Přejít na obsah

Roomster - světlo v kufru


brunoos

Doporučené příspěvky

Roomster 2009

Když začnu otevírat kufr tak se v kufru rozvítí světlo. Při určitém uhlu otevření zadních dveří (cca 3/4 otevření)  světlo zhasne. Když začnu kufr zavírat tak opět ve stejnem uhlu se světlo opět rozvítí a při uplnem zavření zhasne.

Tato situace se děje pořád.

Prosím o radu kde hledat závadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobrý den vespolek.

Švagr má Roomstera 2014.

Nyní řešíme svítící / nezhasínající žárovku v kufru. První podezření bylo na zámek. Ten se vyměnil. Po cca měsící se problém vrátil.

Aby mu to nevybilo baterku ( nevěděl, že lampička po čase zhasne sama), jezdil s odpojenou lampičkou. To mělo za následek, že auto stále hlásilo otevřené dveře za jízdy. Pro každý případ jsem zkusili vyměnit i kliku dveří. Bez úspěchu. Kabely pod husím krkem i ve dveřích vypadají v pořádku. Při otevírání, zavírání dveří, lomcování s kabely svítí lampička pořád bez bliknutí.

Když je lampička zapojená a zavřu dveře, lampička pohasne na 50 procent intenzity a na maxidotu vše vypadá OK. Po zamčení auta se rozbliká lampička společně se signalizací na maxidotu.

Nechali jsme auto uspat. Za hodinu jsme se vrátili. V zamčeném stavu nic nesvítilo. Po odemčení auta  a otevření kufru se rozsvítila lampička a už nezhasla. Maxidot při zavřených dveřích jednou hlásí otevřené dveře, jindy ne.  Zajímavost je, že pokud nastartuji a rozsvítím světla, tak lampička zhasne. Chová se to nahodile a je dost problém v chování najít systém. Řešil a vyřešil tento problém už někdo? Auto má od nova, takže ví, že se v kabeláži nikdo nehrabal. V servisu mu před rokem měnili zadní okno, ale po servisu vše fungovalo bez závad. Diagnostiku jsme neměli a nejsem si jistý, jestli by se něco ukázalo. Děkuji všem za rady.

Citovat

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, od soboty mam presne taky isty problem ako popisuje Michal55. Ja som v piatok vymenil akumulator. Presiel som cca 200km a vsetko bolo v poriadku. V sobotu bol autom syn a pocas jazdy po dialnici mu zacalo signalizovat otvoreny kufor. Ked sa auto zamkne svetlo zacne blikat. Ked som vymienal akumulator tak som mal otvoreny kufor, takze svetlo svietilo a nenapadlo ma, ze by to mohlo byt problem, ved aj kapota bola predsa otvorena ?. V kazdom pripade skocim do servisu na diagnostiku, ci nahodou nestaci len vynulovat nejake chyby, lebo pred vymenou baterky nebol ziadny problem. Ak zistim nieco viac dam vediet. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď mi jenom tak prolítlo hlavou, možná je to úplně mimo, ale... Uvnitř lampičky v kufru je vedle žárovky ještě nějaká dioda. Do schémat jsem nekoukal, nevím, k čemu je, jenom mě napadlo, kdyby měla třeba proražený přechod, co by to asi tak dělalo, jestli to třeba nějak nesouvisí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednali ma do servisu zajtra o 17tej, ale prve indicie boli, ze je to zamok, ze tie vraj na Roomstroch celkom casto odchadzaju. V kazdom pripade, ze mam prist a skontroluju to a nasledne urcia ci vymenia zamok, alebo nie. Cez telefon, som to nechcel riesit, ale zatra tomu servisakovi poviem Michalove skusenosti, aby zbytocne nemenili nieco co nie je pricina.  Nateraz som lampicku odpojil a tak ako bolo spomenute, pocas jazdy to hlasi stale otvoreny kufor. Neskusal som este to, ze ked sa zapnu svetla tak lampicka zhasne. Skusim zajtra pred servisom. 

 

 

- Tak som po servise a zamok to nebol. Su popraskane kable a zhnita svorkovnica. Je potrebne vymenit cely kablovy zvazok od stlpika po zamok. Praskla nejaka trubicka a voda zatiekla do kablov. Povedali mi, aby som nepouzival ostrek zadneho okna, tak neviem ci to ma suvis s hadickou ostrekovaca, alebo sa jedna o trubicku v ktorej je su kable, ten "husy krk" na lavej hornej strane ked sa otvori kufor. Ponahlal som sa, takze som sa nevypytoval, ked pojdem zaniest auto na opravu, tak zistim presne o co islo. Michal s velkou pravdepodobnostou bude mat svagor to iste. Cena kabloveho zvazku v origo servise je cca 100€ a asi plus robota, ale mam tam nejake bonusy , tak predpokladam, ze to bude tych 100-120€. Cas potrebny na opravu cca 1,5-2 hodiny. 

 

Editováno: , autor: Bercyy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepozeral som schemu a nemal som este rozobratu tuto cast, ale tak predpokladam, ze ked sa pojde po kabloch, tak sa pride az po tu svorkovnicu. Aj mi v servise ukazovali nakres toho samotneho zvazku, ale nemal som cas sa nejak viac o tom rozpravat, gor ked je to potrebne vymenit ?.

Hadam sa niekto ozve, kto vie presnejsie o co ide a poradi ti viac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to by davalo zmysel tej poruchy. Mal by to byt ten zvazok co som uz dnes raz videl ???. U mna su uz poskodene aj samotne kable a preto pojde cely zvazok novy. 

Daj vediet, pls, ako to vyzera u svagra, ci to bol ten isty problem, lebo prejav poruchy bol uplne rovnaky.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, tak porucha je odstranena.  Nakoniec to vyslo 155€. Urcite by sa to dalo vyriesit lacnejsie, vymenou svorkovnice a casti kablov, ale takto je to istejsie, ziadne dodatocne spoje, ale komplet novy zvazok. 

Michal, bola to svorkovnica cislo 4, nie cislo 2, lebo ta je navrchu a do nej vraj voda nezatecie.  Problem vznikol kvoli prasknutej prechodke cislo 20. Voda pomaly zatekala po kabloch az narobila pruser. Dufam, ze sa to nebude opakovat. Raz za cas je dobre skontrolovat tu prechodku (husy krk), lebo za normalnych okolnosti nie je vobec nic vidno, ziadna prasklina.

 

Editováno: , autor: Bercyy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

..........snad sem tento můj příspěvek dal do správného vlákna.

 

Zatím problém s osvětlenímjako takový nemám,jen jsem měl s tím,že ta bludička z fabriky na P.straně mi absolutně nevyhovovala.?

Vozím stále dost věcí  a tak jsem nejednou hledal hmatem kde co mám,když mi ostatní věci zaclonily světlo.

Proto jsem u kamaráda v obchodě zakoupil nejprve 2 moduly 0,75W,odstranil lampičku a na její přívod připojil kousek od ní modul .

Uchycený 2 samořeznými šroubky vespod na oplastování,kde je šikmá plocha.Jednak šikovně nasměrováno do prostoru kufru,také šikovně zakryté,

aby jsem jej při nakládání něčím nestrhl.Druhý modul na to samé místo vlevo.Kablík napájení jsem protáhl pod tešněním 5.dveří.

Vzhledem k tomu,že v zimním období ,kdy už vládne tma,potřebuji občas ještě vypsat papíry,jsem dodělal 3. modul a osvětluje mi plato z pozice vedle krytu zadního stěrače,kdy je

pouze nalepený pěnovou oboustrankou 3M.

Nyní naprostá spokojenost.?

0,75W.jpg

1,25W.jpg

P.JPG

L.JPG

osv.spod..JPG

5..JPG

osv.plato.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...