Přejít na obsah

Stěrače a ostřikovače skel - přední, zadní


cagy

Doporučené příspěvky

Asi mě budete mít za totálního pitomce, ale dneska jsem se snažil najít hadičku od nádobky a nic. Přijde mi to celý zadeklovaný. Jediný kde sem našel kus byl z blatníku do haupny. Předpokládám, že ten ventilek patří hned za nádobku. Mám teda ventilek. Poradíte mi co dál? Poníženě děkuju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz pro ty, kdo už máte namontováno. Jak už se tu psalo, stěrače čekají se setřením na vodu z ostřikovače (i tak to u mně  funguje). Pokud nainstaluji tento ventil, tak budou ty stěrače i přesto čekat 2 sec.? Nebo nějak nastavujete (zkracujete) dobu, prvního setření, aby nestříkala voda na sklo 2 sec "zbůhdarma"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to spis prave ze naopak. Sterace na nic necekaji a stiraji i kdyz voda nikde. Proto si davaji tenhle ventil, aby voda stihla prijit na sklo driv, jak to maznou strerace... diky ventilu nestece az dolu do nadrzky, ale zustane v hadicce, jestli to dobre chapu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, držím ostřik, malou chvilku nic, pak začne stříkat voda na sklo, potom se rozjednou stěrače. Je třeba si dát pozor jen na krátký stisk páčky ostřikovačů. To pak po chvíli vyjedou stěrače nasucho.

Ventilek proto neřeším, jezdím, ostřikuji, stírám na mokro. :c)

Editováno: , autor: Termiter
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor, tento ventil rieši iba úplne ten prvý ostrek počas jazdy. Pri prvom ostreku mi totiž furt najskôr iba trochu pľuvlo vodu na sklo a stierače zotreli viacmenej nasucho... až potom ostrekovače začali riadne striekať ako majú.

 

Každý druhý, tretí, štvrtý a ďalší ostrek v priebehu jazdy už bol normálny. Teraz so spätným ventilom aj ten prvý ostrek okna vyzerá rovnako ako tie ostatné...tj. žiadne malé pľuvance, ale riadny ostrek na celé sklo ako má byť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne teda vetsinou jedou prvni sterace a pak az voda. Muzu packu drzet, pumpovat s ni, nema to vliv... Jedine v pripade, jak rika @gogorum, kdyz je nadrzka uplne plna, tak to stihne neco striknout. A je uplne jedno, jestli jedu 30, 50, 80 nebo 130...

@brrrrm takhle to chapu... ten ventil zamezi tomu, aby se voda vratila zpatky do nadrzky a tim padem prvni ostrek vytlaci vodu primo z hadice, tj. neni tam prodleva, nez se to natlakuje a nez se dostane voda z nadrzky az nahoru. Minus toho je, ze v zime to muze spis zamrzat, kdyz to bude slabsi roztok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@epo presne tak, voda sa nevracia späť do nádržky a teda strieka hneď na sklo. Keď pár týždňov dozadu boli tie silnejšie mrazy, nič mi nezamrzlo... používam bežnú zimnú lidlovku -20°C. Vyhrievané ostrekovače na to asi vplyv nebudú mať.

 

@los pakos ja som to odsledoval iba na základe rýchlosti. Zvyčajne jazdím iba mesto a ak raz za čas idem na diaľnicu a chcem streknúť na sklo, tak sa furt čudujem, že sa to správa nejak inak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes jsem měnil stěrače na předku, vydržely dost, od prosince 2014, ale řeknu vám sehnat stěrače na moje auto, to byl zážitek. Naštěstí byl prodavač zkušený a říkal, že tam byla jedna paní a nemohla je nasadit. "Paní" řekl jsem a pomyslel si svoje. Prodavač říkal, že jde skutečně o to aby si člověk koupil originál za 700-800 Kč, což jsem odmítal dát za kousek gumy. V každém případě jsem vyfasoval 4 sady stěračů a skutečně pasovala pouze 1 sada, na každé jiné byl vždycky nějaký výstupek nebo drážka, která vadila nasazení. Naštěstí tyto stěrače umožňují výměnu gumičky, takže další výměna už bude snad v pohodě.

 

Pro info, sada mě stala 300.-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...