Přejít na obsah

koupě 1,2 HTP 44kw nebo 51kw


stoupa1980

Doporučené příspěvky

Ahoj všem. Budu kupovat auto pro svou manželku. Škoda Fabia 1,2 44kw, nebo 51 kw krátkou. Kolik myslíte že u této motorizace je kilometrový strop. Zároveň u této motorizace  LPG je max strop km kolik? Je jsaný že nevíme jak se s tím jezdilo a jak je auto zajetý ale nějaké auto jsem již kupoval tak bouračku atd poznám . Nyní jezdí v F1 1,4mpi 50kw. 100 000najeto.

Na co u těchto motorizací si mám dat pozor? Bude to +- 2008-2009 kolem 100 000km spíš míň a krátká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z těch let ber 51kW, ta 12V hlava je odolnější, 44kW ze začátku používala 6V hlavu a tam se podpalují ventily.

Ohledně km, to je různé @Malta má na 47kW FI myslím skoro 370tis a na 51kW Roomstru něco kolem 220tis, oboje na LPG, ale pokud někdo ten motor podtáčí může odejít i po 50tis...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původnímu 6V HTP (44 kW) bych se taky vyhnul. Tuším po roce 2009 už je to jedno, liší se jen software, ale zase musíš hlídat rozvody. Strop těžko říct, 300 tisíc i s LPG může zvládnout klidně. BZG (51 kW z prvních let) je vcelku odolný, jen olej musíš měnit poctivě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když bych sehnal měřák laku jaké hodnoty by měli byt u ročníků 2008- 2012 . Jakou tloušku má nový lak udělaný po opravě a jakou by měl mít opotřebovaný = nebourané auto těchto ročníků.

 

Našel jsem tento měřák-   

https://www.gsmcentrum.cz/meric-tloustky-laku-em2271

má cenu to koupit?

Editováno: , autor: stoupa1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele tohle měření laku je tak trochu blbost:

1) naměříš tlusčí vrstvu, protože někdo nechal přestříkat blatník kvůli banální oděrce z parkoviště a ono to dokonce může být i přímo z fabriky - auto nekoupíš, protože je "bourané"

2) naměříš správnou hodnotu - auto koupíš, protože je "nebourané" - jenže ono ve skutečnosti bourané naopak je, jen má nové (či z jiného auta) plechy.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové auta mají kolem 120-130 µm  uvnitř auta méně....   Jak píše Wittmann  může být lakovaně třeba vrchním lakem a hned tam je třeba 180-200 µm  což vůbec nevadí...  ale taky tem může být někde kit 2 mm tlustý   :D to už je na pováženou co s tím bylo  .....  Myslím si že není špatné si to proměřit a taky se dá uhádat větší sleva :D:D

 

Ale ten měřák cos tu dal bych asi nekupoval, když vidím přesnost  +-0,1mm B)B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani ty nejvědečtější postupy zkoumání tloušťky laku a úvahy o tom,kolik který motor vydrží ti stejně nezaručí,že zrovna na tvém autě se nic neporouchá.Nebral bych auto z prvních sérií 2007-8,tam ještě byly ty problémy s rozvody a ventily,u těch mladších by to mělo být vyřešeno.Z těch motorů pokud bude na výběr,tak ten 51kW.Kilometry samozřejmě čím méně,tím lépe,po prvním majiteli,ze servisní knížkou s jasnými záznamy a aby to mělo odpovídající výbavu.Pravděpodobný nájezd takového auta bude kolem 100 tisíc km.Když motor bude suchý a čistý,tlaky v pořádku,celkový stav také,tak lepší asi nenajdeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro Stoupa 1980 :Nevím jaký máš důvod kupovat pro manželku ojetou Fabii II s motorem HTP ? Já bych radši zůstal u její původní Fabie I, s nesmrtelným motorem OHV,  pokud tedy není ta jedničková Fabie nabouraná, nebo Vám zrezivěla ? Jezdil jsem v minulosti s oběma a radši bych zůstal u Fabie I. Motor OHV  sice jízdně nic moc, ale pro manželku by snad stačil a najetých 100 000 km je pro tento motor nic.   Kvalita  Fabie jde s každou novou  řadou někam dolů. Bohužel je taková doba. 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro

DušanV

Jsem rád za tvůj názor. Jenom popíši co má žena.1,4MPI 50 kw krátká, rv 2002 nulová výbava (za mě IDEÁÁÁÁÁÁL, nic se neposere) . Kupoval jsem to 100% nebouraný po první majitelce najeto 70tisíc km, po necelých 5 rokách nyní 100 tisíc km a za celou dobu co to máme tak jen vyměněná baterie a to myslím včetně pneumatik.Olej to nepapne ani 0,000001ml.Spotřeba mé ženy v létě je 6L/100km. Jsem strašně rád za to co jsi napsal protože já to manželce vykládám celou dobu a víš jak to je.  MOOOOOOCKRÁÁÁÁÁT DĚKUJI.

 

Editováno: , autor: stoupa1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro stoupa 1980:

Takže zkus to manželce nějak "politicky" vysvětlit. Jen tak pro zajímavost. Včera u rodičů jsem parkoval svoji Fabii II vedle ségřinné  Fabie I, a pod dojmem svého předchozího příspěvku sem si obě důkladně  prohlédl i s tím, že jsem si lehl i pod auta k podvozku.  Moje Fabie stará cca 4 roky, její cca 17 roků 

Stav rzi na podvozkových skupinách a výfuku (známkování jak ve škole)  u mne tak za 3, u jejího auta tak 2.  Kvalita, stav a opotřebení interiéru i s výdrží potahové látky  u mne tak  za  3, u ségry za 2.  Akustická  a pohodová kvalita za jízdy  u mne tak 3 -, u ségry  tak za 2.  Závady a poruchy  za dobu existence auta u mne tak za 2-, u ségry za 1 ( za 17 roků nic neřešila).  Ještě pro představu, já mám najeto za 4 roky cca 45000 km, ségra za 17 roků najeto cca 90000 km. 

Víc nechci dodat, pro  manželku by byla u mne  jasná volba Fabie I,  a to hlavně pokud starost a platby za auto by bylo  na mojí  straně.

Jinak ať si každý rozhodne za sebe, u mne argument, že to není  trendy současný model neobstojí. Kdysi jsem přítelkyni chtěl koupit za svoje  peníze  novou Škodu Citigo, nechtěla , a že by radši bylo dobré třeba Hyundai 30, nebo KIA Ceed.  Já jsem to jako investici  na její ježdění po městě nechtěl a tak nemá nic.  Prostě uvažuji racionálně a ne emocionálně. 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ jasan. Já jsem jí toto auto dal a víš jak to je , když něco dáš nikdo nic neřeší atd. Včera jsem manželce nechal přečíst tvůj příspěvěk :D a řekl jí že jsem to auto kupoval po 1 majitelce, nebouraný, 70 000km najeto, a v té době 11let starý auto . A jelikož 2měsíce tento rok hledá auto tak ví jak je toto těžké a ví za kolik se tyto auta prodávají a jak píšeš kvalita s novým je jinde. A ještě jeden hlavní dodatek- když jsem jí to auto dával řekl jsem že je to poslední který jsem koupil za svoje chechtouše .( změna práce změna peněz atd.) . Takže milášek vybíra a bude platit ze svých tvrdě naspořených s tím že jí něco přispěju. :t

Koupíme do F1 origo rádio (bazar) nechám udělat automatické rozsvěcování takže cca max 3000kč a jedem dál.

Editováno: , autor: stoupa1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Pokial by bola FII za dobry peniaz isiel by som urcite do nej. Ta F1 ma uz predsa svoje roky.

 

F1 Mpi ma vyhodu len v jednoduchosti motora, to je asi vsetko, okolo motora sa serie vsetko ako pri ostatnych, ale pokial je to na couracky kolem komina par tisic km rocne tak no problem. Spotrebou je priemerne 1-2 litre vyssie ako Htp a dynamika citelne nizsia.

F2 Htp na rozdiel nema problem ani na dialnici drzat dialnicne tempo (narozdiel od Mpi kde uz dochadza dych). Vo firme ich mame zo 15 ks, maju aj nad 300 tkm bez vaznejsich problemov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...