Přejít na obsah

Výměna oleje FABIA III 1,0 MPI


Heini

Doporučené příspěvky

Ještě k té garanční prohlídce:

- byla to první garanční prohlídka od prodeje v r.2017

- vyměnili olej,filtr, šroub, těsnění

- vyměnili pylový filtr, dezinfekce klimatizace

- nastavení ser.int.QI4

- další úkony jako kontrola tlaku v pneu, výška vzorků na pneu a dalším především vizuální kontroly.... alespoň podle papíru to tak vypadá.

 

Cena 4300,-.... dělat si to sám tak bych se vešel do 2000,- a určitě bych nepřelil olej.Např. na faktuře cena za olej.filtr 480,- Kč...ten samý jsem našel na internetu za 180,-...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Martab aha jsem trotl omlouvám se, špatně jsem si to přečetl ? a plně s tebou souhlasím s tím, co jsi napsal o té změně na pevný..já osobně tyhle změny taky moc nechápu, ale každého věc....obzvláště, pokud mi v tom servisu nevezmou vlastní olej, tak proč bych měl jezdit povinně každej rok se nechat jezdit podojit na AS, když si mohu nechat ten delší a nechat se dojit v AS jen 1x za 2 roky a v polovině si to vyměnit sám a kdo to nezvládne, tak si to nechat vyměnit kdekoliv za pár korun a s vlastním olejem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj najlepšie je kupovať "origo" filtre na Aliexprese kde je predajná cena nižšia ako nákupná v originále , a oleje tiež kde kade ...

 

preliatie oleja sa hold stane , ak si veľmi citlivý tak neplač na fore a reklamuj to , tú trošku ti odsajú aj keď ničomu nevadí ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, prostě z oddělení ND odejdu vždy se slevou, pokud stejný díl je namontován při servisu, slevu většinou nedostanu. Asi mám štěstí na hodnou paní :) 

Tak to zkuste - teď měnil olej, stačí tam zajet, tentokrát do ND a poptat ten stejný olej filtr - pro jistotu bych jim dal číslo dílu z faktury. A budete vědět jestli se to v daném servise vyplatí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

@Petr AMF no to je taky dost diskutabilní, protože taky hodně záleží na jaké jízdy člověk to auto používá...ano, pokud někdo to auto používá denně na dlouhé trasy, hlávně dálnice apod. tak pak ano souhlasím s 5W-40, ale na tenhle způsob jízdy se asi MPi nekupuje..pokud člověk jezdí jen jak se říká kolem komína, takže převážně jen couračky po městě, časté studené starty apod. tak je rozhodně lepší třeba ten 0W-30, protože prostě a jednoduše je řidší a tudíž se rychleji dostane na potřebná místa..to je zase můj osobní názor ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 7. 3. 2019 na 21:00, Pajaa-76 napsal:

Koukám, že v novější verzi už uvádí normu 508.00 pro QI6 - takže naše 44kW bude mít 0W-20 jako prvonáplň.

Snímek obrazovky 2019-03-07 v 20.57.55.png

Nemáte někdo možnost, co je za odkaz na té straně číslo 71, tedy za jakých podmínek můžu místo toho oleje VW 508.00 dát ten

VW 504.00 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@DušanV nehledej za tím žádnou složitost..ten obrázek v eng.jazyku je z příručky, kterou používají servisy a ten odkaz jen odkazuje na to samé, na co odkazoval ještě nedávno i manuál k autu, než to úplně zrušili, tedy jen poznámku, že při použití VW504.00 se mohou mírně zhoršit emise..to je vše..tedy v klidu můžeš používat oba oleje, jen to jen na tobě..

 

1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dnes jsem po cca 1 roce sám měnil poprvé olej a olejový filtr. Olejový filtr bez klíče na povolování olej. filtru nepovolíte ani omylem- nebo aspoň má zkušenost. Vysel jsem na něm až se mi začal promačkávat a pak povolil. Naopak vypouštěcí šroub šel krásně lehoučko tak jsem origo šroub z výroby neměnil a nechal ho tam. Nalito cca 3,3l a na měrce to bylo tak v 3/4 mezi ryskami. Nikdy nedávám po horní rysku.

Editováno: , autor: stoupa1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...