Přejít na obsah

Side assist - funkcia nie je k dispozícii


gabbi

Doporučené příspěvky

Ahojte, dnes som si všimol, že mi nefunguje asistent jazdy v jazdných pruhoch - side assist. Píše mi to: "funkcia nie je k dispozícii". Hovorím o tom sledovaní, či vo vedľajšom jazdnom pruhu nejde iné auto - svetielko v zrkadlách. Neviete mi poradiť, v čom môže byť problém? Mám to riešiť rovno cez servis?

IMG_1031.jpg

IMG_1032.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nevím teda zda-li se jedná o ten samý problém, ale momentálně mám auto (OIII FL) v servise s park assistentem. Přesněji s manévrovacím bržděním, které mi taky hlásilo, že není k dispozici, popř. je nedostupné.

 

Řeší se to se Škoda Auto a ještě mi auto nebylo vráceno.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nepleteš dvě věci dohromady?

Blind Spot Detect je asistenční systém, který pomáhá řidiči hlídat mrtvý bod vozidla - místo za vozidlem, které není viditelné ve zpětných zrcátcích. Systém využívá radarová čidla v zadní části vozidla a na základě algoritmů vyhodnocuje nejen pozici ale i rychlost ostatních vozidel. Systém je aktivní nad 15 km/h a snímá prostor do vzdálenosti 20m po stranách a za vozidlem. Pakliže je předjíždějící vozidlo rychlejší o více než 10 km/h, neupozorňuje řidiče.
Systém řidiče upozorní na přítomnost jiného vozidla prostřednictvím rozsvícení LED diody v bočním zpětném zrcátku na dané straně vozidla. Pakliže řidič začne odbočovat i přes varování, začne LED dioda blikat.

Asistenční systém Lane Assist využívá multifunkční kamery umístěné v patce vnitřního zpětného zrcátka a dokáže pomoci řidiči odvrátit blížící se havárii v důsledku vyjetí z pruhu. Systém je předurčen k využití na dálnicích, rychlostních silnicích nebo silnicích s kvalitním pozemním dopravním značením. Jeho primárním cílem je aktivně udržet vozidlo v jízdním pruhu, nikoliv varovat řidiče před vyjetím z pruhu. V případě přiblížení se k jedné z čar aktivně drží vozidlo v pruhu zásahem do řízení, čímž udržuje vozidlo v jízdním pruhu. Zároveň s tím se na sdruženém panelu přístrojů zobrazuje aktuální stav systému.

Jestli máš čistá čidla i kameru, tak to asi bez servisu nevyřešíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodne teraz mrzne,cesty su nasolene,auto je spinave a biele od soli,snimace nemaju vyhlad,blbne aj radar adaptivneho tempomatu/casto nema vyhlad/,aj cidla parkovacieho asistenta si pipu,ako disco hudba/pritom prekazka daleko.Je mozne,ze ti preto blbne aj blind spot detection.Za par dni sa otepli,mysli,ze sa to zlepsi,vymizne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud položka zmizne z Maxi-Dotu, tak je jednotka v chybě, která neumožní provoz = od stavu kdy není vůbec dostupná až po vnitřní chyby, které si sama identifikuje.

 

Pokud by se menu samo vrátilo, je problém v napájení jednotky(v kabeláži).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem mluvil s technikem. Dostali pokyn z ŠA všechny jednotky nastavit do továrního nastavení a nabít AKU do 100%. Zítra ráno se bude startovat, tak jsem zvědav, zda to opět vyhodí nedostupnost systému, či nikoliv.

 

Špinavá karoserie, tím myslím špinavá od klasického provozu, přece nemůže ovlivnit a vyřadit z fce systém. To abychom jezdili jen za pěkného počasí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Garantujem ti,ze za takéhoto pocasia vyradi u mna adaptivny tempomat hodne casto.Proste sa vypne,hodi hlasku,nema vyhlad a  hotovka.Nerobilo mi to predtým nikdy,ale teraz je to fakt extrem/toto bezne znecistenie v tomto pocasi fakt nieje/ a niesom sam,kto to tu spominal.

Ale ja osobne BSD nemam,takze to si iba domyslalm na zaklade toho,co sa deje u mna.

Zhadzovat to tu na nejake neotestovene diely je skor usmevne a na to by som to vôbec nehadzal.O vplyve necistot na funkcnost a potrebu cistenie tam par odstavcov je.

Editováno: , autor: Patrik1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém zatiaľ sám od seba nezmizol, podľa servisu to tiež bude pravdepodobne počasím / zašpineným radarom. Keď sa trocha oteplí, skúsim umyť auto a uvidíme, či to začne fungovať.

 

EDIT: ani po umytí auta sa nič nezmenilo

Editováno: , autor: gabbi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

U mna tak isto. Z nicoho nic. 

Polozku side assist som tam pred tym ani nemal. Iba sledovanie mrtveho uhla. A tiez z Maxi DOT zmizla jedna polozka a aj detekcia mrtveho uhla a pribudol side assist a ten nejde zapnut. 

V nastaveniach na radiu je side asssist aj senzor mrtveho uhla ale ani jedno nejde vypnut alebo zapnut. Iba pise funkcia nie je k dispozicii.

111A9648-67F9-4A58-BD87-BFC284E0A5F5.jpeg

E90BB241-5948-4849-9E30-7CB4D1FC0778.jpeg

558BC71D-74EE-419C-A915-35D2C788150D.jpeg

52AD3149-E39E-4729-A3F7-D15A4B1000DB.jpeg

Editováno: , autor: Und3rko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
V 11. 6. 2018 na 13:18, Patrik1971 napsal:

Lenze ten side asist je prave ten blind spot/mrtvy uhol/,skor bude problem,ze prestal fungovat.

Budes mat nieco podobne,ako o par prispevkov vyssie Gabbi.

Zdravim. Ako ste to nakoniec vyriesili a v com bol problem? Ja som si presne tento isty problem vsimla dnes na nasom Kodiaqovi. Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...