Přejít na obsah

Tandemove čerpadlo únik nafty či oleje


Doporučené příspěvky

Ahoj škodaváci, měnil jsem těsnění pod dandemakem protože nafta či olej prolínal a bylo dosti viditelné. A po pár set km se to objevilo znovu. Řekl bych že je to nemoc PD motoru. Těsnění plechové. Nemáte s tím zkušenost někdo?

 

Editováno: , autor: Placka1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Párkrát jsem měl tandemový čerpadlo dole, ale většinou to bylo v rámci výměny těsnění pod hlavou válců. To těsnění jsem dal vždy nový a nikdy nebyl problém.

Vzhledem k to mu, že je tam plechový, prolisovaný těsnění, tak dosedací plochy musí být čistý a hlavně nepoškozený, pak to musí těsnit.

Pokus se tam např. při čištění udělají vrypy, tak bude asi problém a nejhorší je, že vzhledem k tlakům paliva co jdou z tandemovýho čerpadla, tak nějaký klingerit nebo něco podobnýho tam neobstojí. 

 

Na svým autě jsem přetěsňoval to plechový víko dandemovky LUK a tam jde místo plechovýho těsnění dát klingeritový, protože tady je tlak jen co dá podávačka v nádrži, tedy asi 0,5 -0,7 baru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem už měnil to těsnění v práci kdysi a zákazník už nepřijel. Teď jsem to vyměnil na dvou vozech se stejným motorem a prolíná to zpět. Čistil jsem to hadříkem jen od oleje. Tak že vrypy nemohou být. Jelikož nemám momenťák tak jsem si šrouby označil a dotáhl na značku plus trochu více. 

Ten kligerit co ty píšeš to je to těsnění z "gumy? " Koukal jsem na něj na internetu. Byl by lepší než plechové? Ještě jsem přemýšlel, že bych tam dal slabou vrstvu silikonu. A jestli mě to nase.. tak to asi udělám :D. Nechci riskovat olej v naftě i když tam kde to uniká tak je tam přívod a odvod nafty aspoň myslím. Jinak děkuji za odpověď .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klingerit není guma. Je to spíš podobné azbestu. https://www.google.cz/search?q=klingerit&rls=com.microsoft:cs-CZ:IE-Address&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi6urTV4OvZAhXByaQKHdrpCXgQsAQIUQ&biw=1911&bih=976

S tandemovým čerpadlem zkušenost nemám, ale s klingeritem jo. Myslím, že utěsní cokoliv. Jen při vysokých tlacích bych volil co nejtenší, asi 0,5 mm, a dostatečně rovnoměrně stáhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...