Přejít na obsah

Plynové vzpěry kapoty


DYXiCZ

Doporučené příspěvky

Ahoj a děkuji za postřeh, ale takhle ji mám z výroby i ve VW Passat a i v Audi A3, tak jsem ji dal stejně. Osobně si myslím, že je to jedno... Co jsem ale zjistil, že ze spodního kloubu má snahu vzpěra vyskočit= je tam už moc ostrý úhel a pojistka se pořádně nezaklapne = zůstává cca. 1mm ve vzduchu a můžeš rukou docela volně ten píst z kloubů nadzvednout ? Tak jsem píst otočil, jestli to nebude lepší ale je to stejné = pojistka nedoklapne a ani když jsem jí pomohl šroubovákem. Můžete si to někdo vyzkoušet u sebe, jestli ve spodním čepu pořádně drží? Jinak mluvím o VW UP R.v. 2013.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj a už mám příčinu problému:

 Co jsem ale zjistil, že ze spodního kloubu má snahu vzpěra vyskočit= je tam už moc ostrý úhel a pojistka se pořádně nezaklapne = zůstává cca. 1mm ve vzduchu a můžeš rukou docela volně ten píst z kloubů nadzvednout ?Tak jsem píst otočil, jestli to nebude lepší ale je to stejné =pojistka nedoklapne a ani když jsem jí pomohl šroubovákem.

 

Problém byl v tom, že jsem vrchní kloub do pantu kapoty našrouboval do otvoru po odmontované původní vzpěře. Tím byl úhel moc velký a pojistka na plynové vzpěře se nedoklapla. Prohlédl jsem si tu fotky a pochopil jsem, že jsem udělal chybu, že je potřeba namontovat vrchní kloub do otvoru po držáku hadičky ostřikovačů a tu pak zajistit stahovací páskou k pantu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, tak jsem také nasadil plynovou vzperu. Bohužel úplně to nesedí. Šrouby jsem koupil v autokelly. Asi jsou trochu kratší, nebo pružina delší. Má tendenci vyskakovat a trochu se soupe při zavření o to “L” profil na haupne. 
nevite jestli by šlo spodní uchycení dat do te díry blíž ke světlu (neohne se to pod silou pružiny. 
Diky

EC569FDB-4697-4418-BF19-E6F961CE3A84.jpeg

28952EA6-C5DA-40EE-ACC0-71E40CB5AE42.jpeg

3B6B1D69-87AE-4856-BB88-D145CF04F46F.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...