Přejít na obsah

Neoriginální zadní parkovací senzory


astrak

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

pořídil jsem si Fabii 3 combi na operativní leasing a v základní výbavě není zadní parkovací senzor. Protože nemůžu dělat zásahy do vozidla, tak jsem se díval po bezdrátových, např. na SPZ. Stejně jsou ale všechny senzory napojeny na zpátečku. Nevíte o nějakém senzoru, který by byl např. jenom na baterie a spustil by se manuálně?

Předem děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak asi jakýkoli parkasistent, ale připojit na 12V baterii v kufru a k řadící páce přivést dráty s vypínačem. Zařadit zpátečku, cvaknout vypínačem a couvat.

Taky by ten vypínač mohl být v kufru u té baterie, ale to bys musel pokaždé než budeš couvat, vystoupit z auta, otevřít kufr a přepnout si to.

Dal bych tam nějakou startovací baterii z auta, abys to nemusel tak často měnit. Nebude se ti pak stávat, že když budeš zrovna chtít couvat, bude baterie vybitá.

Editováno: , autor: Galaxy64
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spíše bych to asi viděl na nějakou kameru v rámu SPZ. Dotáhneš si akorát kabel (bezdrátový by se možná taky nešla, nevím) a dopředu napojíš na nějaký displej a bude to asi lepší jak senzory. Ono aby ty senzory vůbec fungovali dobře, když budou v takové výšce a nebudou ani po celé zadní ploše. 

Pár kamer zde: https://www.aliexpress.com/premium/reversing-camera-frame.html?d=y&blanktest=0&origin=y&spm=2114.search0204.8.8.d1042a2aokJtYV&productId=32815825183&SearchText=reversing+camera+frame&tc=ppc&initiative_id=QRW_20180317183309&isViewCP=y

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil bych neco do drzaku RZ a proud bych si vzal na prasaka od zpatecky...nikdo to prolejzat nikdy nebude a kdyby neco, tak se to da demontovat. Alternativou by bylo protahnout si kablik se zastrckou k ridici, ale to mi prijde uz zbytecna opicarna. Jen by to chtelo vyzkouset, zda to nebude hazet hlasku na palubce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všem moc děkuji za odpovědi. Viděl bych to na kameru nebo senzor na RZ a energii bych si vzal z kufru. Jediné, co mi není moc jasný, jak s tím knoflíkem o kterým píšete. Každá kamera, nebo senzor se musí připojit ke zpátečce. Dá se to nějak obejít knoflíkem? Místo zpátečky že by se k tomu připevnil spínač. Nejsem v tomto moc zběhlý, tak se předem omlouvám, jak to vysvětluji :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahojte,

na F1 i F3 jsem si zadní čidla montoval sám.

Ano dá se dominovat originál a třeba napojit i na rádio ale cena bude 5000+ kč.

Min snímaná vzdálenost 30cm.

Dnes už 250 i s displejem, už se dají koupit i v barvě takže na barvě červená korida mám červené senzory.

Pro montáž je nutné sundat nárazník, napětí jsem vzal ze žárovky zpátečky.

Celková pracnost  je pak otázka toho jak moc se má instalace skrýt.

Krabičku jsem přilepit na karoserii nad levý podběh zadního kola. Rozebrání + složení + instalace zabrala dopoledne.

Jen je potřeba dobře měřit.

Drát protáhnul pod panelem pod dveřmi na podlaze do předu a poté vytáhnout na palubku nebo třeba na zrcátko.

Pokud by šlo o kameru bude to stejné jen protáhnout kabel přes zadní dveře do karoserie.

Jediné mínus je to že origo senzory mají konektory takže není problém sundat zadní nárazník.

Tyto jsou v celku. Takže při demontáže je potřeba na to myslet.

V příloze  senzory s displejem ukazujícím vzdálenost.

 

cida.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobni zkusenost...koupil jsem Sencory za tri stovky na Mallu a instaloval na VW Caddy cerne metalizy, takze esteticky dobry...rok a pul super a pak po desti konec, tak jsem to vystrihal a bez jiz sundani narazniku natahal znova jine a zase dobry...no nekup to za tri stovky :D. Na F3 by mi tedy ale vadili samotne senzory v narazniku...asi by to nevypadalo zrovna pekne. Tady to jde, nebot je mam v takovem prolisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Origo senzory ukazují i kratší vzdálenost než 30cm, 30cm je jen vzdálenost, kdy se začnou zobrazovat červené čárky a začne nepřetržitě pískat. Ale ty čárky jsou dvě nebo 3 kdy poslední se zobrazí téměř při doteku (odhadem tak 5cm). Kdyby to hlásilo od 30cm nic, tak by to byo hodně špatné :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skutečně to pípa nepřerušovaně na 30 cm, auto je firemní, přesto že Comfortline, tak senzory nejsou...za 3 roky bude zase nové, tak jsem to vyřešil alespoň touto variantou a mám to hlavně na to, že často couvám na nepřehledných místech mezi davy lidí a toto mě pomáhá bojovat s debilitou některých ovcí, které klidně vlezou za auto když couvá...byť pomalinku. Kolikrát nestačím hlídat všechny strany najednou...takže za pár korun dobrý.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím,

 

 

setkal se někdo, že by měl v autorizovaném servisu s neoriginálními senzory? Jde mi hlavně o to, že auto je pořád ještě v záruce, ale senzory by se podle mě hodily, ale zase nevím jestli kvůli tomu nebudou problémy, když by člověk chtěl reklamovat něco na autě..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...