Přejít na obsah

Stěrače a ostřikovače skel - přední, zadní


cagy

Doporučené příspěvky

  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

U mne se projevila jedná taková nepříjemnost. Jsem zvyklý vždy dolévat do nádobky ostřikovačů kapalinu až po ochranné sítko. Tak jsem to provedl i u nové F3 - no po krátké době se objevila na zemi mokrá skvrna pod motorovým prostorem. V servise mi nádobku vyměnili a řekli , že z nádobky vede hadička a kolem ní to teklo :kol-29: . Tak jsem měl po 400 km novou nádobku a tu, když jsem dolil opět do plna , tak se situace zopakovala. Opět návštěva servisu a tam mi nějak tu hadičku utěsnili a na můj dotaz , zda je to výrobní vada těchto nádobek chvíli mlčeli a pak řekli, že asi ano.

 

Máte podobnou zkušenost ?

 

 

post-17177-0-96832500-1448388682_thumb.j

 

post-17177-0-02930400-1448388722_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Jak jste na tom se stěrači? Máte stále původní.  Auto mám od června a origo jsou zřejmě v háji. Přední mi nechává flek zaschlé soli přibližně uprostřed a to můžu ostřikovat jak chci při dešti si i občas vrzne, zadní ani nemluvím ten vrže jak sviňa  :kol-32: Vodu do ostřikovačů používám z LIDL, to do -60C, nijak neředěná. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

> Reeshanek

Klidně ji nařeď na -20°C. Když je neředěná, tak hůře rozpouští sůl. Kdyby se vyskytly horší mrazy, tak doleješ koncentrát a je to. Také to tak dělám. Jinak také na sklo používám občas nějaký rainoff a stěrače nevržou, stále origo z výroby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ja se vratim uplne k prvnimu prispevku. Jak vam funguje ostrik predniho skla? Jde nejdriv voda a pak se pusti sterace? Mne to totiz funguje presne opacne, jak popisuje kolega hned v uvodnim prispevku. Zmacknu packu, pusti se sterace a pak jde teprv voda...  :kol-44:

Vcera jsem se o tom bavil s Elkanerou a jemu to funguje normalne, tj. zmackne -> voda -> sterace

Dival jsem se na to Mikliskovo reseni, ale popravde do rezani hadicek a nejakeho bastleni se mi moc nechce, takze jsem psal do servisu a cekam s cim prijdou.

Neresil jste to uz i nekdo dalsi? A vysledek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ted mi servisak tvrdil, ze je to uplne bezne i na Octach a F2 a nic s tim nejde delat. Pry drzet packu delsi dobu...   :kol-44:

Jako ja chapu, ze se jim do vetsiny veci nechce a snazi se to nejak uhrat, ale kdyz mi nekdo tvrdi neco, ze funguje spravne, pritom jsem videl, ze na jinem kusu toho sameho modelu to funguje jinak, tak uz vazne nevim, co si myslet...  :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě to funguje jak kdy. Buď podle rychlosti - nízká rychlost (60km/h) = stěrače, pak voda; střední rychlost (90km/h) = voda, pak stěrače; vysoká rychlost (120+) = stěrače, pak voda - nebo podle náhody - 2x šla první voda, potřetí nejdřív stěrače. Asi budu opět jediný, ale neřeším to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK. Na dalnici mi sly vzdy prvni sterace, pak voda. Vyzkousim jeste pri stani a nekde v pomalejsi rychlosti. Me to prijde, ze na prvni zmacknuti to napumpuje vodu akorat do hadic a napodruhe, uz to ma dost tlaku na striknuti ven. Tak s tim budu jeste pokusovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě přestali fungovat ostřikovače a když jsem to odvezl do Škodovky tak mi řekl že mi zamrzla voda v ostřikovači, tak mu říkám že to není možé protože tam mám nemrznoucí směs do -25 a u nás v Ostravě bylo max -10 a jejích odpovědˇ byla, vy tam máte nemrznoucí směs do -25? No tak to je tak -8 až -12, a má odpovědˇ ale já to koupil u vás, málem se vyvrátil ze židle. :kol-48: No a kde zmizela ta stará nemrznoucí směs to ví jen pánbůh. Jo a abych nezapomněl stejně mi to nestříká motorek jede ale voda nikde.

 

post-55201-0-66753300-1453503388_thumb.j

Editováno: , autor: Mrštik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě taky přestaly fungovat ostřikovače jak předního tak zadního skla. První co mě napadlo, byly pojistky. A skutečně přepálená pojistka 5A pojistka. A to bylo v srpnu, takže zamrlá voda na to neměla vliv. Jinak já raději kupuji vodu od -40C, nejlépe když seženu -60C. Ona i ta voda do -40 je při -20C (při zemi možná i -25C) skutečné teploty pěkně hustá :) Takže kdyby bylo skutečně -40, tak použít nepůjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes sněžení Brno pomalá rychlost a vždy napřed voda a pak stěrače. Takže podržet cca  2s nic a pak voda a do toho stěrače. No a v těch tryskách zamrzne voda  zvenku co je z sněhu a oškrábané námrazy. V systému co máme není zpětný ventil a voda spadne zpět do nádržky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také má zkušenost, najednou přestaly přední ostřikovače stříkat, tak cestou do servisu a, že mám zamrzlé trisky. Nemrznoucí kapalina -20, ale stejně zamrly a to bylo jen asi -2, faktura na 380 Kč. Jsem zatím zklamaná, ale ještě se mi nestalo v jiném autě, aby při tak malém mrazu se stalo toto. Potom ty utopené stěrače taky není nic moc, když teď padá sníh jsou úplně zapadlé jen co jsem chvili v obchodě.Ten prostor mezi palubkou a přední kapotou je dosti hluboký, špatně se sníh odstrňuje. Parkuji venku a je to vždy horor to očistit, ty klouby od stěračů jsou úplně zamrzlé a špatně se očišťuji, než to vše rozmrzne, tak to je hrůza. Vymyšlené nic moc, zklamání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš vyhřívané trysky? Utopené stěrače mi popravdě nijak nevadí, ten prostor pod kapotou stejně nečistím. Normálně to jen přejedu košťátkem od sněhu a zkontroluju gumičky, jestli nejsou přimrzlé (na to ty stěrače jdou dostatečně zvednout i pod kapotou). Po nastartování okno stěračema setřu a hotovo. Případně ještě ostřikovačema rozmrazím zbytky ledu, v tomhle případě u mě jde vždy první voda a pak stěrače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...