Přejít na obsah

CITIGOe iV


Ady2410

Doporučené příspěvky

Jo jako vážně. Kdo normální si bude v CG iV ohřívat zadek? Možná ten, který v tom pojede 20 km do práce a pak zase zpět. Ale určitě ne nikdo, kdo s tím bude jezdit dál. Protože co si budeme povídat, bude potřeba za jízdy i vytápět interiér. A to určitě v mrazu pěkně zkrátí dojezd. 

Sám mám vyhřívané sedačky ale spíš jen kvůli tomu, že v tom autě které bylo kupované jako roční už byly. Použil jsem to párkrát. Ale možná nejsem normální. :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zrovna u EV to má smysl, díky tomu se nemusí tolik vytápět celý interiér a dají se ušetřit km (idea je taková, že v interiéru bude o pár stupňů méně, ale díky vyhřívání sedadel bude posádce stále příjemně, což stojí méně energie, než vytopit interiér na vyšší teplotu). A ano, asi na každý jiné preference, já používám vyhřívání sedaček pravidelně od podzimu do jara.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, beztak to je auto předurčené na městské či příměstské popojíždění. A vůbec bych se nedivil, že topení zrovna nebude jeho doménou, nehledě ke zmiňovanému zkracování dojezdu, takže proto jsou tam výhřevy všeho možného včetně čelního skla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco na tom bude klucí, já mám takovej divnej krevní oběh, že celej rok chodím v krátkým rukávu a v těchto dnech a celou zimu v citigu hřeju jen zadek a po odmlžení předního okna(pokud je třeba), stahuju topení někde na 1/4 - 1/3 a je mi fajn. Dovedu si teda představit, že s vyhřívaným sklem a zadkem topení nepotřebuju. Ale nezkoušel jsem takhle jet třeba 200km a co to udělá s nohama... esi mi nezcepení :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muzete mi nekdo vysvetlit jak to na dalku pozna ze jsou zavrena okna? Jednotky ve dverich dle Etky nejsou, respektive tam jsou jako u normalniho Ciga jen motorky, tudiz vse silove pres spinane napeti a  klasicke silove spinace oken.  Tak jak to je udelane? Vsude o tom pisou ze to jde pres apku na dalku zjistit. ( Poloha a stav zamceni vozu je jednoduche ) Diyk za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 12. 2019 na 11:18, TTRapid napsal:

Video o e-CitiGo od Electro Dad:

https://youtu.be/JMjsnG95xoo

Nie iba samotné auto, ale aj krátke rozhovory s ľudmi čo to tvorili.

 

Takový šikovný svazák, mluvčí rodiny... jen kromě nekritické adorace a dalšího např. neví, kdy bylo Citigo uvedené na trh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No upřímně, eUP je hezčí a ta akční cena je vlastně stejná. Včera jsem si četl podmínky dotací v SK. Super. Po podpisu smlouvy mají 12 měsíců na doložení koupě (faktura). 8tis éček dostanou poté na účet do měsíce. Auto musí být nové (čistý TP), musí zůstat ve vlastnictví 2 roky - ale zajímavější je že po stejnou dobu musí být registrováno v SK (takže za dva roky budou slušný ojetiny pro ČR na Slovensku) a musí mít havarijní pojištění. BTW dotace vyjde i na základní Teslu 3.

 

Jinak Elektro Dad je parádní kanál. Mám sjetý veškerý videa. 

 

K Citigoe iV - 2x16A domácí dobíjení je super, ne každý dům má 3x32A, nízkoenergetické mají často 3x25A. Co je ale děs, je to DC dobíjení - 40kW je navíc jen papírová hodnota, reálně to bude kolem 25kW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Robil som si porovnanie a eup mi vysiel o 2500 eur drahsi ako citigo pri rovnakej vybave; zelena cena je uz s 8000e dotaciou

 

 

Skoda Citigo iV sk   17590
  biela farba 252
  zaruka 5r/150000km 156
    9998
     
     
Skoda Citigo iV cz   17643
  biela farba 247
  zaruka 5r/150000km 267
  KO, schvalenie 200
    10357
     
     
VW e-up! sk   17970
  style pack 860
  R16 185/50 290
  multifunkcny volant 290
  radio DAB+ 190
  zaruka 5r/150000km 710
  lak 150
    12460
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždy to bude o kompromisoch, hlavne u lacného auta.... 40kW nabíjanie je asi daň za to že to nemá termoreguláciu batérií.

Video od Electro Dad treba brať tak ako video od nadšenca, nie profesionála (a už vôbec nie motoristického). Nemá túto značku úplne v oku, takže daktoré veci nevie (od kedy bolo CitiGo na trhu), tak isto aj daktoré technické veci čo tam v rozhovoroch preberali - určite by bola ešte kopa ďalších otázok, ale jeho to v tom čase nenapadlo a hostia sa mohli aj sami vyjadriť k dačomu ak si mysleli že sa majú čím pochváliť. Aj tak tam ale zaznelo dosť informácií (na krátky amatérsky rozhovor).

Mimochodom - dúfam že sa tie autá čoskoro objavia v požičovniach, plánujem si to naozaj vyskúšať (aspoň na pár dní a na bežné jazdenie v rámci svojich potrieb, nie iba skúšobná jazda) a dúfam že to urobí aj dakto z tohoto fóra a dá nám sem reálne skúsenosti, lebo teórie tu je kopa, ale nič z praxe.

Ukážka techniky v CitiGo:
https://www.youtube.com/watch?v=HDeFTknkKtU

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak no ... prvy e-UP sa zacal predavat v 2013 ... ?

 

a toto Citigo je presne to iste, akurat vyzera trochu inac, ma silnejsi motor o 1kW a 2Nm, fyzicky rovnako velku bateriu s dvojnasobnou kapacitou, nema automaticke brzdenie a ma lane assist

a este ma pomale AC nabijanie 7.2kW namiesto povodnych 3.6

 

takze by som tam necakal nic prevratne nove okrem lepsieho dojazdu

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bud sa pri tych skladovych nepise nic alebo 

>  Předváděcí vůz --- začátek záruky a registrace 01/2020 --- předání vozu nejdříve 07/2020

 
Dnes som volal do ceskej skodovky (kedze na slovensku sa uz ani nedaju objednat a nemaju ani elektricke zrkadla) a povedali mi, ze dodacia lehota je 24 tyzdnov, ak sa objedna teraz.
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, Dixik2 napsal:

V pondělí jsem v jednom seděl a vyhřívané čelní sklo má drátky.

 

 

To je zajímavá informace.
Jak moc je to, co jste viděl, rušivé?

 

Já jsem se totiž v diskusi k článku "Škoda CITIGOe iV: podrobnosti o výbavě a cenách elektromobilu" ze 16. září 2019
(odkaz http://www.hybrid.cz/skoda-citigoe-iv-podrobnosti-o-vybave-cenach-elektromobilu)
na tu technologii vyhřívání čelního skla ptal kolegů a tehdy jsem dostal tuto uspokojivou odpověď:

 

http://www.hybrid.cz/skoda-citigoe-iv-podrobnosti-o-vybave-cenach-elektromobilu#comment-219239

 

-----

 

Vložil/a Dovi, Út, 2019-09-17 05:16

 

Součástí toho nejdražšího příplatkového paketu EXTRA Top je (cituji) "vyhřívání čelního skla pomocí termofolie".
Možná se zeptám hloupě, a tak se raději předem omlouvám, ale opravdu to nemyslím ironicky.
To vyhřívání okna "pomocí termofolie" - není to doufám tak, že to je nějaká výpomocná externí srolovaná folie, která se v případě potřeby vyndá z kufru, plácne se za mrazu před jízdou na okno pod stěrače a pootevřeným okýnkem se zapojí kablík do palubního zapalovače...
Předpokládám resp. chci věřit tomu, že ta "termofolie" (velmi tenká a skoro dokonale průhledná?) je pevnou součástí okna.
Jestli je tomu tak, nemáte s tím prosím někdo osobní zkušenost přímo z předchozích CitiGo nebo Up se spalovacím motorem?
Jak moc je to rušivé při jízdě?
Nemá třeba oko snahu se zaostřovat na to sklo (s odporovou mřížkou?) místo na situaci před vozem?
Díky moc za jakýkoliv názor (ideálně podložený osobní zkušeností) na avizované vyhřívání čelního skla u CitiGo "pomocí termofolie".

 

-----

 

Vložil/a PeaK, Út, 2019-09-17 05:59

 

Aktivní vyhřívání čelního skla je buď pomocí tenkých drátků ve skle (Ford), nebo právě touto folií, Superby to mají běžně a funguje to dobře (Octavii jsem s vyhřívaným předním oknem neřídil, předpokládám, že to ve výbavě vybrat jde)a neruší to vůbec - u Fordů je to trošku náročnější si na to zvyknout

 

-----

 

Vložil/a kayaker, Út, 2019-09-17 05:55

 

Ve Frankfurtu na autosalonu jsem seděl ve verzi, která měla vyhřívané přední okno a rušivé to nebylo. Bych se toho nebál.

 

-----

 

Vložil/a Dovi, St, 2019-09-18 05:15

 

>kayaker + PeaK
Díky za rozptýlení případných obav a za potvrzení ověřeného řešení

 

-----

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...