Přejít na obsah

Fabia 1.9 TDi PD 74 kW nestartuje


Doporučené příspěvky

Zdravím,mam menši problém se svoji Fabii 1.9TDi 74kw (2001) jak je teplota venku pod nulou a auto déle stoji( cca 2 dny v mrazech) tak motor nenaskočí ,startér točí ale auto nechytne,když jsem to zkoušel tak po 3 za sebou nahodit tak už při startovaní začali poblikávat kontrolky na pristrojové desce.včetně ukazatele najetých kilometru a hodin a z radia se vymazali všechny uložene stanice.Při pokusu o nastartovaní přes startovací kabely  auto chytne temeř okamžitě.myslíte ze je už baterka k.o? nebo je problem nekde jinde? jestě dodám ze při startovaní ma starter cca 2 sekundy prodlevu než žačne točit.( startér jsem měnil před pul rokem)Po nastartovaní přes kabely a ujetí cca 50km uz auto chytá normalně,do te doby než ho necham stat cca ty 2 dny.Všem moc děkuji za případné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to přes kabely nastartuje ihned,tak autu nic není.Buď můžeš tady na fóru číst úvahy o tom,kolik voltů má vybitý a kolik nabitý akumulátor,nebo jednoduše ten akumulátor vyndat a přes noc nabít.Pokud by se Ti znovu stalo,že po 2 dnech nenastartuješ,tak koupit nový.Příčin,proč je vybitý,může být mnoho.Mohl se Ti vybít přes něco,co zůstalo zapnuté,mohl ale také odejít.Ideální by bylo po nabití a připojení změřit odběr proudu.Jen je nepraktické,pokud po dobu těch dvou dnů než se po nabití přesvědčíš,jak na tom jsi,to auto potřebuješ a nevíš,jestli půjde nastartovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterii jsem dobíjel před 2 tejdnama.když jsem nenastartoval poprvé.A dnes jsem opět nenastaroval po dvouch dnech co auto stalo.Myslel jsem že když starter toči ,že je baterka ještě v pohodě,ale asi mě její koupě nemine.Snad teda bude po problemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak i po 2 dennim staním jsem nastartoval na poprvé ,problem je v tom že když auto necham dele stat tak po nažhavení sviček a pokus o start je tam cca 3 sekundy prodleva než začne starter točit,prostě musim kliček podržet dele než starter začne točit.dalši starty po zahratí už jsou v pohodě.Neví někdo v čem muže bejt problém a na co se zaměřit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná je problém v tom, že lidi kolikrát hledají problém i tam kde není. Tohle zažívám vždy když jsou mrazy a s autem méňe jezdím, respektive když jezdím jen kratší trasy nebo třeba když sem teď měl ošetřování na synka a auto jelo jen k doktorovi a zpět, pak několik dní stálo. Dal sem to na nabíječku a druhej den ráno v -17 start OK, pak po třech dnech jen hupcuky po doktorech a stejnej projev jak poplsuješ. Neřeším a jezdím, když vidím že už má aku opravdu jen málo, tak jí holt pomůžu nabíječkou. Jak už začnu jezdit normálně tak je to pořád OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobrý den, mám problém s fabií 1.9 TDI 74kw. Auto normálně jezdilo a zniceho nic na křižovatce chciplo. Od té doby už nenastartovalo. Diagnostika bez chyb. Čerpadlo po otočení klíčku sepne. Vyměněn palivový filtr. A stále nechytne. Nevíte někdo co mám hledat dál? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...