neuzavřených visících na webu). Určitě jsou tu lidé, kteří kola úspěšně nakoupili nebo prodali. Třeba by se dalo vyjít z těchto informací.

 

Možná se ptám blbě, ale mám možnost koupit před FL O3, bohužel na kolech, která mi asi nebudou vyhovovat (výměna není možná). A nové R17 Denom vyjdou řádově na 20-25 tis. Takže tuhle srandu musím nějak zakalkulovat do potenciálních nákladů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že ti tu niekto poskytne tieto údaje je presne taká istá náhoda ako predaj tých kolies cez bazár. Na tvojom mieste by som pozrel inzeráty kolies v týchto rozmeroch, od najnižšej ceny odrátal ešte nejakú tisícku a túto cenu dal do prípadnej kalkulácie. Ale istejšie by bolo s týmto vôbec nerátať a prípadný predaj by bol tvoj bonus.

 

Samozrejme netreba zabúdať, že pred príslušnou prezúvacou sezónou bude väčší záujem o kolesá, čiže bude väčšia šanca ich predať aj za vyššiu cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

od kúpy auta som mal na aute 16" Škoda Beam (v čiernom). chcel som niečo väčšie, strieborné. po jednej sezóne necelých 4 000 km som ich predal za 450 €. vzápätí som kúpil 17" Škoda Clubber za 550 €. pneu boli zhruba rovnako staré, rozdiel 1" vo veľkosti...

 

na prvú zimnú sezónu som kúpil 15" Škoda Carme s letnými gumami za 350 € (ak dobre pamätám). pneu som predal za myslím 90 €, disky si nechal a obul na nich zimné pneu v hodnote asi 220 €. jazdené sú jednu sezónu, asi 8 766 km, cez inzerát som začínal za 380 € za sadu. teraz sú na cene 320 - 330 € a nikto ich nechce

 

všetko závisí na podmienke dopyt-ponuka. ak proste niekto daný model nechce, lebo sa mu nepáči alebo ich nemôže mať na aute, nepredáš asi so 60-70 % stratou. ak však je dopyt, kolesá sú zaujímavé, môžeš ísť s cenou na podobnú novým diskom (a napr. necháš ich obuté)... nedá sa to jednoznačne určiť, kedy a a za akých podmienok predáš všetko podľa predstáv. to isté máš aj v iných odvetviach, elektro, nábytok, nehnuteľnosti, autá atď.

 

iný príklad. v 12.2013 som kúpil auto za 9 200 € (ak nepočítam financovanie a určité navýšenie sumy). predaj som ho v 09.2016 za 7 000 €, najazdené malo 47 000km, obyčajná F2C 1,2HTP. proste kolegovi sa tak zapáčilo, že len chcel vedieť cenu. nič viac ho nezaujímalo. a čo som strelil, to som dostal. možno som mal začať na 7 500 a dúfať, že mi toľko za to dá. prípadne zjednávať. ale to už je vedľajšie, ja som bol spokojný aj tak, za 11 990 € som kúpil predvádzačku F3C a výkonnejším motorom a takmer novú. niekto si bude hovoriť že blázon, ale to auto som chcel, tak som veľmi neriešil či prerobím alebo nie. ide o spotrebný tovar....

 

aj pri tých kolesách. nahoď cenu a sleduj, či sa niekto chytí...máš pár možnosti:

- nižšia cena ako konkurencia - skôr predáš, v prípade veľkého dopytu odmietneš predaj s výhovorkou že máš iného kupca, inzerát zmažeš a pridáš o týždeň neskô

- vyšia cena ako konkurencia - predáš možno neskôr, ak vôbec, no máš priestor pre vyjednávanie...

- dohodou - cenu neuvedieš a budeš zjednávať osobne/telefonicky/mailom

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny sady kol jsem koupil a v opačném případě i prodal na bazos.cz.

Loni jsem například kupoval novou zimní sadu Alaris s prakticky zánovnými Conti TS za 17tis.Kč. Dva roky zpátky letní sadu Golus za 15tis.Kč.

Letos před zimou šly do světa zimní sada Minoris s nájezdem 30tis.km za 10 500Kč

Není na tom rozhodně nic složitého. Stačí hledat a čekat.

 

Jen podotknu, že cenu dohodou bych nezvolil a to z důvodu vyhnutí se kolikrát až směšným nabídkám typu “ Za 5 je vezmu” atp.. Projeď si pár inzerátů a zvol prodejní cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...