Přejít na obsah

Automatické stmívání zrcátek


Tomas F

Doporučené příspěvky

Poslední dobou pozoruju zvláštní věc - občas se mi nezatmaví zpětná zrcátka. Člověk by si asi řekl, že někde něco odchází, ale... k tomuto nezatmavení dochází nejspíš jenom za situace, kdy za mnou jede auto s bílou až modrou barvou světel. Tzn pokud za mnou jede obyč. žluté světlo, tak zrcátka krásně pohasnou a já defakto vidím xenon a některé nerovnosti na parabole. V opačném případě obvykle dostanu plnou dávku do očí a zrcátko nic. Může to být nějaký příznak odcházejícího světelného senzoru, anebo má tahle funkce nějaké limity? Vliv ne/čistoty skel jsem nezaznamenal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Světelný senzor nemá se zatmavením zrcátek nic společného. Zrcátko si to řídí samo. Reakce na bílé světlo je pomalejší. Zrcátko nemáš jak softwarově nastavit. Jediná šance je ten senzor co je za předním sklem(přímo v těle zrcátka) přelepit fólií, která způsobí, že si bude myslet, že je větší tma a reakce zrcátka budou mnohem rychlejší na jakékoliv světlo.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ještě přidám svou zkušenost a to, že pokud máš na autě folie, tak než se zrcátko ztmaví, tak autu ujedu nebo mě třeba předjede, takže to moc nefunguje, ono něco pohltí ty folie, ale zbytek jde do zrcátka ... mám vzadu úplně černé okno a to potom taky nefunguje...u druhého supa v rodině to funguje bez folií uplně perfektně...já mám i zatmavovací vnější zrcátka a ty jsou zřejmě připojeny taky na středové zrcátko, takže to taky nefunguje na sto procent...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám tet SII rok 2015 a všiml jsem si že se mi stmívají zrcátka krom řidiče, po dalnici se setmí ale za delší domu ve městě skoro vůbec, ale ostatní ano, u předchozího modelu rok 2011 to stmívalo rychleji a všechny zrcátka,

 

říkal jsem si zda nemůže být upadený drát u zrcátka co je napájen, ale za delší dobu se setmí

 

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Pánové mám problém se ztmavováním vnitřního zpětného zrcátka. Převážně nereaguje na jakýkoliv světelný podmět z vozidla za mnou. Jak to vlastně vše funguje?? Na zrcátku jsou dvě diody, jedna která signalizuje jestli je ztmavování zapnuté vypínačem, a druhá je nejspíše fotodioda která přijímá intenzitu světla od vozidla jedoucí za mnou. Je to tak? Všiml jsem si že tuto foto diodu mám v zrcátku mírně zastrčenou že hezky nelícuje v rámečku zrcátka může to být problém? Popřípadě dá se zpětné zrcátko nějak šetrně otevřít a dostat se k nějaké elektronice? Nebo případná chyba stmívání jde i diagnostikovat přes VAG?

 

Budu rád za jakoukoliv radu která povede ke zdárném konci :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to zkousite pomoci svetla,tak zarovkou. Na zarivku a diodu to nefunguje :D me to fungovalo hned. Od dob,co mam folie 20% propustnost zadny sklo a zadni boky a 60%predni bocni skla mi to funguje pomaleji. Ve meste si toho nejak nevsimam. Ale nejvic je to znat na dalnici,ze jsou zatmaveny zrcatka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Este je tam predny senzor na zrkadle, ten vlastne snima osvetlenie okolia a podla toho "vie", ci je den alebo noc (svetlo/tma). Riesil som, ci sa to da nejako nastavit a zvysit intenzitu pripadne nejak diagnostikovat cez kabel a bolo mi povedane, ze nie... takze jedine mozno niekde zohnat ine zrkadlo a skusit porovnat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kromě toho jestli je ještě trošilinku denního světla záleží taky na tom, jak daleko je auto za tebou. Mám zkušenost, že ve městě, když jede auto jen tak tak za mým nárazníkem, ta sice jeho světla jsou vidět, ale fotodiodu to dostatečně neosvětlí, aby zrcátko ztmavlo.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten senzor venkovního světla je společný se senzorem automatického zapínání světel(přepnutí režimu v navigaci den/noc)? Pokud ano tak ten reaguje správně tam chybu asi hledat nebudu.......pak už zbývá jen samotné zrcátko...jak šetrně se do něj dostat abych se dostal k elektronice?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ja som riešil spätné zrkadlo v interiéri. Potrebuješ konektor (najlepšie kúpiť z allegro aj s ním) a pripojiť 12V. Použil som ich z horného svetla.

Vonkajšie spätné zrkadlá som neriešil, keďže tam stmievanie tuším riadi čidlo, ktoré je na zrkadle v interiéri. Ale možno sa mýlim. 

Stačí mi interiérové... Cena zrkadla aj s konektorom 20-24 Eur na allegro. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...