Přejít na obsah

Karoq dodací lhůta


Optik

Doporučené příspěvky

Tak jsem dnes také objednal..... Style 1,5 TSI, automat. Prodejce se dušuje, že dodání bude v 1. pololetí r. 2019. Nevěřím mu. Ale i zázraky se občas dějí. Takže uvidíme ....

Lidi, my jsme ale blázni. Téměř rok čekat na kus plechu na čtyřech kolech .... :-) :-) (dávám sem usměvavé smajlíky, ale ono je to spíše k pláči)

 

Pytlák: Podepíšu se pod vše, co píšeš. Jen pozor na kritiku, i když oprávněnou. Vždy je jednodušší se snažit umlčet kritizujícího, než se snažit sjednat nápravu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobry den.

 

Mam objednany karoq 2.0 s DSG.

Objednaval som 19.07.2018.

 

Dealer ma informoval ze do vyroby by malo ist 38 tyzden, teda buduci tyzden.

Mate prosim niekto skusenosti, kolko trva homogenizacia vozidla?

Teda kolko po vyrobe treba este asi cakat?

 

Dakujem

Editováno: , autor: palces
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

13 hours ago, Pytlák said:

Ano, ŠA by měla reagovat směrem k zákazníkovi. Ale ona raději zvýší cenu aut a navýší mzdy . A zákazník zase "utře" ….

 

Kdyz SA zjistila, ze kapacita vyroby v Kvasinach nebude stacit, tak pripravila linku v MB, aby zajistila vyssi produkci Karoqu. To ze je o auta zajem a ze napriklad nestiha lakovna a vozi se dily lakovat do DE je dalsim potvrzenim ze se management snazi poptavku pokryt, ale ne vse se da vyresit operativne. 

Pripravit dalsi linku k produkci neni otazkou mesice, aby se docasne zvysila "sezonni" poptavka.

 

Vyssi mzdy jsou spatne? Ano z pohledu zakaznika (zvysuje cenu produktu), ale musi si udrzet schopne zamestnance a bohuzel existuji take silne odbory.

 

Chtelo by to nejakou krizi, aby byla vyssi nezamestnanost, lidi nemeli chut utracet a pak bude dodaci lhuta 8tydnu za vlastni konfiguraci a dealer ti jeste navic da dalnicni znamku a plnou nadrz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zodpovědnost nesou zejména šulíni v Bruselu, že schválili ekoteroristický paskvil s extrémně krátkou dobou pro implementaci bez toho, aby si udělali analýzu dopadů. Prostě my rozhodneme od stolu a vy si nějak poraďte. Svoji část zodpovědnosti nesou samozřejmě i výrobci. Nebýt aféry dieselgate, tak veřím, že by tak razantní tlak na náběh těch norem nebyl. Svým způsobem si to automobilky v čele s VW group udělaly samy a teď za to budou pykat. Kromě jiného taky dost podcenily to, že to EU parlament schválí, nebo alespoň jim dá víc času. Proto se na to většina z nich vybodla a mysleli si, že na vše bude hafo času. Nejhorší na tom je, že v konečném důsledku to odskáče zákazník a z dlohodobého hlediska i ekonomika. 

Pro mě naštěstí doba čekání končí, za 12 dní si jdu pro auto. Těch 9 měsíců bylo nekonečných, a ty poslední dva nejvíc.  Přeju i ostatním, ať to čekání trvá co nejkratší dobu.:doh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brusel schvaluje kraviny, to je pravda. Dodací lhůta Karoqu je ale problém způsobený jednoznačně ŠA. Obdobné čekací doby byly i u Kodiaqu. A to nebylo možné se vymlouvat na homologace. U Karoqu se výrobce nepoučil (dodací lhůty byly i před homologacemi  cca 9 měsíců) a navíc mu to pak trochu zkomplikovaly homologace. Ale také se na ně výrobce mohl připravovat dlouhé měsíce předem. 

V tržním světě by mělo platit, že pokud je po nějakém zboží zvýšená poptávka, navýší se kapacity, zavedou se, třeba přechodně, práce o víkendech, noční směny, .... Udělala toto ŠA?? Já nevím, možná ano. Jen vím, že před časem byl tisk plný toho, jak se odbory proti práci o víkendech bouří a vím, že se dodací lhůty spíše prodlužují než zkracují. 
Neplatilo kdysi "náš zákazník, náš pán"? .......
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Vlado Piter napsal:

@palces oprav si datum objednavky,dopln typ motora,homologizacia,a urcite sa bude vyrabat v 38 tyzdni ale nie Tvoj.Ja pocitam ze tak 18 tyzden 2019 ;)

No predajca hovoril ze mali niekolko aut zadanych do vyroby na predajnu a kedze este nebolo zaradene do vyroby, tak len upravili parametre podla mojho.

Pravdupovediac som tiez ocakaval vyssi datum dodania, ale tento ma potesil :)

 

Pokisim sa teda co najviac informacii o aute:

KAROQ STYLE 2,0 TDI 110 KW 7-STUP. AUTOMAT. 4X4

- Interiér Béžová KA

- Farba Čierna Magic s perleťovým efektom

- SUNSET – sklá s vyšším stupňom tónovania od B

stĺpika

- Rezerva na oceľovom disku (dojazdová)

- Rozpoznanie dopravných značiek

- Asistenčný paket II

- Style Plus

- Style Safety

- Infotainment Online 1 rok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s těmi dobami dodání je to zajímavé. Na Briskoda u posledních příspěvků "Delivery times" píšou, že auta objednaná v červenci jdou do výroby teď v září. Takže to vypadá, že ŠA má pro CZ trh nižší prioritu dodávek než např. pro UK trh. Když člověk listuje v tom vlákně, tak se nestačí divit jejich dobám dodání, když tady lidi čekají klidně rok. Navíc tam mají portál trackmyskoda.co.uk, kde je běžně možné online zjistit stav objednávky (teď co to píšu teda dočasně offline :-) ). O tom si tady můžeme asi nechat zdát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...