Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • o 9 měsíců později...

Dnes ráno nám též vybrali auto(Karlovy Vary, Vítězná ulice), zmizel jen columbus. Když nepočítám podrapanou sedačku jak na těch strepech to hovado stalo. Předpokládám, že se sním neshledám. Má někdo reálnou zkušenost jak pojišťovna vypočítá cenu? Je možnost aby jednoduše pojišťovna dala auto do původního stavu? 

20191220_091240.jpg

image-20191220_102054.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je snad normální věc, že pojišťovna nechá na servisu dát auto do původního stavu. Je třeba zavolat policii, ti nic nezjistí, ale musí být papír. Pak nahlásit pojistnou událost na pojišťovnu a zajistit doklady co chcou. Pak najít smluvní servis a nahlásit, že tam si to nechám opravit. A hotovo. Důležité ale také je, co je ve smlouvě. Někde mají pojištění audiovizuální techniky např do 10 000kc. To by pak vyplatili maximálně tu hodnotu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasika, jak je napsané v článku... Několikrát trestaný opět kradl. Že mě to nepřekvapuje. Pojišťovna se k mému problému zatím nestaví moc přátelsky. Na audio mám jen 50k jak jsem zjistil ve smlouvě a navíc to vypadá že je vyplatí jen pokud pojedu do smluvního servisu tam si nechám dát opět columbus za 78+5k software a mapy bez toho to nejde a potom mi vyplatí peníze. O sedačkách zatím nebyla řeč protože columbus je odcizení a okno a sedačky vandalismus, to jsou odlišné kategorie. Inu sílu pojistky člověk zjistí až když je nějaká událost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ale tvá chyba, že nemáš povědomí na co jsi pojištěn. Spousta lidí hledí jen na cenu pojistky, nejlépe co nejnižší a pak při pojistné události zjistí, že vlastně nic nedostanou. Je logické, že pojišťovna zaplatí jen to co je ve smlouvě. Navíc Columbus je audio, takže do 50 000 zaplatí za audio + ještě něco musíš dát za spoluúčast, možná přijdeš i o bonusy, ale to má každá pojišťovna jinak. Sedačky a okno další spoluúčast, možná další bonusy dolů. Samozřejmě musí být vše kompletně nahlášeno policii, která s tím stejně nic neudělá, ale pro pojišťovnu to je závazné. 

 

Pokud máš ve smlouvě jako já, že auto budeš opravovat ve smluvním servisu a máš na to slevu, je pak logické, že musíš do smluvního servisu. Do 5 let myslím, že originál, nad 5 let jedině neautorizak.

 

Penize nevyplatí tobě, ale servisu při opravě, ty zaplatíš případně doplatek, protože je jasné, že v autorizaku Columbus i s montáží přesáhne 50 000. Chtělo to bohužel lepší pojistku na takovou výbavu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 1. 2020 na 15:12, Mastakiils napsal:

jen pokud pojedu do smluvního servisu tam si nechám dát opět columbus za 78+5k software

 

Pozor, smluvní nerovná se autorizovaný. Jestli je auto po záruce, můžeš ho dát opravit klidně smluvnímu garážistovi, který ti tam může dát Columbus z druhé ruky (což ale může být zase čorka, bohužel :/). Jelikož máš auto podle všeho u Kooperativy, začal bych tady: https://insure.koop.cz/b2c-web/faces/vyhledavani_servisu/index.xhtml

 

No a jak správně praví Petr, že máš audio na 50t je jen a pouze tvoje chyba. Pojišťovák není servisák ani technik a nemůže znát ceny kdovíčeho okolo aut. Pojistnou částku a limity pojistného plnění si určuje klient.

 

Leda pokud by pojištění sjednával salón, tak by se snad dalo uvažovat o tom, že nepostupoval podle zákona (zaměstnanec autorizovaného prodejce/servisu má lepší přístup k informacím o ceně náhradních dílů a práce a měl by tedy v tomto jediném případě lépe než klient vědět, jak správně nastavit limity pojistného plnění). Tam by se snad dalo uvažovat o domluvě s příslušným salónem, že dá na nový Columbus patřičnou slevu, jinak stížnost na ČNB a v případě kontroly pravděpodobná pokuta, která by ho vyšla podstatně dráž. To samé třeba podstřelená skla. Ale to už patří jinam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano neříkám ani slovo, udělal jsem pojistku jako komplet nezjistoval jsem podrobnosti, se nehadam. Jen říkám že se zdá že pojišťovna nechce vyplatit těch 50k abych si pak koupil audio jiné jaké chci, ale chce abych jel do smluvního servisu, mají seznam, nechtějí abych jel k nějakému garazstrejdovi. A ten servis udělá výměnu a až to bude v původním stavu zaplatí 50k a já zbytek... Jasně že je to moje chyba, že sem si neuvědomil reálnou vážnost krádeže a že jsem při sjednání pojistky netrval na tom že musí být audio pojištěni na víc peněz. Jen říkám že by bylo fér aby se pojišťovna nebránila a dala mi nějaké koruny za to že jsem poškozený. Sedaky si precalounim a koupim nějaké jiné (levnější) rádio co se nekrade. Jenže nechci do autorizaku kupovat zase rns 510 a zaplatit spoluúčast a softwaru na na který se pojistka nevztahuje. Jenom tohle je 10k. Když si koupím nějakou činu tak se běž problémů vejdu do 50k i s instalací. Columba už nedám protože nechci z druhé ruky (nebudu podporovat zloděje) a nový je drahý. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Škoda byla vyčíslena na 14k se vším všudy... Opěrák řidiče nese známky opotřebení takže natrhany sedák spolujezdce nikoho nezajímá. Není důkaz že výhřev sedadla předtím fungoval. A o okně nebyla ani zmínka. Takže po odečtení spoluúčasti sem dostal 9k od Kooperativy. Okno 2800 tak mi na nové rádio moc nezbylo. Největší hnus, skoro nemá cenu platit pojištění. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

@Mastakiils Ahoj, co to tu čtu, tak je mi z toho trošku šoufl. Já jsem tedy s pojišťovnami nikdy žádný problém neměl. Vždy, co jsem potřeboval, mi zaplatili v ceně takové, v jaké se to dalo do původního stavu (Pravda, jsem pojištěn u Čpoj, teď resp. u Generalli, kooperativu nevím, jak funguje). Je pravda, že jsem většinou řešil drobné oděrkové nehody atd. a krádež pouze jednou, když mi hajzlík v Dejvicích za hodinu, co jsem byl u doktora vyloup z fabie II facelift mlhovky ... bohužel jsem měl spoluúčast 5k, světlomety stály skoro těch 5k, musel bych volat policajty atd ... no, co ti budu povídat, koupil jsem nové světlomety za 4k a nechal je tam dát (byly ustřižené i dráty), cena 5,5k tuším ... takže to nevymyslíš nikdy. To by si opravdu člověk musel udělat nějakou tabulku, jaké všechny situace a možnosti tě mohou potkat, a kolik tě to případně bude stát a pak si udělat obrázek o pojistkách, ale to aby u toho člověk ležel rok :) No snad bude lépe :/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

jo pojištovny  to jsou taky takove zlodejske praktiky. když uzaviras pojistku všichni usmev a samozrejme ze uhradíme a když se ti něco stane tak usmev  zhořkne a zacina slovickaření. Jak  vam nedat nic ale kazdej rok zdrazuji nebouras tak tady mas bonus sup a pojistka roste o 120az 300 kc za rok nahoru. Dale nechapu proc to radio a navigace columbus musí stat takovy ranec v dnesni době pak se to nemá krast. a dost uz mam nerva

  • Díky 2
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

prvom rade moze za to skodovka ze je to tak neskutocne predrazene,..na to aky hw a soft to ovlada..a display,,,  a  tiez snaha aby palubka bola co najmenej kompatibilna z 3party radiamy z ciny a ine znacky...  to same robia zo sedackamy, ked si nemozte dat ako soferovu najj sedacky z ponuky ale musite kupit vybavu za statisice aby ste mali pohodlnu sedacku ako vodic.. ked ostatne nechcete mat v top... ale to robiia vsetky automobilky ,, to je ako keby ste prisli do supermarketu a by vas nepustili  von pokym by ste nekupili nakup aspon za par stovak,, vydieranie,,,

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...