Přejít na obsah

Výměna oleje FABIA III 1,0 MPI


Heini

Doporučené příspěvky

150 km/hod  s 1.0 MPi   u Fabie se dá v pohodě a dlouhodobě,  viz vyzkoušeno v nočním víkendovém  a lehce odlehčeném  provozu na dálnici  Olomouc -  Ostrava v celé trase. Motor točí opravdu hodně,  tedy něco kolem cca 4700-4800 otáček, ale spotřeba kupodivu jen lehce nad  6 litrů a hluk v kabině taky v pohodě. Samozřejmě dostat se na tu 150 trvá dosti dlouho a jakékoliv zpomalení za Tirákem apod. je jen o opětovném a dlouhém  nabírání ztracené rychlosti, ale když jsou podmínky (viz. ta noční jízda poloprázdnou dálnicí), tak  to jde v pohodě. Tachometrově 1.0 Mpi ve Fabii dá na dálnici za příznivé konstelace až 180km/hod. 

Na druhou stranu to v Citigu s 1.0 Mpi při 150km/hod bylo i lepší, byly tam delší převody na o něco lehčí auto. 

 

PS: ten odlučovač oleje může být klidně příčinou problémů, o stíracích kroužcích u 1.0 Mpi jsem osobně zatím nic neslyšel...

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Malta napsal:

kdo výměnu prováděl? Byla poté kontrola množství? Bylo to při nadměrnější zátěži (dálnice)? Mně se stalo po celých 246t km co mám najeto pouze 2x, že mi vyskočila hláška na maxíku o nízké hladině oleje a to vždy na dálnici a vždy, když jsem to docela hnal (kolem 150 tacho), takže jsem musel dolít. Ale od té doby nic, ikdyž to i teď občas protáhnu.

Výměnu jsem dělal sám, nalito cca. 3,4l měl jsem 4litrovku po první výstraze dolito 0,6. A včera koupena litrová a nalito 0,7l. Kontrola stavu dle měrky. U žádného auta jsem během výměny nedoléval.

Kolem výpustaku a filtrů sucho i pod motorem na krycím plastu.

Jezdím převážně město a okrsky 90 na pohodu.

Editováno: , autor: karel1979
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 hodinami, informator napsal:

Vyšší spotřebu oleje při zatížení lze sledovat u motorů s turbem, ale u atmosfér to spíš ukazuje na špatný stav stíracích kroužků nebo na problém s odlučovačem oleje...

S Fabii 1.0 MPI se dá jet po dálnici 150 km/h?

Díky za tip. Nikdy jsem odlučovač neměnil. A pokud by to bylo odlučovačem kde by byl ztrácející se olej ? Jdu pogooglit a uvidíme.

Editováno: , autor: karel1979
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...