Přejít na obsah

Stěrače


9300

Doporučené příspěvky

před 3 minutami, stafa napsal:

Mám taký pocit, že aj Bosch Aerotwin je prvovýroba...

Ja kupujem Bosch a tie sú pre mňa bez problémov. Raz som mal Valeo, tie však odišli o niečo skôr.

Raz sa mi jeden Poliak na blšáku v Novom Targu snažil predať super mega grafitovo - silikónové, ale neskočil som na to...

škodovka má tuším nějakého vlastního výrobce, ale bosch a originál jsou cenově dost blízko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3 hours ago, RadimX11 said:

Někde jsem tu tuším četl, že Bosch jsou lepší než originální stěrače...

Rozhodne nesouhlasím.. měl jsem je na Sciroccu i na Yetim a po 1/2 nepoužitelné... raději zvolit originální :)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 3. 2018 na 16:20, Ulipek napsal:

Rozhodne nesouhlasím.. měl jsem je na Sciroccu i na Yetim a po 1/2 nepoužitelné... raději zvolit originální :)  

Rozhodně nesouhlasím, měl jsem na předchozích OII i OIII jak originál, tak BOSCH a minimálně u OIII měli BOSCH lepší životnost:) Originály mám teď od září z výroby a už dělají šmouhy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Na své OIII FL jsem měnil stěrače. Originály vydržely přes 2 roky. Pak začaly dělat šmouhy.

Jelikož jsem měl se stěrači BOSCH Aerotwin perfektní zkušenost z mé bývalé před FL OIII, rozhodl jsem se pro ně znovu a to i z důvodu akční ceny, která činila 499,- .

Po prvních slunečných týdnech, kdy nebylo třeba nějak manipulovat a zapínat stěrače (maximálně při ostřiku čelního skla), panovala spolojenost. Bohužel s příchodem aktuálních dešťů a častému používání stěračů jsem rozčarován.

Stěrače při automatickém režimu (rozuměj cca střední sekvence nastavení stírání) začnou po cca 10min. jízdy skákat po skle a vrzat. To vše tak silně, že stěrače vypínám a setřu jen občas manuálně, když už opravdu vidím špatně.

Přední sklo jsem zkusil odmastit, čistil jsem ho i čističem na skla a výsledek stále stejný.

No, naštěstí jsem původní originální stěrače nevyhodil a dnes jsem se rozhodl prohodit je s těmi od Bosche. Výsledek? Až na občasné šmouhy (důvod koupě nových) krásné tichý chod a bez jakéhokoliv náznaku poskakování.

Váhám nad reklamací, ale ruku na srdce. Výsledek je předem znám a když si spočítám náklady na poštu - 150Kč, vyplňování reklamačního formuláře a stráveného času na naší České Poště, vidím to tak, že se přes tu peněžní ztrátu přenesu a po chvíli testů s původními stěrači koupím stěrače originální.

Chci se zeptat, zda-li máte někdo podobnou zkušenost, nebo snad jsem narazil na vadný kus? Napadá mě, jelikož se mi nekvalitě od Bosche nechce věřit, jestli nejsem vadný já a můj povoz :-)).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přibližné datum výroby by tam mohlo být... nezkoumal jsem. Možná ukryto v nějakém delším kódu. Neveřím, žy by byly až tak staré, přecejen je to spotřební zboží...

@LukášCBR Aerotwiny už mám druhé, nesrovnatelně delší životnost, než Valea z výroby. Akorát moc nedoléhají úplně vpravo (špatmě stíraný proužek asi 1x10cm) a vlevo u "obloučku", kde se to taky trochu maže. Asi daň za univerzalitu. Na vrzání si nemůžu stěžovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, starší nebo prostě trochu jiná stírátka (materiál) mohou způsobovat skákání a vrzání. Ale to je způsobeno tím, že se stírátko nepřeklopí a jede po skle v poloze "proti srsti". Podívejte se v jaké poloze jede po skle, je to vidět. A odstraní se to jednoduše zkroucením ramínka stěrače, viz můj příspěvek výše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera ráno jsem se rozhodl koupit originální variantu předních stěračů (730kč) a hned s nimi najel v dešti necelých 400km. Výsledek je tichý chod a po vrzání ani památky. Takže za mě do budoucna pouze originální varianta.

Bosche mám zabalené a připravené k odeslání do eshopu. Uvidím, jak uspěju v reklamačním řízení. Jedná se o dobře známý eshop, tak snad s nimi bude rozumná a férová domluva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...