Přejít na obsah

Kolísání teploty vody a oleje


Mirek

Doporučené příspěvky

V takom prípade to bude čisto SW vec. Veziu SW máš rovnakú ako na tom aute kde to funguje ako má ?

Upravený SW tam náhodou nemáš ? 

 

Keď sa zohreje motor na 90°C voda aspoň 65°C olej tak sa správa EGR klapka normálne či stále sa správa divne ?

 

Inak viezol som sa asi na 5 Octaviach 3 a všetky sa zohrievajú rovnako. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja by som sa na to vykašľal. Pokiaľ ti to kúri dobre tak by som tú teplotu moc už neriešil. Tebe to zohreje o niečo neskôr ale zohreje, sú prípady, že aj pri jazde po dialnici sa motor zohrial tak na 70°C vtedy to je problém. 

 

Tá ručička je v norme, s tým, že kolísanie medzi 75-105°C nepohne ručičku až keď sa voda zohreje na aspoň 85°C. (takto to mám odsledované).
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty hodnoty  hmotnostního proudu, které vložil Medal 411 údajně značí špatnou funkci egr chladiče. Kluci, když jste něco měnili na okruhu chlazení a museli jste vypustit chladící kapalinu, tak jak jste to pak odvzdušnili ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Systém by mal byť samoodvzdušňovací, čiže naleješ vodu naštartuješ motor, prípadne ešte hneď doleješ aby vo vyrovnávacej nádržke bolo dosť. Potom pojazdiš aby sa ti zohriala kvapalina doleješ a po nejakých 500-700km skontroluješ či je medzi riskami. 

 

Takto som postupoval, keď som menil chladič nasavania vzduchu na hlave a aj keď som kontroloval či je OK EGR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry, ale když jsem já řešil teploty vody/oleje - tak mě bylo několikrát řečeno, nikdy za žádných okolností nesmí přeskročit/spadnout teplota vody 90 stupnů a to stejné olej, zdravý motor po zahřátí drží teploty nad 85-90 až snad do 105 - 110? nevěřím tomu, že by někdy za normální delší jízdy spadne teplota pod 85 a níže..to by musel někdo jet 30tkou a snad v mínus 30 :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj,

 

Tak jsem tu po nějaké době zase a bohužel se stejným problémem. Nechal jsem překontrolovat i webasto,. V historii nebyla žádná závada, hodnoty teplot hoření jsou o.k. Došlo ještě na výměnu 3ks hadiček, které mají v sobě plastový váleček a kuličku. Naplněno origo chladící kapalinou naředěnou na -35. Chová se to pořád zvláštně. Když je venku teplota okolo 0 C, tak bez použití vebasta během 10km zahřeju max na 65C.  S použitím webasta na 80. Pokud webasto zapnu na 15 minut před jízdou a nechám ho i během jízdy zapnuté, tak mně teplota během 1km vystoupá na 60 a do 1 minuty opět spadne  úplně dolů. Pak už se zahřeje na 90 během 10 km. Nemátě někdo tušení, při jakých teplotách motoru se otevírají určité okruhy ?  Tuším, že jsou 4. Je mně jasné , že velký se otvírá termostatem při nějakých 85C. Napadá mě, že když ohřeju auto webastem  těch 15 minut před jízdou  a po kilometru to z 60 spadne dolů, tak že se asi otevře  nějaký jiný okruh. Ta cesta při které to zkouším je prvních 5 km mimo město  a 5km přes dědin, kde jedu plynule 50 km/h. Nejsem šetřílek ,jedu normál, ne na spotřebu. (jen připomenu, že mám po výměmě termostatu 2x, vodní pumpy, hadice se zpětným ventilem u DSG, čidla teploty, a naposled ty 3 hadičky s kuličkou)

Děkuji za názor či odpověd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Okruhy sú 3 ale môžeš si byt istý že čo si robil tak si robil zbytočne keby si si prečítal celé vlakno tak by si ušetril nejakú korunu a hlavne čas na 99% je niečo s egr neotvára ho tak ako má mám totiž tu istú závadu. Jedine čo môžeš vyskúšať zohnať kamaráta čo má ten istý motor kľudne vw grup na noc postaviť vedľa seba a ráno oba naštartovať zobrať merak na teplotu a zmerať výstup z egr a garantujem že ty budeš mat vodu chladnejšiu ako on ale nesmieš zapnúť webasto alebo treba to merať pri +7 a viac inak sa ti webasto zapne samé ak je originál z výroby image.thumb.png.12168e47cb13aa6cb73764d718b2cf0d.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...