Přejít na obsah

Krátkodobě nereagující plynový pedál


ss.rambo

Doporučené příspěvky

Už 2x sem i na moji Fabii Kombi 1.2HTP 47kW rv.2003 (cca 176tis km) stalo že mi pří jízdě "vypadl" plynový pedál, prostě přestal reagovat a tak za 1-2s najednou vše ok. Auto se pak chová jako když se brzdí motorem. Zkoušel jsem diagnostiku, ale nikde žádná chyba. Stalo se to vždycky při ustálené rychlosti okolo 90-100km/h ve stejném místě na dvouprodué "státovce" v mírné pravotočivé zatáčce. Netušíte někdo čím by to mohl být?

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten plynový pedál musí mít nějaký elektronický snímač polohy,který vysílá signál řídící jednotce,který by mohl být v určitém místě "ošoupaný",to by ale muselo znamenat,že by to dělalo ve stejné poloze plynu na všechny rychlosti.Prostě poloha,ve které se ten pedál nachází nejčastěji...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to sice jo, ale že se to stalo 2x a vždycky ve stejném místě? Dneska nic. Jezdím tu trasu každý den do práce, tak uvidíme. Ale taky  jsem pak přišlápl ten blyn dost a nic... Takový problém jsem kdysi měl na Fiatu Tipo kde byla ošoupaná dráha potencimetru škrtící klapky (byl tam lanovod od plynu na škrtící klapku) a to když "vypadlo" tak stačilo jen nepatrně změnit polohu plynového pedálu a zase se to "chytlo". Tohle se fakt chovalo jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady ale žádný lanovod není,tady je ten signál o poloze pedálu vedený elektronicky.Teoreticky by stačil nějaký kousek smetí,který by se tam dostal.Mohl by se i posunout i vypadnout úplně pryč,je možné,že už se to stalo.Stejně tak může být ten problém na druhé straně mezi řídící jednotkou,vstřiky a škrtící klapkou.To by ale musel VAG ukázat nějakou chybu.Pak se dá teprve něco opravovat.Takhle můžeš jen sledovat,když se to stane,tak při jakých otáčkách a zkusit někde jinde jet na stejné otáčky,jestli se to stane také.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...