Přejít na obsah

parkovací senzory a STK


amrtin

Doporučené příspěvky

Zdravím.Mám novou kabeláž k parkovacím senzorům ale dvě čidla jsou vadná. Čeká mě STK a vzhledem k nulové toleranci na chyby v palubním počítači je musím (?) vyměnit, jenže ouha...nové stojí jedno kolem dvou tisícovek a to mi přijde jako šílená a naprosto zbytečná investice (kdo vymyslel park.senzory na tak krátký auto,toho bych uškrtil..) , Neví někdo prosím jak to obejít...obelstít...? :huh: (F 2 1,6 77kW před fcl.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dělá se to na emisích a nejde ani tak o chyby (ty se dají smazat), ale readiness kody z ŘJ motoru - jedná se o kontrolu součástí, které mají přímý vliv na hodnotu emisí. Více např. zde:

http://www.car-diagnostik.cz/readiness-kody-emise/

 

Toho nefunkčního parkováku si možná všimnou (mě např. upozornili na vadnou mísící klapku klimatizace), ale řešit to nebudou - s emisemi to nesouvisí. Na samotné STK se jednotky nenačítají a i kdyby, tak tipuju, že to bude maximálně závada "A".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 6 let později...

Chtěl bych se zeptat zda už někdo měnil vadné parkovací senzory a jaké konkrétně použil - výrobce - značka - a které mu bez problémů fungují. Výběr dle OEM kódu je velký, cenové rozpětí také, tak bych uvítal radu kterého výrobce vybrat pro bezproblémovou funkčnost. Ideálně někde uprostřed cenového peletonu značek. Jde o Roomster 2009, tedy před facelift. Pokud již někdo máte zkušenost budu rád.

Jinak k tématu. Roomster s nefunkčními parkovacími senzory bez problémů prošel STK. Tohle je zkrátka nezajímá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...