Přejít na obsah

Nové DSG - cuká?!


2kan

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

mám otázku na majitele oktávek s DSG, konkrétně na ty co mají auto od novoty .... mám najeto asi 400 km a auto při přeřazování cuká .. nejvýraznější je to z 2 na 3 stupeň ... respektive to není ani tak cuknutí, ale jako chvilková ztráta tahu ... je to normální a srovná se to se zajetím? Jinak je to 2.0 TDI s "mokrou šestkou" ... před tím jsem měl 1.6 TDI s "suchou sedmičkou" a nic podobného se nedělo (ale tu jsem neměl novou, takže nevím ...)

 

 

Dík :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám již třetí DSG, první DSG6 "mokrá" (TDI 1.9) někdy před více jak 10ti lety, poté 2x DSG7 "suchá" (TSI 1.8), nikdy jsem se s takovým problémem nesetkal. A ano, jak již psal někdo výše, DSG7, zejména v kombinaci s TSI 1.8 je opravdu sametová záležitost.

Nyní mám s touto kombinací opět najeto cca 7.000 km, nebýt otáčkoměru, není takřka poznat změna převodu. U TDíčka to člověk samozřejmě slyší na otáčkách motoru.

U předchozí (také s 1.8 TSi) jsem takové škubnutí registroval někdy po nájezdu 150 kkm, problém s mechatronikou, ale dělo se to mezi 1 a 2, jen za velkého horka a velmi častého přeřazování, typicky při popojíždění v kolonách po Praze uprostřed horkého léta. Jinak ne.

U nového vozu by to měl být nesmysl, určitě rychlá návštěva servisu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...