Přejít na obsah

Vaše spotřeba


stanmar

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Od ledna jsem majitel  Škoda Karoq 1.5TSI, Dsg. Mám najeto asi 3.000,- km a začínám být spokojený se spotřebou, podotýkám, že úplně nejezdím předepsanou rychlostí. Příklad z posledních dní. Cesta Litomyšl - Dětěnice , částečně z H.K. po dálnici ve čtyřech + zavazadla, klimatizace - spotřeba 6,4 , minulý týden Litomyšl - Čáslav ( okresní silnice ) - spotřeba 5,5  další pokračování do městečka Sázava - celkem 130 km - spotřeba 5,8.  V pátek nazpět Sázava - Lipnice nad Sázavou - Litomyšl, částečně po dálnici, klimatizace - spotřeba 6,2 .  Jsem spokojen. Před Karoqem jsem měl VW Golf Sportsvan 1,4 Tsi 96 kw, najeto 42.000,- km, manuál , spotřeba maximálně o 0,5 l menší.

Chtěl jsem se zeptat, zda automobilka řeší mírné cukání při rozjezdu, stává se mi to někdy, ale trvá to chvilku, není to nic šíleného. M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dnešní cesta za shopingem a zpět za hranice všedních dnů k sousedům přes Šumavské kopečky (t. j. silnice I. tř. říznuté okreskami podle návodu navigace jako nejkratší trasa, samý kopec, vesnice a zatáčka s klima na 21, režim normál ... příště už jedině na Rozvadov a dálnice ? a dlouhodobá spořeba od pořízení embéčka. Za mě tedy celkem spokojenost, spotřeba jde s postupným zajížděním znatelně dolů. Tankuji benzínový lowend (ONO, Tesco a Globus pumpy + doplňuji aditivum VIF).

 

Deutsch einkaufen.jpg

Dlouhodobá.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 12. 3. 2018 na 11:07, stanmar napsal:

Víkend s Karoqem (předokolka s DSG, pneu zimní 18" , naprostou většinu km nastaveno na mod Normal) :

Vůz v obsazení 2 dospělí +2 děti (zavzadel minimum)

 

celkový průměr dle tankování (7,15 lit/100 km) souhlasí

Super spotřeba na DSG a 18" kola. Jaké pak jsou zkušenosti po roce? Také mám objednaného Karoqa na 18" kolech, tak zjišťuji ? Díky

Editováno: , autor: Pawouk
Upravena citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, Roman.dj1 napsal:

Super spotřeba na DSG a 18" kola. Jaké pak jsou zkušenosti po roce? Také mám objednaného Karoqa na 18" kolech, tak zjišťuji ? Díky

 

V 30. 5. 2019 na 6:50, Roman.dj1 napsal:

Má zde někdo Karoqa 1,5 TSI AP na 18" kolech? Jakou máte spotřebu...? :-)

Díky

Tiez ma to zaujima. Mam objednaneho Karoqa 1.5 TSI  DSG mam ho na 18 kolach. Neviem ci je lepsie na 18, alebo 17 ". Je tam rozdiel na spotrebe ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To samozřejmě. A v tvém případě je úspora velmi znatelná, ale já spíš narážel na určitou skupinu lidí co řeší každou decku i za cenu toho, že auto budou nesmyslně podtáčet atd...a někdy mi přijde, že by si snad někdo auto nekoupil kvůli tomu, že to baští o 0,5 L víc než chce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, jestli jezdí za 6 nebo 7l je jedno při nájezdu 10 000km. Já si dal cíl s kodiaqem do 8l/100km a byl jsem spokojenej. Kolikrát jsme se dostali i lehce nad 6,0l - dle trasy. Když má člověk na auto za skoro mega, tak pár tisíc ne benzín neřeším. Potěší to pokud to málo žere ale jak psal výše kolega, jízdu si užívám a nejsem brzda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, to je to, co pořád říkám. ;-) Podtáčení motoru ani spotřebě nedělá dobře a přesto, že jezdím často s plynem na podlaze, tak spotřebu u všech aut jsem měla vždy nízkou. Motory to zjevně kvitují s povděkem a proto absolutně nechápu, tu nápovědu k řazení, která nabádá k podtáčení motoru, jezdění ve velmi nízkých otáčkách a tím pádem taky výchovu auta ve zdechlinu. Automaty jsou z výroby taky takto nastaveny, naštěstí se dají převychovat do určité míry. Jsem ráda, že to, co se mi praxí osvědčilo, tak se ukazuje jako správná cesta (u 1,5 Tsi , ale u oktávky tedy, mám dlouhodobou spotřebu 5,5 l a to opravdu, ale opravdu jezdím hodně dynamicky, žádný důchodce mód se nekoná). Sleduji často palubák a dvouválcový mód se zapíná velmi často. Než jsem si auto vychovala a motor řádně zaběhla, tak tak často dvouválcový mód nebyl využíván, ale teď fakt často, i v situacích, kdy bych to nečekala. V obci jezdím zásadně 55 tempomat a pokud není kopec, tak auto jede celou dobu v dvouválcovém režimu a tedy ani ve městě není spotřeba vysoká. Je to zajímavé sledovat. Nikdy mne spotřeba nezajímala, ale toto auto mne k tomu vyloženě provokuje. ? Šlapu mu po krku a odměnou je mi nízká spotřeba. Jakože dobrý. :kol-147:

Snad nevadí, že jsem přispěla do tématu Karoq (ten předpokládám, že je těžší než oktávka a taky asi bude mít jiné těžiště, je vyšší, takže i to spotřebu negativně ovlivní). ?

Editováno: , autor: velryb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, Patrik1971 napsal:

Paradoxne si vsimam jednu vec u 1,5 tsi dsg...ak jazdim mesto na D,motor je podtoceny,menej vyuziva rezim dvojvalca a viacej zerie,okolo 9l....v rezime S je v meste ovele sviznejsi a pouzitelnejsi,castejsie je v rezime dvojvalca a spotreba okolo 8

Hm...tak to som prekvapený ohľadom tohto zistenia od Teba....idem vyskúšať, lebo ja jazdím 80% na "D"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, MAKEL napsal:

Hm...tak to som prekvapený ohľadom tohto zistenia od Teba....idem vyskúšať, lebo ja jazdím 80% na "D"

No tak po včerajšom teste a dnešnej ceste do práce je to presne tak....lepšie ide motor v režime "S" čo sa týka tej spotreby a vypínania valcov. Mal som skoro o jeden liter menšiu spotrebu na tej mojej trase. Išiel som ju aj v režime "D" a tak isto aj v režime "S" a takýto bol rozdiel. Keby som to neodskúšal tak neverím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...