Přejít na obsah

Automatická 7 stupňová DSG převodovka


KonnyX

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Maverick napsal:

Urcit to nejde, jde o miru seslapnuti pedalu plynu. Je to ale skutecne znatelne. Nebud jak malej kluk a bud si to vyzkousej nebo pockej na nove ;)

BTW, ja osobne rezim S nepouzivam, nemam k tomu duvod. 

ja taky ne ,sice mam jine dsg.ale vsiml jsem si ze kdyz jedu na dalnici doraz na D a auto uz nezrychluje tak kdyz tam hodim S tak to jeste zabere :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
před 23 minutami, Pavel M napsal:

Interval žádný není, protože v DSG (bavíme se o DQ200) se olej nemění. Sixta ale doporučuje výměnu oleje v převodové části po 120 000 km.

Akurat mi pisal kamarat,ktory robi vo vyvoji Skoda,ze on odporuca 100 000/5rokov

Editováno: , autor: MartinLC87
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

DSG je v principu velmi prijemna a navykova zalezitost. 

 

Skubani pri manevrovani a obdobne vytky se daji do znacne miry eliminovat zpusobem zachazeni s plynem. 

 

Je ovsem pravda, ze se jedna o pomerne slozitou vec a pri vyssim najezdu muze znamenat riziko vyssich servisnich nakladu, to tak proste je.

 

Osobne bych si ji do soukromeho auta, ktere planuji na delsi dobu a vetsi kilometrovy najezd (rekneme 100+ tkm) prave z tohoto duvodu nebral. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano svezl jsem se sní a nic neškube a ani jinak nezlobí, docela mě zarazila recenze že je poruchová okolo 100t km. Již jsem dal na auto zálohu a ta by propadla sice nízká ale i tak. Do středy mám čas. Ten prodejce vozí auta z jednoho místa a má i servis. Vozí jen Škodovky a má i servisní zázemí. A ještě by mě zajímalo jestli jdou vymazat servisní prohlídky. Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahojte, nestretol sa niekto pri F3 DSG s pisklavym/vrzgavym zvukom, ked je spojka v zabere? Najviac sa to prejavuje pri rozbiehani na prvy stupen. Nedeje sa to vzdy, len ked je spojka zahriata, napriklad pri jazde v kolone do kopca, po predbiehani s kickdownom atd. Je to rovnaky zvuk, ako vo videu:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dnes nová zkušenost s DSG převodovkou.

Vezl jsem v kufru po sklopení zadního sedadla trubky délky 2100 mm. Posunul jsem přední sedadlo spolujezdce zcela dopředu a naložil trubky. Kufr se nedal zavřít, tak jsem ho gumahaltrem přitáhl dlů, aby byla SPZ-tka čitelná a viditelná. Infortaiment mi ukazoval, že mám nezavřený kufr. Po rozjezdu jsem zjistil, že DSG převodovka v automatu jede pouze na 1. rychlostní stupěň a nepřeřazovala, i když okáčky motoru byly na 4000 ot. Dal jsem páku DSG doprava a řadil ručně. To šlo, a dokonce se i počítač auta mi snažil radit co zařadit. Trubky jsem odvezl s oteřeným kufrem cca 12 km. Po vyložení jsem se zkušebně projel a se zavřeným víkem kufru zase DSG normálně řadila.

Tak se s tímto zjištěním chci podělit i s ostatními DSG majiteli.?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte, ja mám Fabiu combi 3 1,2 TSI 81kw DSG, kúpil som ju ako novú 6/2016, až doteraz všetko fungovalo ako malo, mám najazdený asi 47000 km a prišiel problém. Po zaradení D a pustení brzdy sa auto nepohne, až po pridaní plynu a niekedy pritom aj poriadne trhne :-/  A tiež niekedy auto nevie že po zastavení má zaradené P a keď vypnem motor vypisujeme mi chybu a auto sa nedá zamknuť. Už mám termín v servise, auto je ešte v záruke, tak uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

@Sabiza pokud se týká nové převodovky, tak se cena špatně sděluje, protože v Etce jen těch převodovek několik, musel bych znát přesně značení a to je stli 6-ti nebo 7-mi stupňová, protože nevím z hlavy, kolk stupňů měla DSG pro 1,4 TDI, ale orientačně cena nové mezi cca 150-200 tisíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...