Přejít na obsah

Vaše spotřeba


stanmar

Doporučené příspěvky

V tomto tématu se můžete rozepsat podrobně o spotřebě.

Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy - ideálně foto), popsat ujeté trasy a styl jízdy.

A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a skutečně načerpaného paliva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam najeto cca 12tis.km a veškeré tankovaní si píšu. Mám 140kw, 4x4 dsg 7 míst + webasto, které mi pěkně zacvičilo se spotřebou v mazech který právě byly. Průměrnou rychlost mám cca 54km/h dlouhodobě z toho je 20% město  70% okresky a 10% dálnice. Jízda celkem normální, né úplně pomalá. Počítač kecá cca o 4 dl/100km. Tak ukazuje 7,1l na 100, ale naměřená podle tankování je 7.5l. Bufík se neukáže v průměru! Teď při mrazech a s předehříváním jsem se dostal i na 8.7l na 100. Ale jde i normalní jízdou jet dlouhou trasu za 5.9l na 100! Dle PP. Tak že 6.3 :D a to celkem v klidu. Záleží taky kdy koďouš regeneruje DPF, což je cca po 270km. To je potom taky lehce znát. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Ahojte, po viac ako 1500 km a 13 à pol hodiny jazdy, (urobil som to aj za menej, keby sa všetci Rumuni na vianoce nesťahovali domov, a nezablokovali polovicu rakúskej diaľnice) v šiestich a so 450 l truhlou na streche naložený tak že sa ani kufor nedal zavrieť (darčeky) ?, som mal konečnú spotrebu 9,2 l. 2.0 tdi, v Nemecku som atakoval párkrát 200km/h, s truhlou na streche to bol hukot, do 160-tky v pohode. Keby som mal benzín tak by to bolo minimálne za 15 l. 

20181223_135814.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Ja mám na 2.0TSI prumer 9.2l/100km  na prvnich 4000km tj. jeste v zabehu.  60% dalnice, 35% okresky zbytek mesto. Ale urcite si jeste sedne.  Snazim se jezdit zpravidla ekologicky (95 listku), semtam  nevydrzim, do kopce jsem videl i 41l/100 :-).

calkova2.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Chtel bych se zeptat na dlouhodobou spotrebu pro:

TDI 150k zda vam cca odpovida 6.9l/100km

https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/45-Skoda/1575-Kodiaq.html?fueltype=1&power_s=150&power_e=150&powerunit=2

 

a pro TDI 190k zda mate cca 7.7l/100km

https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/45-Skoda/1575-Kodiaq.html?fueltype=1&power_s=190&power_e=190&powerunit=2

 

jde mně opravdu o dlouhodobou, ne ze tu uslysim, ze jezdite za 5l :-)

 

U TSI 2.0 mam dlouhodobou cca 9.0l/100  (cca za 10tkm)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Máte někdo zkušenosti s dojezdem pod nulu hlášenou palubním počítačem? Většinou tankuju s dojezdem kolem 50-20 km...no dnes poprvé půjdu (budu muset) do mínusu...ale podle udávané velikosti nádrže a toho kolik jsem běžně schopný dotankovat by tam při nulovém dojezdu mělo zůstat ještě 5-6 litrů (což mi při spotřebě cca 9 litrů dáva teoretický dojezd okolo 50km). No snad nikde nezůstanu viset.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to jsem nikdy neměl koule :) Málokdy tankuji, až jak se rozsvítí červená :) Někde jsem četl, že není dobré vyjíždět nádrž úplně do prázdna z důvodů nějakých usazenin, které se ti pak mohou dostat dále. Ale co je na tom pravdy, to vážně netuším. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha...tak jo...přidávám dnešní postřehy. S nulovým dojezdem podle PP jsem jel přibližně ještě 10km (poslední červená čárka hladiny paliva už nesvítí, ale bliká). Jako obvykle jsem tankoval do plné a tankovací pistole poprvé vycvakla při 58 litrech (čili ještě minimálně 2 litry v nádrži byly - 4x4 ma podle manuálu 60l nádrž).

A abych se tu držel tématu tak přidávám také spotřebu. Vedu si záznamy reálných taknkování na spotreby.cz čili na ujetých 8.649 km spotřebováno 786 litrů => průměr 9.1 l/100km

Vezmu-li v potaz, že jezdím převážně po městě (~70%) krátké vzdálenosti (každodenní rozvoz dětí do školy + občasné nákupy) a teď v zimě k tomu připočtu spotřebu hojně využívaného nezávislého topení tak jsem na očekávané hodnotě - spíš možná ještě pod ní. Věřím, že přes léto se to lehce zlepší. Spočítal jsem si i údaje, které hlásí auto a tam mi to vyšlo na 8.9 l/100km - čili kecá jen o nějakých zanedbatelných 0.2 l/100km - za mě dobrý ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

Zdravím. Mám otázočku ohľadne presnosti ukazovateľa priemernej spotreby. V bavoráku mám skryté menu v ktorom si viem po jednoduchom výpočte upraviť BC tak, aby mi ukazoval skutočne presnú priemernú spotrebu paliva. Je niečo podobné aj v Kodiaqu? Prípadne dá sa to upraviť cez diagnostiku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...