Přejít na obsah

Tahání do prava


xriderx

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám takový problém.

Auto tahalo do prava, ale v podvozku byly vůle, mlátily čepy, tlumiče před smrtí atd. Mechanik vyměnil čepy řízení, tyčky řízení, spodní čepy, tlumiče včetně uložení a zadní silentbloky ramen, uložení stabilizátoru a tyčky stabilizátoru. Oprava za balík peněz. Auto potom bylo na geometrii, hodnoty nastaveny podle databáze. Auto ale pod plynem stejně trochu tahne do prava. Při brždění jede krásně rovně, při volnoběhu z kopce taky. Kola nepřibržďují. Jediný co, tak řikal mechanik, že vzadu vpravo je načatý ložisko (ale nehučí). Muže ložisko vzadu ovlivnit směr auta pod plynem? Na co jiného se zaměřit? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za odpovědi. Pneu přehodím a budu pozorovat, musim si na to udělat čas. Možná je to trochu i mým pocitem, ale nadruhou stranu tátova OIII jede prostě rovně i na silnici, kde je sklon. Paradoxně opravdu to zatáčí výrazně jen plynem, to když pustim volant, tak bych byl za chvíli ve škarpě..Tlak v pneu je podle tabulky na víčku nádrže a drží, gumy jsou nový na nových ráfcích.  Opravdu je vyměněný všechno, auto sem přebíral na zdviži a nový díly poznam, nehledě na to, že vedle auta ležela hromada dílů který z toho vyndal. Průser je, že to dělá na zimních 180/60/14 a na léto jsou 205/45/16, to je větší guma a bojim se že to bude horší. Taky se mi Fabia 2 zdá od zadní nápravy daleko hlučnější než třeba F1, ale ještě se zaměřim na uložení zadní nápravy, až to zas budu mít někde zvedlý. Na geošce byl na jednom kole vzadu trochu záklon mimo toleranci, ale přisuzovali to vůli v tom ložišku, prý i nepatrná vůle už udělá hodně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Najlepšie by bolo, keby si mal možnosť vyskúšať inú sad kolies, hoc aj požičanú. Ale keď nemáš k dispozícií iné, skús aspoň prehodiť tie predné kolesá za zadné, a skús ich aj trochu prehustiť, napr na. nejakých 2,8 až 3 bary.
A napadá ma ešte jedno dosť málo pravdepodobná možnosť, a to či ti náhodou jedna brzda na pravej strane jemne nepribrzďuje. Pribrzďované koleso by potom malo byť trochu teplejšie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj, mám stejný problém

Mám Fabii 2 najeto 200.000km

Pokud mám volant rovně táhne mi auto doprava, pokud vytočím volant lehce doleva jedu rovně, ale přirozeně se volant centruje. Co je horší tak na pravé straně se mi rychleji sjížději pneumatiky než na levé viz foto.

Na autě byly vepředu v průběhu roku měněny pružiny, silntbloky ramenou, silentbloky tyče stabilizace řízení, kotouče, desky.
Byl jsem na geometrii ve dvou servisech, vše pokaždé v normě. viz sken. Na drué geometrii mi doporučili prohodit mezi sebou kola. Ač jsou směrová tak jsem to zkusil, nejdříve přední nápravu, pak zadní, nepomohlo. Po přezutí na letní sadu (jiné pneu i disky) je situace stejná.
Auto jezdí prakticky pořád s plným kufrem.

Máte někdo nějakou radu? Případně je tu někdo nebo doporučíte mi servis v Ostravě a okolí za kým zajet kdo umí najít závadu a opraví mi to? Servisů je spousta ale nehledám někoho kdo bude vše měnit metodou pokus omyl...

Velké díky

VsechnaKola.jpg

GeometrieMala.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To to na tom protokolu z geošky nevidíš? Máš rozhozený odklon kola na pravé straně. A dál je ještě nutné dodržet toleranci rozdílu úhlu odklonů levého a pravého kola, koukni se někam do chytrých tabulek k tvému autu, ale třeba u RAPIDa rozdíl nemá být víc jak 0°30´. Což v tvém případě 0°27´je tedy jen tak tak. Takže je třeba srovnat odklon, u F2 to  bude nejspíš stejné jako u RAPIDa, takže je nutné posunout celou nápravnici doleva, rejdové čepy jsou už stranově v ramenu neposouvatelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...