Přejít na obsah

El. ovládání oken - závady, nefunkčnost


foromen

Doporučené příspěvky

měl jsem stejný problém, t.j. absolutně nevypočitetelné chování předních oken. V servisu nic nezjištěno. Vynutil jsem si tedy konzultaci s oblastním mechanikem v MB, neboť tento disponuje softwarem který je schopen jít hlouběji do ŘJ komfortu. On line napojení a konzultace nic nezjistily. Třetí level diagnostiky znamená stažení vozidla do Boleslavi a napojení na totální diagnostické zařízení, které jde až na samé dno ŘJ a je schopno zjistit zpětně každé nastartování, každé stažení oken. Nakonec jsem si vymodlil flash ŘJ komf. Navíc zkolabovalo on line spojení, takže kód se musel zadávat ručně ( 50 čísel) Od té doby bez závad. Ovšem nečekal jsem, že taková banalita, jako je flash, znamená obrovský obstrukce ze strany ŠA. V každý druhý garáži vám udělaj flash za pět minut. Závěrečné zjištění: v záruce je každý zásah do softwaru konzultován s Boleslaví, která jej musí schválit. Souhlas trvá od 6 do 12 hodin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím,

potřeboval bych zjistit, kde bych sehnal celý ovladač elektrických předních oken u řidiče. Podařilo se mi při zatahování oken celý tento ovladač dostat ven z výplně dveří a ty záskočky se nadměrně "opotřebovaly" a už tam ten ovladač nedrží. Bohužel ani na aukru jsem nic nenašel.

Editováno: , autor: LukášCBR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

U aut (Fabia/Roomster) pred faceliftem to nelze.

Po faceliftu (od tydne 13/2010) to auta umeji z vyroby.

Je to z vyroby. Mam FII TSI ale vadi mi, ze dalka otevre (vsechny) okna jen u dveri ridice (max pul metru od nich).

Kamosova OII otevira z deseti metru.

Jde to nejak nastavit, aby to reagovalo dal?

V servisu mi rekli, ze z duvodu bezpecnosti je to nastavene spravne a ze mam vyzkouset silnejc zmacknout oteviraci tlacitko na klici :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Podělim se o skušenost co se mi stala. Otevřel jsem si přes dálku okna nastartoval a jel pak chci zavřít okna a ejhle okno řidiče se mi samo znovu otevřelo a zustalo asi 10cm nad spodní hrou dveří, zavřu znovu a stejnej problém. Jednotka si prostě zapamatovala tuhle polohu takže si myslela že je v okně překážka a okno šlo automaticky dolu. Skoušel jsem různé varianty ale nic nepomohlo, už jsem s tím chtěl jet do servisu ale napadlo mě odpojit baterku že se to třeba restartuje, a taky že ano opravdu to pomohlo a vše chugovalo zase jak má. :kol-38:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahojte,

mne tiez blblo okno spolujazdca. Ked bolo stiahnute len trochu (cca 5cm) nedalo sa vytiahnut naspat hore. Vzdy islo tak 1 cm hore, potom sa zastavilo, akoby tam malo nejaky odpor (pricviknuta ruka) a zislo dole o 20 cm. Potom islo zavret, ale nefungovalo automaticke vytiahnutie a musel som drzat vypinac az do uplneho vytiahnutia. Ked som ho mal ale stiahnute viac (15-20 cm) hore islo pekne samo. Problem bol nakoniec v tom, ze ked som tlmil dvere a mal som odpojene mechanizmy stahovania okna, nenasadil som okno presne a jednoducho sa trochu skrizovalo v tesneniach, ale ten odpor bol dostatocny, aby sa aktivoval bezpecnostny mechanizmus a stiahlo sa dole. Teraz som daval bezpecnostne folie a okna boli zase vonku, ale chalani ho nasadili spravne a uz vsetko chodi ako ma :-D Snad to niekomu pomoze.

Pekny den

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam podobny problem. Bol som na prvej prehliadke po roku. Okrem staznosti o korozii vyfuku, bol som ubezpeceny ze nie som sam, co ma velmi ,,ukludnilo,, som spomenul okno vodica. Raz v priebehu roka sa mi stalo ze bez kluca som ho pootvoril a pri zatvarani sa same spustilo po dojazde hore.

Technik hned zacal hladat v pocitaci a zistil ze mam verziu sf.17 a to moze byt pricina. Prehrali najnovsiu 22ku a bolo po fungovani celkom. Okna si chodia ako chcu. Otvoria sa same po odomknuti dveri, ked ho pri chode zastavim, nejde odomknut ani zamknut auto dialkovym... No jedna basen. Som si ja nadal do debilov, naco som to spominal. Lebo tiez si myslim, ze nastal nejaky odpor a zareagoval system.

Teraz mam doma Yetiho a moj cigos zostal v servise. Jasne, ze som z toho nervozny a uz zostanu pochybnosti o spolahlivosti celeho auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, prvně, mám velký problém s oknem u řidiče, ikdyž se mi to stalo i u spolejezdce. Okno někdy místo nahoru jede dolů. K mé smůle jsem si nechal namontovat automatické zavírání oken spojené s dálkou. Přijdu k uzamčenému autu a okno dole, super pocit. Byl jsem s tím asi 5x v servisu a stále to dělá. Další problém mám s pásy, cinkají když nemají, setkal jste se s tím někdo? Také jsem to řešil už 3x. Odstoupil jsem tak od kupní smlouvy pro opakované vady, byť jsem jinak spokojen kromě spotřeby. Mám kombi 1,2 HTP, jezdí pěkně, lehký, ovladatelný a relativně prostorný vůz. Chtěl jsem nový vůz abych nemusel řešit žádné opravy či výměny dílů, ale byl jsem s fábkou už tolikrát v servisu co ještě s žádným svým vozem.

Editováno: , autor: Roman s fábkou
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Nazdar ľudia.

Nechcem zakladať nové vlákno, tak píšem tu. Mám problém s elektrickými oknami a to konkrétne taký, že pri uzamknutí auta Magicarom mi prestalo fungovať doťahovanie okien, ktoré fungovalo doteraz v pohode. Nefunguje ani dotiahnutie originálnym kľúčom, či už podržaním tlačidla ani uzamykaním v zámku.

Neviem presne odkedy je to tak, ale bol som v Novembri v servise, kde menili rozvody a prehrávali softvér kvôli nestabilným otáčkam, ale všimol som si to až teraz.

Dík.

Editováno: , autor: galeo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

necham to na teplejsi obdobi,nebo servis.ted okna dolu nepotrebuju,snad mi neodejde jednotka kdyz to vyhodi i pojistku.auto jede zamyka,sviti,sterace stiraji,pocitac hlasi ok stav.v boleslavi asi prisetrili na materialu ...po 4 letech a dratky v kelu :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Včera a dnes sa mi stala jedna zaujímavá vec. Pri otvorení auta diaľkovým a podržaní tlačidla sa okná nespustili dole tak, ako by to malo byť. Čo však bolo zaujímavejšie, tak po zamknutí auta diaľkovým (bez podržania tlačidla) sa všetky okná spustili automaticky dole. Nestretol sa s tým niekto alebo nepoznáte nejaký postup ako to nejako resetovať alebo podobne ? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Teď se objevil stejný problém i u mě, Room. r.v. 2007. Okna u řidiče a spolujezdce nejdou, a pouze když při běžícím motoru vytáhnu a vrátím pojistky od oken, tak jdou. Pak vypnu motor, nastartuji a okna nejdou. Pojistky vytáhnu, vrátím a opět jdou. Nevěděl by někdo jak toto pořešit ?

ako si to nakoniec poriesil mam rovnaky problem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Čaute, objevil se mi problém s komfortním stahováním okna u řidiče. Jakmile nastartuji a chci stáhnout okno řidiče, tak nefunguje ta druhá poloha (čili, kdy okno sjede samo dolů). K celkovému stažení musím držet polohu "1" - to samé při vytažení okna nahoru. Při zavřeném okně a stále nastartovaném motoru stačí přidržet na cca 4sek. polohu "2" nahoru a komfortní ovládání rázem funguje. Bohužel stačí vypnout motor a zase nastartovat a komfortní ovládání již nejde. U spolujezdce je vše ok a to jak na ovládání ze strany řidiče, tak i u samotného spolujezdce. Zkoušel jsem klíčem ve dveřích stáhnout okna - přidržet dole, pak okna vytáhnout - přidržet nahoře, ale fungovalo to bohužel jen do dalšího vypnutí a následného zapnutí motoru.

Máte někdo tipy, krom Škoda servisu? Přestalo to fungovat ani nevím kdy, z ničeho nic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se přidávám se stejným problémem, když je venku horko, přestane fungovat stahovaní oken v poloze spínače 2. Dělá mi to na obou stranách. V poloze 1 funguje bez problému. Napadá mě spínač, nebo že by se ve dveřích něco roztáhlo, co brání pohybu okna a aktivuje pojistku proti sevření, Prohlížel jsem zatím kabeláž v průchodce mezi dveřmi a je ok...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl loni stejný problém, napřed přehráli software v BCM, ale okna blbla furt. Nakonec jsem přišel na to, že když na spolujezdcovi dveře déle svítilo slunko, stahování oken začalo blbnout (nefungovala poloha 2 na spínačích obou oken a nešlo otevírat okna přes dálk.ovládání). V servise vyměnili motorek okna spolujezdce a už vše funguje jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím,

k problémum s komfortním otevíráním oken nebo vůbec s otevíráním oken, jsem se taky setkal, tak sjem se rozhodl prozkoumat samotné ovladače na dvěřích, samotný mechanismus spínače funguje tak, že na každé straně je klapka, která při lehkém stisku zmáčkně měkčí membránu a s spojí jeden kontakt, při silnějším stisku se navíc zmáčkne druhá tvrdší membrána a spojí druhý kontakt, obvod propojuje takový plíšek, kde jsem si všiml lehké oxidace na kontaktech (na koncích) tuším že pro "lehký" stisk , vyvodil jsem z toho, že to mohlo stát za možné problémy s ovládáním oken. Celé jsem to vyčistil, plíšek nožíkem očištil kontakty a plastové membrány opláchl ve vodě se saponátem (kvuli mastnotě). Zkontroloval jsem plíšek, jestli není nějak zakřiven únavou, případně jsem se ho pokusil vratit do původní polohy, tak aby propojoval co možná nejspolehlivěji. Po tomto zásahu jsem již nezaregistroval výpadek v ovládání oken (předních).

Přikládám foto, btw kdyby nekdo chtel změnit barvu podsvícení, stačí vyměnit smd ledky (pouzdro PLCC-4 ?) na plošném spoji (bohužel jsem nezměřil jaké je na nich napětí (podle wiki je pro zelelé LED 2,6 V).

Samotné vyndavání ovladače je nejspíše nejlepší vyndavat na straně pružných zobáků, což je zezadu.

post-10010-0-07849200-1341973782_thumb.j

post-10010-0-81948200-1341973817_thumb.j

post-10010-0-36854600-1341973819_thumb.j

post-10010-0-84309500-1341973820_thumb.j

post-10010-0-29920800-1341973822_thumb.j

post-10010-0-78678700-1341973823_thumb.j

post-10010-0-22221500-1341973825_thumb.j

post-10010-0-71527400-1341973826_thumb.j

post-10010-0-19171400-1341973828_thumb.j

post-10010-0-76043100-1341973840_thumb.j

post-10010-0-60055800-1341973848_thumb.j

Editováno: , autor: IIIRazor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...