Přejít na obsah

Karoq dodací lhůta


Optik

Doporučené příspěvky

Ve Škodovce v Mladé Boleslavi a v Kvasinách zrušili pondělní a úterní směny, od příštího týdne bude výroba v podstatě úplně paralyzovaná ve všech českých závodech Škody Auto. Čipy chybí i Toyotě v Kolíně a Hyundai v Nošovicích. I v nošovickém závodě Hyundai výroba zatím běží - v plánu je vyrobit za letošní rok celkově 275 000 aut. "Stejně jako autoprůmysl v celém světě i my stále registrujeme velké problémy s dodávkami polovodičových součástek. Ve spolupráci s našimi dodavateli proto pružně reagujeme na aktuální dostupnost konkrétních dílů a přizpůsobujeme plán produkce. Posilujeme skladové zásoby, rozšiřujeme dodavatelský řetězec a ve spolupráci s různými dodavateli polovodičů hledáme alternativní součástky. Zatím jsme tak nemuseli kvůli nedostatku čipů zastavovat výrobu či rušit směny a daří se nám držet počet vyrobených aut na úrovni odpovídající plánu pro letošní rok," popisuje aktuální situaci v Nošovicích mluvčí Hyundai Motor Manufacturing Czech Petr Michník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Martin Rušaj napsal:

Je zajímavé, že SA má problémy s výrobou a Hovnej jede pořád. Kámoš tam dělá a říkal, že se stále maká. Ti korejci a Číňani asi mají nějakou dohodu s Taiwanem. Nebo tomu nerozumím.

vždyt to už před pořádnou dobou proběhlo tiskem, že Huydai si v době, kdy většina automobilek snižovala objednavky čipů se rozhodl jít opačným směrem a podstatně je navýšil. Teď díky tomu válcule konkurenci. O ŠA si myslím, že ji VW umyslně chtěl poškodit/utlumit, aby mu nelezla do zelí. Několikrát to priznal a přes ty čipy to jednoduše jde. Bohužel si myslím, že ŠA se na puvodní čísla už nedostane..... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 26. 9. 2021 na 18:49, Horvyyy napsal:

Stále čekám na předváděčku Sportline, který měl být k odběru konec září..

v pátek jsem volal s prodejcem a nová auta (předváděčky na showroom) mu stále nedodali ... Realita je taková, že škodovka není schopná dodávat auta ani svým dealerům a na všechny modely (předváděčky) mu šoupli datum dodání...

Nově budou předváděčky né na 1/2 roku ale na rok...  To je prý nařízení plošný.. pro všechny..

Výrobu předváděčky Karoqa, má prý konkrétně šoupnutou postupně z 35 týdne na cca 42 týden.. ale pořád je to jenom odhad.. 

 

Jinak jak to šlo za sebou:

Někdy na konci května jsem si vybral a složil zálohu na předváděčku s odběrem konec září...

V první domluvě mi říkal, že jakmile bude mít náhradu, tak nám auto může vydat.. nejlepší odhad byl někdy konec srpna začátek září.. :-) To bylo ale hodně naivní.. (spíš ode mě vysněný.. :-D )

Pak se předání šouplo na konec září...

No a teď mi naštěstí slíbil, že i když nové auto mít nebude, že mi ho vydá do půlky října určitě.. že na nové čekat holt nebude.. (že domluva je domluva - což cením)

Takže se modlím aby to opravdu dodržel... a já ho už konečně měl.. protože to bude snad poslední model za ještě nějaké rozumné prachy... když to tak sleduji...

 

takže abych aktualizoval můj případ.. 

Dnes jsem mluvil s prodejcem a ten mi řekl, že mi nakonec, i když mi to slíbil, auto nemůže vydat.

Prý celou situaci probíral jeho nejvyšší šéf přímo se škodovkou a výsledek je takový, že dosavadní předváděcí vozy nemůžou vydat do té doby, dokud nebudou mít přímé náhrady... (model za model)

A termín, kdy mají dostat nové vozy nikdo neví. 

Jestli to bude trvat měsíc, dva, rok, nikdo prostě teď neumí odpovědět... 

 

Takže jsem dopadl přesně tak, jak jsem nechtěl...... a jsem z toho fakt špatnej......

Předpokládám, že škodovka od příštího týdne tedy stojí a kort model Karoq, na který evidentně úplně serou...

Takže se auta nedočkám a budu muset řešit nejspíš něco jiného.. ale vůbec nevím co..... 

 

a nebo holt musím čekat a modlit se aby to bylo co nejdříve.. A já blbec jsem si už koupil originál vanu a síťový program do kufru...  

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nechci být šťoural, ale novinářům za posledních ne celých dva roky nějak moc nevěřím, co šíří. A asi přes pád dny jsem se doslechl s řad vývoje ŠA, že by se Škodovka měla ubírat směrem k vývoji spíš aut pro trhy Rusko, Indie, kde se auta nemusí nacpávat všemožnými el. nesmysly. Ale moc se mi to nezdá. Bylo by to smutné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...