Přejít na obsah

Stěrače a ostřikovače skel - přední, zadní


cagy

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám jeden hloupý dotaz 😊 Když ostříknu přední sklo, vždy mi vyteče část kapaliny i ze zadního ostřikovače. Je to normální? Ptám se tak blbě, protože mi dost dlouhou dobu kvůli prasklé hadičce zadní ostřikovač moc nefungoval a už si nepamatuji jaký byl výchozí stav 😊

Vzadu mi kapalina tekla spíše do interiéru než na sklo.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahojte, chcel by som sa s vami poradiť ohľadom problému s ostrekovačmi predného okna. Mám Fabiu 3. generácie ročník 2015 (Hatchback) a pri ostrekovaní predného okna najprv držím páčku aspoň 10 sekúnd a až potom začne tiecť voda z ostrekovačov malým prúdom (nie striekať) a zároveň mi kvapká alebo až tečie voda na zem poza blatník pravého predného kolesa. Keď zapnem ostrekovanei zadného okna, strieka okamžite absolútne bez problémov.

 

Blbne len ten predný ostrekovač, voda tečie do oboch, pravého aj ľavého ostrekovača ale nemá žiadny tlak a uniká na zem (ale len pri pravom kolese). Je prosím možné, že je len nejaká povolená alebo zosunutá hadička? Je možné sa k nej nejako rozumne dostať alebo je nutné navštíviť servis? Vopred ďakujem za akékoľvek rady :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 27. 7. 2020 na 6:47, wirer napsal:

Komu by sa zdalo ze slabo strieka zadny ostrekovac, skontrolujte si hadicku. Fabia 3 R5, 2018 a uz ju mala zlomenu

 

IMG_20200717_193553.thumb.jpg.d2f2d8dcee1a6161f5b9fb50ef185943.jpg IMG_20200717_201106.thumb.jpg.a4ed5c9b24ea00208c695dcd9ff14d5e.jpg IMG_20200717_213331.thumb.jpg.3b980dea078c6d22839dd867a7ff7a3e.jpg

 

Voda uz nejaku dobu musela vytekat mimo, no predosly majitel (autorizak) to nechcel alebo nevedel vyriesit. Stale bolo citit zimnu zmes, voda v kufri. 

Problem bolo to cele aj zapojit, kedze od vyroby mala cucaciu kameru, rozdvojovaci Y je priamo vo veku kufra, nie ako pri mojej dorabke v kufri

Cau, no presne mam aj ja toto, nejde mi zadny ostrekovac a citim zimnu zmes v kufri. Da sa to vymenit v domacich podmienkach? mam aj cuvaciu kameru origo, neviem ci sa mam do toho pustat alebo to necham na servis, tam sa da výmenit iba cast tej zadnej hadicky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi nie. mozes sa skusit registrovat a zadat VIN, ktory ti to hodi. len co pozeram, vsetky pise ako combi verzia

 

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6v9971147f-elektricka-instalacia-veka-kufra-skoda-39747.html

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6v9971147k-elektricka-instalacia-veka-kufra-skoda-46550.html

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6v9971148b-elektricka-instalacia-veka-kufra-skoda-45488.html

 

alebo odtiahni tapacir kufra a hladaj na zvazku nalepku s cislom dielu. alebo zajdi do skodovky nech ti objednaju...alebo ak chces usetrit 150€, skus to opravit doma

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj.

Prosím o radu.

Od včerejška pozoruji, když chci ostřikovat zadní sklo, že voda z ostřikovače nestříká a stěrač jede na sucho. Motorek slyším ale voda nikde. Nádržka je plná, páčku držím i déle a nic. Kolem auta jsem se díval, nikde žádná kalužka. Na přední okno to ščije normálně. Děkuji předem za tipy.

 

2016 Combi, Style.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skús ísť aj po čuchu, zimná zmes dosť smrdí a teda by si ju mal aj zacítiť, ak ti to niekde uniká. Ja som tak identifikoval roztiahnutú spojku nad ľavým zadným kolesom za zadnými sedadlami, tam mi voda najviac smrdela. :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 15. 2. 2024 na 19:32, ExecutedDonut napsal:

Mrknul bych jestli to neteče do kufru, stávalo se, že se prodřela hadička v průchodce mezi karoserií a pátými dveřmi a taklo buď k rezervě nebo do dveří.

Jak píšete, u rezervy byl "bazén" . příčinou je tedy na 100% prasklá hadička nebo spojka někde. Až bude tepleji venku, budu muset odstrojit v kufru ty boční plasty a hledat, kde je problém .. no .. bude to krmení hada .. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...