Přejít na obsah

Stěrače a ostřikovače skel - přední, zadní


cagy

Doporučené příspěvky

Čau kluci, mám ten samej problém, jedu po dálnici asi nad 120kmh a chci ostříkat přední sklo od mušek, jenže první setřou stěrače a rozmáznou ten blivajz po skle, z hlediska bezpečnosti je to dost nebezpečný protože než to začne stříkat uběhne 1.5 sekundy, za tu dobu v té rychlosti ujedu velkej kus cesty. Chci se zeptat protože se mě tu nechce pročítat těch hafo příspěvků, už to někdo řešil přes kábel, dá se to nějak nakonfigurovat? Lozit pod auta se mě nechce...

 

Nechápu proč je to tak ve vyšší rychlosti uděláno, to páni ING. s NDR nikdy nejezdily v létě autem? :)

Editováno: , autor: Pitrsman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak moc je to slozite udelat? To se jen rizne privodni hadicka a ten ventilnse na ni nasadi? Ma to nejake specialni cislo dilu a da se to objednat primo nebo pres servis? Uz me to taky nebavi na sucho...

 

Ralff: nejblizsi benzinka nemusi byt zrovna 3 minuty jizdy. Navic od cisteni skla tam ty ostrikovace a sterace snad jsou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jó veteráni, Ti mají tiskové mluvčí jako pan prezizent má svého Ovčáčka.

Je to ale mimo téma "Stěrače a ostřikovače".

Ale není to poprvé, kdy druhý vererán vysvětluje myšlenky jiného veterána. Asi si zvyknu. :D

A není to na velkou reklamačku??? Když stěrače nestírají? :unsure:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Včera se mi stala zvláštní věc, chtěl jsem si ostřiknout a setřít čelní sklo, ale voda z trysek vyletěla proudem jako u starých aut, místo aby tryska rozprašovala kapalinu na čelní sklo. Zkusil jsem dolít kapalinu, ale nepomohlo, tak jsem zkontroloval čerpadlo na nádobce, stejně jako hadičky a vše se zdá v pořádku, ale trysky stříkají pořád prudký proud vody na čelní sklo. Snažil jsem se ještě u trysek točit imbusem, ale jen jsem měnil výšku ostřiku. Nesetkal se s tím někdo? Auto v poslední době nebylo v žádném servisu, a cca před týdnem to fungovalo normálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@milanxx Zpětný ventil nemám, letní jsem ani nedolíval stalo se to když jsem používal ještě zimní co my zbyla, stejně tak sítko mám v trubici. Dneska zkusím trysky oddělat a profouknout, ono to vlastně funguje, jen to stříká proud místo rozprašování :D když budu mít možnost, tak si zkusím někde sehnat trysku a vyzkoušet jinou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Komu by sa zdalo ze slabo strieka zadny ostrekovac, skontrolujte si hadicku. Fabia 3 R5, 2018 a uz ju mala zlomenu

 

IMG_20200717_193553.thumb.jpg.d2f2d8dcee1a6161f5b9fb50ef185943.jpg IMG_20200717_201106.thumb.jpg.a4ed5c9b24ea00208c695dcd9ff14d5e.jpg IMG_20200717_213331.thumb.jpg.3b980dea078c6d22839dd867a7ff7a3e.jpg

 

Voda uz nejaku dobu musela vytekat mimo, no predosly majitel (autorizak) to nechcel alebo nevedel vyriesit. Stale bolo citit zimnu zmes, voda v kufri. 

Problem bolo to cele aj zapojit, kedze od vyroby mala cucaciu kameru, rozdvojovaci Y je priamo vo veku kufra, nie ako pri mojej dorabke v kufri

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Pánové, nevím jestli mi už hrabe nebo je to pravda, ale jaké má mít odstřikovače Fabia III ve Style? 

 

Na své (2018 před faceliftem) mám tryskové (jedna tryska) bez rozprašovače, ale jsem přesvědčenej, že před rokem na služebáku (2019 po FL) byly s rozprašovačem. Hrabe mi nebo je to možné? Zajímavé, že i Citigo má rozprašovač, ale zase Seat (Ibiza tuším) má jen tryskové (ale tři dirky) bez rozsřiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si říkal, že tu trysku vyndám a podívám se co za díl (číslo a značka) tam je, ale "bohužel" jsem zjistil, že mám vyhřívané trysky a ten kabel od trysek vypadá tak krátce a napnutě, že když ho odpojím tak "uteče" pod kapotu a už ho nevyndám. Každopádně jsem se aspoň podíval jak vypadá ta dirka na střiky a vypadá tak jak přikládám obrázek. Bohužel kvůli úhlu jsem to nemohl vyfotit, ale vypadá to přesně takhle jak ten ilustrační obrázek. To je rozprašovač ne? 

 

Taky přikládám video jak mi to odstřikuje. Ono to vlastně "rozprašuje" ale jen tak zvláštně na jednu stranu. Když se podívám tady na video https://www.youtube.com/watch?v=V3iMq5jHWdM&ab_channel=MajsterAmator od času 4:08 tak i to Citigo má těch vodních paprsků více. 

 

Já bych se fakt hádal, že ta služební Fabia co jsem měl rozsřikovala jako Citigo. Jsem se zbláznil nebo ti to odstřikuje jako mne?

 

PS: stěrače už mám objednané nové, to vrzání je hrozné

 

s-l640[1].png

Editováno: , autor: dvd73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...