Přejít na obsah

Škoda fabia kouří a má vysokou spotřebu


Doporučené příspěvky

Zdravim, 

Mám takový problém koupil jsem vuz primo od Skodovky, kdy majitel dal svuj vuz vymenou za novy.. jedna se konkretne o vuz skoda fabia 1.9sdi najeto 379tis. km.. vuz mel servisni knizku a byl pravidelne servisovany.. meneny olej po 12tis km a rozvody po 90tis.km ... 

Nicmene jsem vuz koupil dle vyjadreni skoda servisu s vadnym vstrikovacim cerpadlem...to se pri zkusebni jizde projevovalo obcasnym cukanim vozu ... vuz jsem zakoupil i s touto zavadou... nakonec se ukazalo ze byly spatne i vstriky ... takze jsem vymenil čerpadlo, vstriky, rozvody, termostat.. a kompletne vse nastavil .. predvstrik atd... ale auto melo stale vysokou spotrebu a nechtelo tahnout .. a vzdy kdyz jsem treba na dalnici pustil plyn byla za  mnou clona cerneho koure .. nakonec jsem si zde na foru precetl ze by to mohl byt katalyzator .. a ano byl poskozeny.. vyklepal jsem ho, zaslepil egr a spotreba klesla na 5.5l dlouhodoby prumer s tim ze kdyz jedu po dalnici 130km/h mam spotrebu kolem 6.3l .. coz mne prijde moc na SDI .. ale auto nikterak vic nekourilo a za plynem jde suprove a do otacek taky .. 170km/h bez problemu .. no dnes jsem auto umyl a kdyz jsem vjel na dalnici vsiml jsem si ze mne auto nehorazne kouri .... Jako fakt fest .. kdyz jsem predjel auto a zaradil jsem se pred nej vydel jsem ve zpetnem zrcatku jev jak kdyby za mnou jedouci auto projizdelo mlhou ... kazdopadne kdyz jsem ujel asi 20km .. zastavil a seslapl plyn .. tak zadny cerny kour se nevyvalil .. Mate nejaky tip co by to mohlo zpusobovat ? A proc je tak vysoka spotreba ? Komprese je v poradku, vsechny filtry a naplne nove.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...