Přejít na obsah

Yeti jako rodinné auto


Vašek80

Doporučené příspěvky

Chtěl bych poprosit majitele Yetiho na zodpovězení několika dotazů ohledně prostornosti interiéru.

 

Máme 2 letého syna a plánujem druhého potomka. Yetiho jsem nikdy uvnitř neprohlížel ani se v něm nevezl. Aktuálně máme Astru a Focuse II a místo 10 let staré Astry plánujem zánovního Yetiho. Zajímalo by nás, jak je to s prostorem a s možnostmi vození dětského kočáru v kufru. A dále jak je to s variabilitou interiéru, zda se dají nějak přeskládat zadní sedačky jen pro 4 pasažéry a pro navýšení úložného prostoru. Děkuji. 

 

Samozřejmě se na nějakého Yetiho zajdeme podívat, ale chtěl bych vědět předem na co se připravit. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,pro rodinu a dvě děti Yetiho v žádném případě nebrat! Do kufru šikovně se skládající kočárek dáš a vyjde místo aj na kojeneckou flašku. Zadní sedadla mají "varioflex"  dají se vyhodit,nebo nechat pouze levé nebo pravé, všeobecně ale pro rodinu s dětmi moc málo místa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bože, já když si vzpomenu, jak jsem vozil kočár ve 120tce a decko na zadních sedadlách.. všude nás dovezla.. pak jsme skočili do felicie, krátké, museli jsme sundávat kolečka, aby se tam kočár vešel.. dokonce jsme v krátké feldě vozili dvě děti na sedačkách a s rakví a plným kufre, jsme jeli i na hory.. v krátké feldě !!! dneska by tomu snad nikdo nevěřil... a tady se řeší, že v autě jak kráva-yetti- je pro rodinu s deckem a druhým ještě v břichu málo místa.. no já se picnu.. lidi jsou opravdu zmlsaní . jestli potřebuješ místo, doporučuju Caravelu, nebo 7 místého Mastera.. tam se snad vlezete..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukal jsem na youtube na možnosti varioflexu a myslím, že bude dostatečné vozit vzadu jen 2 sedla. Osobně mě stačí aby byl prostor stejný jak v II Focusu. V té Astře je to bída. Auto by bylo stejně jen pro děti max do 5-7 let. To bude auto pro manželku. Pro sebe plánuji do tří let větší SUV.

 

Koukal jsem, že blízko nás jeden Yeti je od Skoda plus a tak se tam zajedem podívat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zcela zásadním základem je to, jestli konkrétní auto bude mít rezervní kolo nebo lepící sadu. Pokud má rezervní kolo, pak je kufr zcela nepoužitelný, to je tak pro dva lidi na dovolenou. Je hodně mělký a krátký.

Pokud bude lepící sadu, pak je kufr o nějakých 10-15cm hlubší a pro rodinu už by se to s trochou snahy dalo. Nicméně nejsem odborník na skládání kočátků, ale mám obavu, že jeden kočárek to zaplácne takovým způsobem, že už pak není moc co kam dávat. Yeti za mě určitě není vhodné auto pro rodinu s malým dětmi (teda kopici harampádí, ale hlavně kočárky)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu potvrdit, mám Yetíka bez rezervy a kočárek bych do kufru v pohodě dal. Syn má s rezervou a nedostal by ho tam ani heverem. I když asi hodně záleží na typu kočárku. Naopak pokud děti trochu odrostou, dají se do Yetiho v pohodě dát autosedačky a děti jsou dostatečně daleko aby neokopávaly přední opěradla. Místa mají  dostatek včetně stolečku mezi nimi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vyhodíš krajní sedačku, tak na těch dvou zbývajících bude velmi málo místa pro dvě dětské sedačky, Ne že by se vůbec nevešly, ale manipulace bude pěkný ojeb. Osobně bych s touto možností vůbec nepočítal.

Na kočárek je ze škodovek nejlepší kuft Octavie a Superbu - složený se vejde na délku a vedle něj zůstane ještě spousta místa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

máme Yetíka bez rezervy od roku 2009, kdy děti byly ještě malé, kočárek (skládací inglesina) se vešla i bez sundaných koleček, chata, i dovolená i s dalšími věcmi, někdy jsem vyklápěl prostřední zadní sedačku, případně vyjímal, ale pod kočárek, do kočárku i mimo se vždy místo našlo, děti byly malé, tak věci se dávali i za přední sedačky, nohám u dětí to nevadilo, nyní jsou děti již o dost větší, už máme dokonce jen jednu autosedačku. Po pravdě, abych netvrdil, že je to úplně ideální rodinné vozidlo, někdy bych upotřebil místa víc, ale tyto situace jsme vždy vyřešili, takže jinak OK, i bez střešního boxu. Nyní již, když děti odrostli prostoru akorát. Vždy je třeba s místem a zavazadly přemýšlet, ať to bylo u 105, Favorita či nyní. Znám v okolí lidi, co mají Galaxie, Sharany, tam je samozřejmě daleko víc místa (samozřejmě i u Octávie), to nerozporuju, ale po pravdě, kolikrát tam vozí i basy piv, sady nářadí (tedy pro mě nepotřebné věci), to bych osobně nevozil (ani nevozím), jen proto, že bych měl větší kufr. Takže se dá Yeti dle našich zkušeností jako rodinné auto použít, ale přiznám se, že někdy jsme museli trošku víc přemýšlet, jak věci do auta poskládáme, vždy jsme ale vše nakonec odvezli, pokud nešlo o stěhování, kdy jsme museli použít vlek za auto. Nám Yetík stačí, ale pravdou je, že většině lidí si myslím dnes jako rodinné auto stačit nebude, to je můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...