Jump to content

Vypnutí ostřikovače světel

Neonik

Recommended Posts

Na předFL jsem si nastavil dvě věci a byl jsem tak spokojený:

1. prodloužení reakce na páčku na max.

2. snížení počtu cyklů pro ostřik na 1

Tzn. dlouhým podržením je možné cíleně vyvolat ostřik světel - jen a pouze, když člověk chce. Kodování jsem bohužel někam založil, na současné plečce mám heligony.

@bojler chlape děkuji ti, že jsi mě navedl, stálo mě to sice celou baňku náplně a kodovaní pokus omyl, ale povedlo se mi nastavit totéž co máš ty a pokud by někdo chtěl vypadá to následovně:

Front window wiper – Number of actutions Front wash unit per SRA activation - nastavit na 1
Front window wiper – SRA Delay time - nastavit na 1000ms

V tomto stavu mi ostříknou světla, když držím páčku cca 2sec reálného času

Dělal jsem chybu v tom, že jsem měl ten čas nastavený na 2000ms a ostřiky se prostě ne a ne spustit

• Pozitivní 1

• 2 years later...
V 24. 1. 2018 na 15:39, Devil... napsal:

@bojler chlape děkuji ti, že jsi mě navedl, stálo mě to sice celou baňku náplně a kodovaní pokus omyl, ale povedlo se mi nastavit totéž co máš ty a pokud by někdo chtěl vypadá to následovně:

Front window wiper – Number of actutions Front wash unit per SRA activation - nastavit na 1
Front window wiper – SRA Delay time - nastavit na 1000ms

V tomto stavu mi ostříknou světla, když držím páčku cca 2sec reálného času

Dělal jsem chybu v tom, že jsem měl ten čas nastavený na 2000ms a ostřiky se prostě ne a ne spustit

• 7 months later...

ahoj chlapci, taky me sralo velky plytvani kapalinou pri nechtenym ostrikovani svetel a prisel jsem na to, ze kdyz pred ostriknutim tuknu pravou packu dopredu (jako stirani zadniho okna) a pak hned dam ostriknout (dozadu) tak se ostrikne jen okno a ne ty zajebany svetla. tak zkuste taky. mohlo by to fungovat na celej koncern, tipujju. ja to testoval na OII facelift

dejte vedet

• 2 months later...

Ahoj všem tady.

Oživuji vlákno - pro všechny co chtějí cokoliv nastavit v OIII. Tak ideální je použití (https://obdeleven.com/cs/apps-and-features). Koupíš modul do OBDII konektoru + stáhneš free apku z obchodu jak pro iOS tak Android a je to. Pak jen spáruješ a můžeš ladit vše, víc než originál servisní diagnostika (ta je blokovaná na určité činnosti).

Jí si v tom nastavil co jsem chtěl (vypnutí start/stop - trvale, nastavení zadního stěrače, zapnutí zadních světel v dením svícení Severský mód, atd.), jdou tady nastavit i ostřikovače světel. Mi to nevadí, aspoň mi LED světla svítí jak mají čistě.

V aplikaci jde i kódovat - já to nedělám, nerozumím tomu.

• 2 years later...

Zdravím .787462 B126215; Headlamp washer system activation, Open circuit/short circuit to B Scheinwerferreinigungsanlage (SRA)-Unterbrechung/Kurzschluss nach Plus.

Nejspis je to chyba ostřikovačů. Jsou tam led svetla. Setkal se s tim nekdo? 

Edited by mic22

• 9 months later...

Chlapci vďaka vám sa mi to konečne podarilo na Karoqu. Minul som tiež litre kvapaliny. Mám to nastavené tak, že  krátky ostrek ide na okna a dlhý ostrek aj na svetla. Robil som to cez CarScanner. Vďaka hlavne Bojler a Devil.

Edited by Imhotep73