Přejít na obsah

Co dokupit/nekupit vo vybave


velkepeni

Doporučené příspěvky

Jj, píšu to hlavně proto, že když naši kupovali auto, prodejce jim tam dal to "Neplnohodnotné", což u FWD znamená kufr jen 426l (to už je skoro jako Kamiq...), no naštěstí jsem si toho všiml a mají tam Dojezdové + dvojtou podlahu (483 l kufr) a jsou spokojeni. Navíc v kombinaci s VarioFlex potom vzniká nehezký schod "dolů" po vyjmutí sedadel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Opäť sa vraciam k téme čo dokúpiť/nekúpiť vo výbave. Už som prešiel s Karoqom skoro 30 000 km a tu sú tri prvky výbavy, ktoré mi najviac uľahčili život a cítim sa s nimi bezpečnejšie:

  1. Automatická prevodovka s ACC tempomatom. Môžem smelo prehlásiť, že so zapnutým adaptívnym tempomatom prejdem 80 až 90 percent ciest. Chráni ma to v meste ale aj v hmle mimo mesta pred nepozornosťou, keď niekto predo mnou brzdí a ja si to nevšimnem, potom to zase samé plynulo zrýchli. Noha netŕpne od neustáleho  stláčania plynu. V pohode prejdem omnoho viac km na jeden záťah. V zápchach je posúvanie k nezaplateniu. Automatická ručná brzda navyše umožňuje dať dole nohu z brzdy. Geniálne.
  2. LED svetlomety. No, možno trepem, nepoznám iné svetlá, ale ja slepúch slepý s okuliarmi naraz vidím všetko oveľa lepšie. Cítim sa istejšie.
  3. Automatické prepínanie diaľkových svetiel. Niekoho štve, že na diaľnici ich vyblikávajú kamióny. Mne to ale dovoľuje oveľa lepšie sa sústrediť na šoférovanie, pretože prepínanie nechávam na automat, ktorý pokladám po toľkých kilometroch za veľmi slušne zvládnutý. Pre mňa veľké plus pre bezpečnosť.

 

Veľa km bez nehôd a pekné Vianoce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ano, ale spíše jsem myslel, výbavu kterou si zákazník vybere má od ní nějaké očekávaání a následně z toho zklamání, že to nebyla dobrá volba a třeba příště by již nepořizoval.

 

Ale jinak souhlas, možností nespočet a každý si vybere dle potřeby. Kupovat něco a nevyužívat nedává smysl.

 

KESSY super, praxe ukazuje, že by se hodilo i na zadních dveřích :) apod..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tam v KAROQ-u viacej vecí, ktoré sú super, vybral som tri naj. A sú tam aj také, čo by som ja nechcel. Mňa najviac oslovilo DSG v súčinnosti s ACC+autohold. V mojom KAROQ-u je to polahoda, keď som pochopil jeho limity a nechodím do pravouhlej zákruty s aktivovaným ACC. Pamätám sa aký som bol horlivý zástanca manuálu. Môj šéfko, naopak, DSG v súčinnosti s ACC na našich služobných Octáviách výdatne poopľúval. Vraj mu to ide zlomiť krčnú chrbticu. Ty brďo. Pretože on chce predbiehať. Neviem si predstaviť, čo s tým robil. Podotýkam, že ide o majiteľa Hyundai i35 s manuálnym radením, ktoré rachotí ako traktor a na ktorom po 150000 km už zodral hriadeľ spojky, pretože si miesto 4x4 nechal poradiť kúpiť auto so strešným oknom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Este na margo rezervnych kolies a objemu batozinoveho priestoru. Kupil som Karoq, ktory uz bol objednany na predajnu, cize uz som nemohol robit ziadne zmeny. Je tam neplnohodnotna rezerva cize mam ten najnizsi mozny objem kufra. Chcem sa spytat, da sa to cele nejako vybrat aby som mal objem kufra plnohodnotny alebo sa da vybrat len koleso s tym ze podlaha bude stale polozena vyssie? Dakujem za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 2. 7. 2020 na 11:55, Martab napsal:

Ještě drobné upozornění pro ty, co si chtějí koupit rezervní kolo, u Karoqu je malá prohlubeň, takže tím hodně ovlivňuje velikost kufru.

 

FWD

Dojezdové - vejde se do prohlubně, podlaha v nejnižší poloze

https://www.briskoda.net/forums/uploads/monthly_2018_11/sparewheel.jpg.61a68bc339ecb7fa904b823c4244ec19.jpgobrazek.thumb.png.1730e799889f361ff6262b3e87c2965d.png

 

 

Dojezdovka do Karoka by měla být s pneu 125/70 R18, disk 3,5J x 18" ET25. Vidíte nějaký důvod, aby muselo být nářadí na kraji a "v disku" jako tady na tomto obrázku?

 

sbazar.png,10,10%7Cjpg,80,,1

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...