Přejít na obsah

Zimní pneu


l79

Doporučené příspěvky

Dobrý den, jelikož budu snad v brzké době majitelem vozu, budu potřebovat ještě přezout na zimní pneu. Zeptám se kdo jezdí zimu na 18" na čem jezdí? Těch pneu co se dají sehnat moc není :unsure:. Přemýšlím asi o Hankook W320 nebo Nokian WR SUV3. Nový vzorek má Semperit (Speed Grip 3), ale to je novinka, takže majitelů asi moc nebude. Z "lepších" značek se dají sehnat snad jen Dunlop Winter Sport 3D, což je už docela "starý" vzorek, na kterém jsem jezdil na OII. Můžu se zeptat zda-li má někdo s těmi Hankooky nebo Nokiany zkušenost? Většinou má Nokian hlučnější gumy, což by mi trochu vadilo, ale třeba tenhle vzorek nehučí... Teď se to odzkoušení zimních pneu docela nabízí :D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktuálně jsem si přivezl na Kodiaqa z pneuservisu 18" Dunlopy Winter sport, mám s nimi poslední 3 sezony výborné zkušenosti na Freemontu (17"). Nokiany jsem měl jednou, na sněhu a ledu pecka, ale klouzaly na mokrém studeném asfaltu, což je ale u nás bohužel 90% sezony. Pak jsem ještě několik sezon jezdil Goodyeary Ultragrip, ty byly taky skvělé, ale dost rychle ubývaly.

Editováno: , autor: Daniel Bednář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po těchto Conti jsem koukal, máme odzkoušené v menších rozměrech TS 830 P. A jakou máš motorizaci? Budu mít 2.0 tdi 140 kw 4x4, tak jsem koukal spíš už na nosnost 104...Nebo i na tuto stačí i těch 100?

 

Tak jsem koukal a ta nosnost 100 by měla stačit. 

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak v pátek jsem nakonec obul na Bridgestone Blizzak LM-80 EVO (dobrá cenová nabídka z velkoobchodu, pneu "čerstvé" - DOT 5017). První cesta s vozem cca 100 km domů byla na suchu a na nějaké poznatky je brzo, ale neslyšel jsem hučení, tak doufám, že to tak bude i nadále a i na jiném povrchu budou pneu dobré :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
V 5. 2. 2018 na 16:20, massik napsal:

Zdravím, jak řešíte sněhové řetězy na tento rozměr? 235/55 R18? Výrobce je nedoporučuje.

Má někdo zkušenost?

To by mne taky zajímalo jak je to se sněhovými řetězi na R18? Ve škodovce mi říkaly že by to mohlo chytat o tlumič nebo jinde samy to nezkoušeli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Mazda CX-5 som jazdil 5 zimnych sezon na Nokian-och a presne ako bolo pisane vyssie, na snehu boli uplne bez chyby, ale na mokrej vozovke sa aj mne smykali dost (najma kruhove objazdy, aj pri dost malych rychlostiach). Tiez prave rozmyslam, co dam na Kodiaq-a a asi skusim tie Continental ...ak mi pride auto este v zime ;) Ak nie, tak to necham na letnych :) Btw, na akych pneu vlastne dodavaju L&K? Kolesa su tusim 19" ale pneu netusim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a jaké bereš ráfky? Alu nebo plech? Tyto gumy mám také vybrané, ale pořád váhám, nevím na co to obout. Všude píší, že plechy jsou na zimu lepší, že tolik netrpí solí a posypem. Ale na pohled je to docela degradace auta. Existují sice zimní ALU, ale není moc velký výběr. A taky se bojím jiného ET zálisu, protože ve velkém TP mám v podstatě jen ET43 a tím se výběr pěkných kol dostává téměř k nule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posledních mnoho let jsem jezdil i v zimě na Alu, stejně jako moji kolegové. Na standardně dodaných Alu (Škoda, Renault, Mazda, BMW...) jsme měnili jenom zimní/letní na stejných ALU a nikdy nebyl problém. Udělám to i letos. I když přiznávám, že plech je asi lepší volba...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo to kupováno jako originální příslušenství - obutá sada z e-shopu SA, chtěl jsem komplet sadu, abych v případě problému s vyvážením atd neřešil, zda za to může guma, ráfek, technik, takhle bych případný problém řešil jen s domovským servisem, máme to i s uskladněním, prostě bez práce a nervů. Cena po nějaké slevě 38t. Letní máme 19". J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V ‎07‎.‎02‎.‎2018 na 13:30, Weithfisto napsal:

Výrobce je nedoporučuje na svoje kola, protože ty kola nemá otestované na řetězy (jsou na to jiné testy), takže tam uvede, že nejsou vhodné pro řetězy a pak je na tobě jestli je tam ansadíš :)

Jak napsal AlešG, jde o ty tlumiče nebo podběhy, ne o pneu.

Editováno: , autor: massik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Mrkni viz odkaz. Osobně jezdím S2, S3, Arteon, Citigo na Continental TS850, TS850P, TS860 a nemohu si vynachválit.

Michelin Alpin A4 je docela starý dezén, měl jsem ho na fabce(186/60/14) v roce 2012, ale nutno podotknout, že jsem byl spokojen.

K těm Contíkům doplním že bydlíme v horské oblasti Beskyd a cestuji po všech typech komunikací po celé republice a nikdy nebyl žádný problém včetně vyjetí do destinací kde jsou podmínkou řetězya já  na předokolce vždy bez řetězů v pohodě nahoru i dolů.

 Brácha na 03 s Polaris 5 stejnou cestu nevyjel a neubrzdil, naštěstí do nakypřeného sněhu takže octa vyvázla bez šrámu. klep klep. ? Polarisky střelil na bazoši, dal Contíky a vyjede co já.

A teď doufám, že nedopadnu jako v sekci Octavia3, kde mě začal jeden neandrtálec co propaguje polarisky urážet?

 

 

http://www.pneusrovnavac.cz/zimni-pneumatiky-235-55-R18

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...