Přejít na obsah

Kontrolka ESP a Kontrola tlaku v pneu


Doporučené příspěvky

Caute,

Asi pred mesiacom sa mi stalo, ze mi zrazu po ceste zasvitili kontrolky ESP a tlaku v pneu. auto sa hodilo do nudzoveho rezimu, islo ale bez vykonu max do asi 3500 otacok ,ale ako keby bez turba.Kontrolky zhasli ked som vypol auto a vybral klucik , opat som strcil kluci a nastartoval .vsetko bolo ok. prsiel som cca 1000km bez toho aby sa to objavilo.A jedneho dna opat....ten isty problem. a o dva dni opat. Potom tyzden nic a dnes opat.... stalo sa mi to aj ked som mal napr tempomat ze auto islo bez nejake prudkeho zvysenia rychlosti a dnes napr ked som zaparkoval...nechal som auto na volnobeh ....a opat obe kontrolky. Stretol sa s tym niekto??? citam fora... niekto pise ze nejaky magneticky kruzok loziska moze byt. Idem o mesiac na stk a mam blby pocit.....inac mam 1,2 tsi 77kw ..05/2010 .  ja viem ze bez diagnostiky to asi nepojde....ale cital som aj na forach ze ani diagnostika nemusi vsetko ukazat a ze potom sa len skusa co by to mohlo byt...nestretol sa niekto s podobnym problemom???..dakujem za kazdu radu, postreh, pomoc.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diagnostika, diagnostika a ještě jednou diagnostika - bez toho to opravu nepůjde. Napojit, vyčíst závady, to je základ. Tahle kombinace kontrolek spojenou s nouzákem nemusí mít vůbec žádnou souvislost s ložiskem kola a tedy se systémem ABS/ESP. Když jsem měl relativně nedávno stejnou závadu, servis si s tím nevěděl rady, nicméně už se to neobjevuje. Tuto závadu jsem na různých Fabiích 1.2 TSI z roku 2010 měl opakovaně, obvykle to byla nějaká chyba tlaku sání, řešená výměnou filtru v sání a když tohle nepomohlo (dle mého názoru je to nesmysl...), tak vyčištěním sání od oleje a vyčištěním snímače tlaku v sání. Proto je nutné vyčíst chyby z paměti závad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No bol som ukamosa na diagnostike, bolo divne ze vyhodilo ze chyba motora,ale ked chcel pozriet na konkretnu chybu tak pisalo 0 chyb.Vyskusal som vymenit ten snimac tlaku co je hned prve za turbom,ze zvykne byt zafrkane od oleja a ze niekedy moze robit problemy.Ale nic som tym nevyriesil, lebo opat mi to vyhadzuje.Obvykle zacne pri druhej jazde,ze napr.idem z prace,zoberiem dceru zo skolky,opat startujem a ked ju dovediem na gymnastiku,zastavim,stojim na volnobeh a zrazu sa rozsvietia kontrolkya vada esp.po vypnuti motora, vytiahnuti klucika a opat nastartovani je vsetko ok.,ale zas na druhy den opat to iste.Dnes som sa objednal na diagnostiku do skoda impa v petrzalke,ale nebol som nadseny,objednali ma na piatok. Technik mi povedal ze by bolo dobre keby som tam v piatok prisiel aj s tou chybou.Kukal som na neho ze ja to neviem urobit a on ze tak potom asi nebudu vediet zistit,ze skoda fabia je vlastne este hlupe auto a jej riadiaca nezaznamenava chyby v pamati.Zda sa mi to ako blbost.Aj som mu hovoril ze sa mi to nezda,ale nechcel som sa s nim hadat lebo sa do toho velmi nevyznam.On ze ked sa vybrie klucik tak sa zresetuje neviem co a ze to tam nebude vidiet ze som mal problem.Je to fakt pravda?Ja som bol stale v tom ze v riadiacej sa uchovava info o chybovych hlaskach az kym ich nezmazem,ci???

Editováno: , autor: LineasBA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diagnostik nejsem, ale mám za to, že chyby se do řj zapisují. Ten tvůj text se ovšem skoro nedá číst. Proboha, proč všude píšeš čtyři tečky namísto jedné? V poslední době je to tady nějaká divná móda a to prakticky vždy jen u kolegů ze Slovenska.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Zdravím mam 1.2 tsi roomster 2010 78000 km mam uz vymenené kable a sviecky a dnes mi vyhodilo kontrolku ESP kontrolku cerpadla  a servis auto trhalo  vyplo sa nastartovalo kontrolky zhasli ale auto stale trha viem ze treba ist na diagnostiku len ci sa niekto nestretol s tymto problemom ďakujem za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...